Thursday 10 May 2012

Farorna med Texting under bilkörning

Även om det har bevisats gång på gång att skicka sms under körning kan resultera i en katastrof, inte många av oss är redo att reparera våra vägar. I själva verket har flera förvaltningar tagit en del av riskerna med textning under körning, och förbjöd metoden inom deras jurisdiktion. Även ett viktigt steg mot körsäkerhet, har det inte riktigt levt upp till förväntningarna, eftersom de faror som är förknippade med att skicka sms under bilkörning fortsätta att undkomma lekman sinne. Behovet av timmen är medvetenheten om dessa faror, och vad bättre sätt att göra människor medvetna om dessa faror, utan att förse dem med statistik och fakta om riskerna med textning under körning. Läs mer på mobiltelefoner och bilkörning.
Vilka faror för att skicka sms under körning?
Använda en mobiltelefon under körning har varit en fråga om rasande kontroverser sedan en lång tid. Som mobiltelefoner blev överkomligt, ökat sin användning i betydande omfattning. Med tiden fick människor så besatt av dessa prylar, att prata eller skicka sms plötsligt blev oemotståndlig för dem. Lockelsen av mobiltelefoner var sådan att folk bara inte kan sluta att använda en mobiltelefon, även under körning. Som väntat var detta som stavning undergång för sig själv, som jonglering mellan kör och samtala orsakade distraktion, vilket i sin tur resulterade i olyckor. Begäret att svara på ett textmeddelande alltid fick bättre på den person, och plötsligt textning blev en av de största orsaken till trafikolyckor i USA, nästan i nivå med dricka.
Farorna med Texting under bilkörning fakta; Under 2009 visade ett experiment av en av de ledande biltidning i USA att skicka sms under körning är mer av ett hot än rattfylleri. Undersökningar som inletts av flera organisationer som arbetar med trafiksäkerhet och trafikförsäkring har visat att ett stort antal individer, i synnerhet tonåringar och ungdomar i tidiga 20-talet medgav, att de inte blir distraherad när SMS under körning.
Farorna med textning under körning är inte bara begränsas enbart vägtransporter. Den 12 september 2008, resulterade en tågkollision i Chatsworth, LA, i döden av så många som 25 passagerare på tåget. Undersökningarna som följde visade att ingenjören för driften av tåget var att skicka sms i tjänsten, som distraherade honom och orsakade olyckan.
Enligt en studie vid Monash University Accident Research Center, sms under körning resulterar i distraktion som ett antal förutsättningar för en säker körning ignoreras. These Essentials ingår att uppmärksamma vägmärken, hålla uppsikt på vägen och upptäcka eventuella faror, etc. inte följer dessa grunderna i säker körning orsakar olyckor, vilket även kan leda till förlust av liv för dig liksom människorna omkring dig.
Farorna med Texting under bilkörning Statistik, Dina chanser att komma in i en allvarlig krasch fyrdubblas, om du använder din mobiltelefon under körning. Detta kan tillskrivas det faktum att användningen av mobiltelefon under körning minskar aktiviteten i hjärnan i samband med körning med hela 37 procent. Statistik visar också att skicka sms är en av de bidragande faktor till distraheras av en förare, och den största boven i 25 procent av de rapporterade fallen.
Cirka 50 procent av alla förare i åldern 18 och 24 är inblandade i SMS under körning, medan 20 procent av alla vuxna förare är inblandade i samma riskfyllda metoder. Nästan hälften av patienterna mellan åldersgruppen 12-17 medge att de har färdats i en bil med föraren upptagen SMS. Bara under 2007, runt tusen bilolyckor i USA inträffade som ett resultat av distraktion orsakade samtidigt skicka sms.
Individer som deltar i praktiken för att skicka sms när du kör bil är 23 procent mer sannolikt att träffa en olycka jämfört med sina motsvarigheter som följer normerna för säker körning. En lastbilschaufför som ägnar sig åt att skicka sms under körning är 23,2 gånger större risk att träffa en olycka, jämfört med sin kollega som betalar full uppmärksamhet på vägen.
Studier visar också att riskerna med textning vid bilkörning är mer än de som förknippas med rattfylleri. Nästan 80 procent av olyckorna orsakas på grund av distraktion medan textning, vilket är ganska högt i förhållande till antalet olyckor som orsakas av rattfylleri. Textning när du kör ökar dina chanser att få delta i en bilolycka med sex gånger jämfört med bilkörning under påverkan av alkohol.
Detta var kortfattad information om farorna med textning under körning, vilket har blivit en stor orsak till olyckor, inte bara i USA utan i flera delar av världen. Även om lag mot användning av mobiltelefoner under körning existerar, genomför det inte en lätt uppgift. Därför ankommer det på dig som individ för att förstå riskerna med textning under körning, och avstå från att göra detsamma.

No comments:

Post a Comment