Monday, 7 May 2012

Restaurang Etikett

Vi är alla medvetna om det faktum att icke-verbal kommunikation pratar mycket om våra personligheter. Genom att observera hur en person står, sitter, pratar, äter, etc. Vi får en ganska god uppfattning om hur han eller hon är. Därför måste vi fästa särskild vikt vid hur vi röra sig, så att komma över på bästa möjliga sätt.
Under det senaste årtiondet har restauranger ökade i popularitet för att vara det bästa valet för att utföra mindre affärsmöten eller erbjudanden över en lunch eller middag. Vissa anställningsintervjuer är också tagit över en måltid. Man måste vara medveten om restaurang Etiquettes, för att inte skjuta upp motparten. Restaurang etikett kommer att skilja sig från en kultur till en annan, från en region av världen till en annan. Men i den här artikeln kommer vi att ta en titt på några grundläggande och allmänna restaurang etikett att man bör tänka på, medan du äter på en restaurang. Läs mer på middag etikett.
Restaurang Etikett Tips
När och hur ska sitta, om du går för en affärslunch, att först vänta på att din värd eller intervjuaren sitta ner. Dra sedan din stol tillbaka och sitta. Inte korsa benen, eftersom detta ger dig en slouched position. Dessutom gör resten inte dina armbågar på bordet. Läs mer på ordentlig mat etikett.
Vad gör jag med servetten, en gång satt, ta servetten från bordet, vika upp det och placera det försiktigt i knät. Skaka aldrig det öppet eller göra det alltför uppenbart att du är utspelar din servett. This servett ska inte användas för att rengöra bestick eller ens ditt ansikte. När du placerar servett i knät, bör det vara kvar där tills du är klar med måltiden. Om du vid allt du behöver ursäkta dig från bordet, aldrig lämnar servett på stolen. Lätt gånger den servetten och placera den bredvid tallriken. Dessutom, om alls din servett faller på marken, plocka upp det om det är inom räckhåll. Om inte, så be kyparen att få en ny. Läs mer på tips restaurang etikett.
Lämplig mat och dryck, det gamla talesättet "bättre safe than sorry" är tillämpligt här. Beställ enkelt livsmedel som sallader, kött, soppor och annat som kan ätas enkelt med en sked och gaffel. Stökigt objekt som spagetti, hamburgare, etc, kommer bara skapa mer oreda och stress. Du vill inte sås som sipprar ut på din tallrik eller kläder. Så var försiktig och för lätt att äta objekt. Dessutom undviker du väljer objekt som har namn tungan att vrida sig. Det är dålig stil att påpeka till menyn och visa vad du vill. Såvitt drycker beträffar, välj iste eller någon fruktjuice. Undvik alkoholhaltiga drycker på affärsmöten. Läs mer på middag etikett.
När ska börja äta, När alla närvarande vid bordet har avtjänats, kan du börja äta. I en formell inställning, vänta på din värd att börja äta. Om värden insisterar dig att gå vidare och börja, de kan du göra det. Medan man äter inte skära upp mer än vad som krävs för nästa bett. Ta små tuggor och aldrig grejer munnen med mat. Dessutom, inte tala med mat och hålla munnen stängd medan tugga. Läs mer på affärer restauranger etikett.
Vad händer om jag inte vet hur man ska äta vad beställda, Ibland kan vi inte få välja att beställa vår måltid. Den mottagande kanske redan har gjort en beställning. Men man kan vara i en fix om du inte vet hur man ska äta vad som finns i din tallrik. Sådana situationer kan vara ganska pinsamt. Under sådana omständigheter, följ ledning av din värd. Livligt se hur han eller hon äter och imitera. Dessutom aldrig kritisera maten, även om de inte tycker dina smaklökar. Var artig och använder ord som "det är något annat" eller "det är en unik smak".
Läs mer på:; dukning etikettregler, Egentliga Tipping etikettregler, Tea Party Etikett; Förutom dessa grundläggande restaurang etikett, att några andra punkter minns aldrig att avstå ifrån en server om man ogillar eller inte vill något. Artigt säga "nej tack". Dessutom, om ett avslutat måltiden första ska du inte trycka bort plattan eller tillkännage du är klar. Ett stort problem vid måltider affärsmöte eller formella middagar är att vad gör man om värden inte följer ordentlig restaurang etikett? I sådana situationer bör man bara fortsätta att äta på rätt sätt. Men agerar inte alla fräcka och påpeka misstagen. Helt enkelt hålla tyst och äta din måltid.

No comments:

Post a Comment