Friday 26 August 2011

Är sulfater dåligt för hår

De bildas en viktig ingrediens i olika kroppsvårdsprodukter från schampo till tandkräm. Merparten av kommersiellt tillgängliga schampo på marknaden innehåller sulfater som ett av sina främsta ingredienser. Men nyligen har en forskargrupp visat att sulfater kan vara skadligt inte bara för att ditt hår och allmänna hälsa, men också för miljön. Detta har inte avskräckt de schampo företag från att undvika användning av sulfater i schampo. Ändå har några organiska shampoo företag infördes hårvårdsprodukter som helt sulfate gratis. Innan vi hittar svaret på frågan "är sulfater dåligt för hår", låt oss se vad är sulfater och varför de används i schampo i första plats.
Vad är sulfater
Sulfates är i grunden tensider, de ämnen som minskar ytspänning vattnet så att den sprider ut lättare. De även kallade vätmedel eftersom de gör vattnet våtare. Det rika löddret att du får samtidigt som schampo beror främst på sulfater. Tills sulfaterna som används i schampo är starka och därigenom även fungera utmärkt som rengöringsmedel. De låta vattnet följa smuts och grime så att de kan avlägsnas från hår och hårbotten. Den rena känsla som du upplever efter tvättning hår beror av arbetet i sulfater.
Ammonium Laurel Sulfate, Sodium Laurel Sulfate (SLS) eller Sodium Laureth Sulfate (SLES) är den vanligaste sulfater the in schampo. Oberoende av känt att sulfater är dåliga för hår, schampo företag fortfarande fortsätta använda dem i deras formuleringar. Anledningen är att, sulfater är mycket billiga göra och producera en lödder som inte kan matchas av någon annan substitut schampo ingrediens. Låt oss nu adress våra ursprungliga utgåvan är sulfater dåligt för hårschampo?
Är sulfater Dåligt för Hair
Så varför exakt Sodium Lauryl Sulfate dåligt för håret? Svaret ligger i den kemiska bildandet av denna förening. Denna förening har en tendens att göra håret torkar mycket snabbt. Det strips håret off dess fukt och andra eteriska oljor. Det skadar också dina hårsäckar och resulterar i håravfall. Det är extremt farligt att hårsäckar som exponeras. Sodium Lauryl Sulfate är även skadlig för färgbehandlat hår eftersom det tenderar att blekna färgen med varje tvätt. Som resultat kanske du måste färg håret mycket ofta, vilket leder till fler skador på håret. När det gäller svar, "är Sodium Laureth Sulfate dåligt för håret", skulle du bli glad att veta att det är en mild tensid och därmed inte är lika hårda som natrium Lauryl Sulfate. Är emellertid sällan användas ensamt eftersom den inte producerar en mycket bra lödder och är också inte undanröja smuts så effektivt som Sodium Lauryl Sulfate. Detta är anledningen flesta tillverkare gå för Sodium Lauryl Sulfate, som är starkare, billigare och effektivare. Finns rykten om Sodium Lauryl Sulfate cancerframkallande, finns dock inget sanning i det.
Sulfate Gratis Schamponeringsmedel
Sulfate gratis schampo är bästa schampo för färgbehandlat hår därmed är det vanligen rekommenderas av flesta stylist. Däremot kan du välja även för dessa schampo om du vill undvika alla biverkningarna av använda sulfate schampon. Sulfat gratis schampo använder olika naturliga ingredienser såsom honung, aloe för att rengöra din hår. Some salong schampon användning mild tensid ingredienser som minimerar skador på hårsäcken. Under alla fall skulle det meningsfullt att kontrollera ingredienser i ett salong schampo innan köper den. Baby schampon är alltid formuleras utan sulfater. Detta är hemligheten bakom deras "No More Tears" formel. Kan emellertid du inte använda baby schampon eftersom de har mycket mild rengöringsmedel som gör lite ta smutsen ur håret. I korthet om du bestämmer att gå en sulfate gratis schampo du aldrig kommer uppleva rena känslan att sulfate schampon erbjuda. Det är dock bättre än orsakar oåterkalleliga skador på håret.
Nu när du vet varför är sulfater dåligt för ditt hår kan du byta säker till mindre skadliga produkter. Om du måste använda sulfat schampon, se till att du använder en väldigt bra balsam för att återställa fukt och olja tillbaka i håret.

No comments:

Post a Comment