Monday 29 August 2011

Middag Etikett

En viss tidpunkt kommer, troligen i första någonsin kontor middag eller första gången du går till några riktigt fancy restaurang, där du kommer att behöva oroa dig för middag Etiquettes. Vad är Etiquettes? Den mänskliga samhället har en kuslig vana rutinmässigt specificera vad är bra och vad är dåligt. Sociala Etiquettes, stativ för allt som är gott i samhället. Och eftersom människan är ett socialt djur, är han bunden av reglerna för social beteende. Och dessa regler se mer stark och i ansiktet när din chef tar dig och dina kollegor ut för en middag. Och det är där kunskap om formell middag etikett kommer i ganska händig. Läs vidare för mer om personalfest etikett.
Business Middag Etikett
Så, du är ute på middag med några personer från ditt arbete - förvisso en situation som kräver att du ska vara på din mest polerade - vad är det middag etikettsregler som du bör följa med? Så här en situation-för-situation guide på middag etikett. ; Ankomst: Många människor har denna onådig vana att komma sent, eller efter alla har lugnat ner, för att understryka deras betydelse. Fel. Alltid komma till företagscenter middag 10 minuter innan tiden. Låt att din chef eller din värd har lyxen av att komma efter dig. Det är ett tecken på respekt. ; Sittplats: Ganska ofta värden kommer att ha plats för alla människor helt utstakad. Så, släck inte insatsen värd har lagt in genom att kura ihop sig upp till din bästa kompis. Vänta tills värd att vägleda dig till din tilldelade plats. I den mottagande inte, så kanske du kan ta mig friheten att välja din egen plats. ; Servett Hantering: Det servett ges på bordet av restauranger är definitivt inte hålls för dig att snyt dig vidare. Plocka upp det och placera det atop ditt knä. När ditt ätit, inte starkt gnugga sak hela munnen. Försiktigt badda det över munnen och vik upp den och placera den på ena sidan av plattan. ; Chit-Chat: Helst bör den mottagande som initierar samtalet. Det kan uppfattas som oartig om folk chit-chat i onödan och osammanhängande mellan varandra. Också, aldrig prata med mat i munnen som ser helt enkelt ouppfostrad. Ta en tugga, tugga, svälja ner det och sedan fortsätta med samtalet. Pratar medan maten i munnen ser hemskt ut och talaren håller besprutning spott över hela människor samtidigt pratar. , Äta: Aldrig vara i en kapplöpning för att äta. Övervaka alltid den hastighet som de andra äter och anpassa dig till den hastigheten. Tugga inte för fort, eller klunk ned snabbt. Behåll lugnet och ta din tid med maten. En viktigare middag etikett är att du inte ska börja äta tills värd ger klartecken. Serveras mat är inte klartecken förresten. Vänta värd att bosätta sig och först då kan du börja äta. , Kniv och gaffel Hantering: här har de flesta i knop, eller hur? Standarden konventionen är att hålla kniven i höger och gaffeln i den vänstra. Men om du känner att vänster hand är mer skickliga på att skära maten, så kan du använda vänster hand för att hålla kniven. Du ska skära maten med kniv och sedan använda gaffeln för att plocka upp maten och placera den i munnen. När gaffel och kniv ha rört den maten anses det oartigt att placera dem på bordet. När du har ätit, eller vill ha en klunk vatten och sedan ställa in din skärande verktyg i plåten. , Andra, Tredje och Fjärde portioner: Fråga inte för portioner själv. Vänta tills värd att titta över hela händelsen. Oftare än inte, kommer värden titta på din tömma plattan och erbjuder dig lite mer. Då att minska eller acceptera som du kan önska. ; Läs mer på korrekt deponering etikett.
Så var det om middag etikett. Dessa enkla regler för middag Etiquettes kommer få dig att se riktigt bra.

No comments:

Post a Comment