Wednesday 24 August 2011

Bismuth Oxychloride

"Vad är vismut oxychloride? det första frågan som dyker i vårt sinne när man ser etiketterna på vissa populära mineralbaserade kosmetika. Mineral makeup är lär vara den bästa sättet att skydda vår hud från starka kemikalier regelbundna skönhetsprodukter och Essentials makeup. Då vi vet är mineral smink fri från skinn irriterande kemikalier, alkoholer, Paraben och andra konserveringsmedel. Det är anledningen mineralsmink upprätthålls av damer världen över. Är alla ingredienser i mineral smink säkert? Inte precis! Enligt många, vismut oxychloride, som förekommer i dessa kosmetika, kan vara skadliga för huden. Låt oss få veta mer.
Vad är Bismuth Oxychloride?; Bismuth är en tung och spröd metall medan vismut oxychloride är ett oorganiskt pigmentet som kommer i två grundläggande former, nämligen - pärla finish och diamant finish ger där pärla dig en matt finish och diamant ger dig en skimrig finish. Det är då förfinas och klorerade att bilda bismuth oxychloride. För att eliminera dess skadlighet vidare mer, är det behandlas sedan med vatten som tar bort klor från detta och det slutliga produkt som du vinna är bismuth oxychloride. Det är en av de mest använda substansen för att göra flera mineral kosmetika. Dock är vismut i sig inte är ett säkert element, när det används i kosmetika eftersom de flesta av vismut produkter verkligen biprodukter som vunnits raffineringsprocesserna av flera ämnen som guld, silver, tenn, koppar och bly.
Vismut Oxychloride inom den kosmetiska, Bismuth oxychloride är mest populär för den silkeslena effekt som den ger till mineral baserad kosmetika. Eftersom det är ett självhäftande, det är bra att undvika draggy och ojämn effekt av mineral makeup för torr hud. Glänsande kristallin form av vismut oxychloride används i olika kosmetika like rodnar stiftelser, ögonskugga och alla andra färg tillhandahåller produkter smink. Det är den största ingrediensen som ger en slags glans till mineral makeup. En annan faktor som gör vismut oxychloride mineral smink mer populär, är dess ljusreflekterande egendom som hjälper till att dölja missfärgning av huden, rynkor och svarta fläckar. Det är anledningen till att vissa av de mest ledande märken av skönhetsprodukter som Arbonne, Bare Escentuals, GLO Minerals, Sheer Cover, Youngblood, Laura Mercier, Neutragena, etc. innehåller vismut oxychloride. Trots sina olika förskönande fördelar, kan man inte förneka det faktum att det inte är ett jord materialet. Så, vismut oxychloride dåligt för huden? Låt oss ta reda på.
Vismut oxychloride Allergi, Först och främst, låt mig säga er att vismut oxychloride är en USFDA erkänt ämne som kan användas i skönhetsprodukter. Enligt USFDA diktamen av Electronic Code of Federal Regulations, är vismut oxychloride säkert för användning endast när den är fri från alla föroreningar. Därför kan en inte säga att vismut oxychloride är dåligt för huden. Det finns dock en annan fråga som bör övervägas, som är allergi mot bismuth oxychloride. Enligt Varuinformationsblad (MSDS), är vismut oxychloride en potentiell hudirriterande. Eftersom det är en tungmetall, så blir det inne i porerna och orsakar akne och sådana andra hudåkommor. Enligt vissa experter kan det också en möjlig orsak till cystisk akne bland vanliga bärare mineralsmink. Därför måste du tänka två gånger innan du använder sådana mineral makeup för fet hud. Men fakta och siffror vismut oxychloride allergi varierar från person till person. Därför, om du är allergisk mot flera kemikalier och kosmetika, se till att du rådfråga din hudläkare och använd sedan skönhetsprodukter som innehåller bismuth oxychloride.
Vismut oxychloride Gratis mineralsmink, Mineralsmink är förmodligen den bästa för att undvika hudskador som orsakas av kemikalier. Men när vismut oxychloride i mineralolja makeup orsakar hudskador, är det viktigt att söka efter en bättre form av mineral makeup som organiskt eller naturliga mineraler. För att få en bättre inblick kan du alltid läsa upp några recensioner mineral smink och välj sedan smink produkterna som inte innehåller ämnen som vismut oxychloride, trinatrium EDTA, metylparaben, mangan violett etc. Nåväl, det finns några märken av vismut oxychloride gratis kosmetika vill - Abby St Clare, Artemis, Aromaleigh, Beaute Mineral, Coastal kosmetika, naturläkemedel Natures, örter av nåd, LaurEss, MAD Minerals, Pure Luxe, Twisted Fayte etc.
Du måste alltid testa kosmetika att kontrollera om du är allergisk mot dem innan att köpa dem. Ens Om du inte är allergisk mot vismut oxychloride, klädd mineral smink till ett kort tid och avlägsna det rätt kommer att låta din hud andas!

1 comment:

  1. Hej,
    Jag har sett att Vismuth Oxychloride (Bishmut (BI) kallas för ”snäll metall” och att den används i många kosmetiska produkter exempelvis i.d bareMinerals.De marknadsförs 100% pure mineral product (original tillverkad i USA men säljs överallt i världen). Det är klart att de använder BI, den har många fantaskiska egenskaper och den ökar vikt för burken dvs. vi betalar dyrt för produkten.
    Några av er beskriver hudproblem och kliande utslag vilket är givetvis besvärande men känner ni till att Bishmut lagras i kroppen? Jag har använt i.d.bareMinerals, bara spårdisk, under 1-1,5 år och min Vismut värde i vävnaden har ökat enormt, skalan på mineralanalyspapperet räcker inte till. Jag har också ett referensvärde tagen 2002 så att det inte är tvekan om saken.
    Detta är riktigt skrämmande för att jag riskerar att får leverproblem m m om jag fortsätter använda produkter med BI.
    Tillverkaren i USA vill inte lyssna på mig när jag har klagat på innehållet och riskerna. Bort med ämnen som lagras i kroppen från produkter som vi använder!!!!

    “We use this mineral coloring agent for many of our products due to the wonderful luminosity and texture it lends to cosmetic formulations. It has been used in the industry for many decades and is completely safe in cosmetic use. It is an approved cosmetic ingredient worldwide.
    Bare Escentuals Beauty Associate
    Be A Force Of Beauty

    Phone: 1.888.795.4747
    www.bareescentuals.com”

    ReplyDelete