Wednesday 31 August 2011

Ökenväxter List

Det finns många typer av anläggningar som lever i jorden. I själva verket är nästan en tredjedel av jordens yta täcks av skog. Växter överleva även i öknar, vilka har extrema klimat. Den växter som växer i öknen kallas xerophytes. Plantorna i öknen har olika adaptiv teknik Enligt klimatscenarierna av öknen. Det finns olika ökenväxter att anpassa sig till den hårda, steniga och torr mark i öknen. I motsats till en vanlig missuppfattning att bara ett fåtal anläggningar har möjlighet att överleva det hårda klimatet är öken en av största biologiska mångfald ekosystem på jorden, med många arter av växter och djur existerar jämsides. Innan vi ser om ökenväxter listan låt oss titta på metoderna för anpassning i växter av öknar.
Anpassningar av ökenväxter
Plantorna växer i en öken kan skilja sig från de andra. Ges nedan är några anpassning teknik i plantor av öknar,, plantorna i öknen saknar blad eller snarare de har modifierade löv, liknar törnen, att minska förlusten av fukt från ytan av bladen. ; Många växter gillar kaktus har tjocka och saftiga stjälkar med köttiga interiör för att lagra vatten. ; Vissa växter har en avstannad tillväxt att minska förlusten av vatten och bevara livsmedel och näringsämnen. , Finns fina hår som strukturer på stjälkar växter som kaktusar för att minska förlusten av vatten genom processen av avdunstning. ; Vissa växter som levande sten bara avslöja några blad till ytan medan resten av anläggningen är under jord. ; Många av ökenväxter börja sin tillväxt frö, som frön tenderar att klara sig utan vatten. Bara när det regnar i öknen, dessa frön gro och producera tiny plantor. Men dessa överlever inte för länge många av ökenväxter gro, mogna, producera blommor och sedan förgås. ; Lista över Desert Växter
Anges nedan är en kort, ökenväxter listan med deras funktioner; Saguaro Kaktus: Denna kaktus mest anträffas inom Sonoran öknen i amerikanska delstaten Arizona. These kaktusar är stora i storlek och har en expanderbar stam som hjälper dem att lagra vatten. Under regnar är vatten absorberas av ett stort nätverk av rötter som sedan lagras in de räfflade, stjälkar expanderbara. This kaktusar har en lång livslängd och växer mycket snabbt. ; Old Man Kaktus: Denna kaktus får namnet gubben kaktus eftersom den har fina vita hår på dess stjälkar. Gubben kaktus är född i Mexiko och växer på kluster av ogrenade stjälkar. Den silverfärgade, vita hår närvarande på stammar kaktusarna återspeglar solen, därmed förhindra överskjutande svinnet vatten. Det finns också liten gul spines som inte syns för blotta ögat. ; Tumbleweed: Kallas även ryska tistel, Tumbleweed finns i Eurasien och är ett snabbt växande ogräs. Unga plantor är ljusa gröna och växer nära markytan. Eftersom plantan växer den utvecklar räfflade grenar med tunn nål gillar spikes. Efter förfallodagen tumbleweed blir en matt grön med genomskinligt blommor och tiny blad. ; Desert Saltgrass: Denna växt växer i salta områden längs Stora Saltsjön. Detta är en perenn planta som växer upp till höjden 16 inches. Plantorna producerar gulaktig småblommorna som innehåller frön. Bladen är håriga, skarpt pekade och växa längs stjälken. ; Barrel Cactus: Tunnan cactus växer mestadels i nordamerikanska öknar. These kaktusar är formade som en tunna och växa upp till en höjd cirka en meter. Kaktusar har många revben med långa, gulaktiga taggar that lagrar vatten under regnen. Då klimatet är varm och torr dessa taggar krympa storlek som ett adaptivt teknik. Också läsa om fat kaktus anpassningar. ; För mer information läs:; Desert floran; Saharaöknen Växter; Desert Vegetation; Desert Biome: Djur och Växter; Detta var allt om ökenväxter listan. Du kan även odla en mängd ökenväxter som prydnader i din trädgård eller i krukor.

No comments:

Post a Comment