Tuesday 30 August 2011

Beslutar att vara en stanna hemma mamma

Det kan finnas massor av skäl för att besluta att vara hemma mamma. Men mest av allt skulle en mamma sätter alltid sin familjs välbefinnande och trygghet före alla andra. Oavsett om du gör detta beslut på någon annan grund eller orsak (er), har vårt samhälle alltid såg på det genom en mer kontroversiell vinkel för professionella kvinnor. I en tid där den kvinnliga arbetskraften blomstrar, många tenderar att tänka på vad man skulle bli nödvändigt att ta beslutet att vara en hemma mamma? För detta skulle jag vilja lägga till något som min mamma brukade alltid säga, kommer en moders instinkt alltid ge alla hennes beslut. Hennes önskan att fostra sina barn och ta hand om familjen kan aldrig förbises. Men detta beslut betyder inte nödvändigtvis att hon alltid kommer att vara instängd i huset hela tiden.
Naturligtvis att göra övergången kan vara ett svårt val, eftersom det finns hundratals saker att tänka på. Hennes slutliga beslutet kommer att ändra familjens ekonomiska situation. Allt ganska mycket kokar ner mot det ekonomiska ansvar gentemot hela familjen. Hur kommer du gå om att spara pengar på livsmedel? Vad sägs om dagvård, elräkningar, och uppehälle? Självklart går varje mamma genom plåga förverkligandet av har vi råd med det. Om det är så du känner dig så väl och sådana frågor bry dig dag och natt, gå igenom artikeln om användbara insikter och förslag innan de beslutar att vara en hemma mamma.
Speciellt att tänka på
Ingen mor (familj) kan göra en sådan enorm, liv-förändra beslut på bara en natt. Låt dig inte fångas upp i stanna hemma moms vs arbetar mammor striden. Och oavsett vilken sida du kan lutar åt, visa dessa aspekter i förväg.
Din ekonomiska situation efter att sluta jobbet, även en blygsam budget kan göra att stanna hemma funktionell, men du och din make bör noga gå igenom familjens ekonomi. Minskningen för vissa artiklar, personliga eller runt huset, kan vara hanterbart för vissa medan det kunde bjuda frågor för andra. Övervaka och skriva ner alla utgifter görs i en hel månad. Detta kommer att inbegripa räkningar, dagligvaror, betalningar skuld, dagis och shopping (semester och födelsedagar). Det är viktigt att du håller finansiell planering i åtanke förväg. Justera dessa betalningar i din planering och en inkomst bör också utarbetas.
Din personlighet hemma jämfört med arbetet, Den idén vara hemma, speciellt för kvinnor i arbetslivet skulle kunna vara mer skrämmande än något annat. Och det är en naturlig, helt OK känsla. Att vara runt barnen hela dagen kan (ibland) gör du önskar för självständighet, om så bara för några timmar. Tänk över dina känslomässiga behov för dig själv och mot ditt hem. Beslutar att vara en hemma mamma kommer med sin egen uppsättning utmaningar och du måste inse om dessa ämnen UPPVÄGA fördelarna för dig.
Din passion mot din karriär, det tar folk år tills de kan hitta att ett jobb som är verkligen nära sina hjärtan, är det deras livs passion. Eller kanske är du uttråkad med ditt arbete, är mentalt och fysiskt stressade och är därför väljer att vara en hemma mamma. Det senare faktiskt kan ha en negativ effekt för gott föräldraskap. Oavsett vilket faller som dina skäl att sluta ditt jobb och gör dessutom denna switch, ert behov av att titta på ditt jobb och hem tillsammans, för att hitta vilket ger dig mest tillfredsställelse.
Värdena för din familj; Vem vet, men beslutar sig för att vara en hemma mamma kan vara ditt mål, som är mycket beundrande, men är du säker på att din make har samma åsikter? Det är när man måste ha en öppen och ärlig diskussion med din make och resten av familjemedlemmarna. Synpunkter från alla de personer som är involverade för att höja din unge (s) bör tas i beaktande för att säkerställa att du gör rätt beslut för dig själv och familjen som helhet.
Sätt få det att fungera
Bara som ett exempel, låt oss låtsas att du väljer att vara en stanna hemma mamma, det finns några saker du bör veta om. Titta på detta avsnitt i fråga om rådgivning och stöd till djärva beslut (och offer) för din familj. , Var stolt över det beslut som du har gjort. Ge dig själv för skull era barn, att vara involverade i alla aspekter av deras liv och göra oräkneliga offer är verkligen berömvärt. , Ekonomiskt kan det fortfarande finnas problem för vissa och det finns massor av olika sätt att spara pengar. Det första steget är redan tagit från er sida, nu allt du behöver göra är att, tillsammans som en familj, leva beslutet med övertygelse. Du kan också titta på jobb för stanna hemma moms. , Ibland, du också kan behöva en paus från huset sysslor. I ett sådant fall, varför inte ha en tjejer dag ut med dina vänner? När ditt barn blir äldre och mer självständig, skulle du hitta mer och mer tid för dig själv, vilket behövs som ni också bör ha en viss tid. , Organisera och kartläggning en rutin i ditt liv kan hålla dig frisk. Make kalandrar för utnämningar med doktor, tandläkare, PTA möten och ett evigt ett med födelsedagar och årsdagar. Detta kommer att ge dig något att göra, förutom sysslor och hålla barnen på deras schema. , Förutom att vara ett arbete hemma mamma, hitta något kreativt att göra. Det finns massor av roliga saker att göra, när du är uttråkad eller inte har mycket att göra hemma. Här är en lista över hobbies, som du och din familj kan njuta i.; När det gäller beslutet att vara hemma mamma, verkar världen på något sätt redo att dela ut deras åsikter. Men den enda människor som kan göra det slutliga valet är du och din make (partner). För många kan svaret vara mycket lätt, men jag kan förstå hur svårt det måste vara för vissa av er. Även om jag inte är mamma ännu, skulle jag se min mor (varje dag), olyckliga ibland med hennes beslut att gå tillbaka till arbetet. En mors hjärta kommer alltid att vara slits mellan sitt ansvar gentemot sina barn och hennes skyldigheter gentemot ge dem en säkrare framtid.

No comments:

Post a Comment