Wednesday 18 January 2012

Acne Tips

Stress, hormoner, inte uppmärksamma hygien och dålig kost, kan alla bidra till en akne breakout. Acne visas på huden i ett antal former som whiteheads, pormaskar, finnar och ibland i svåra fall som cystor. Akne kan vara mycket pinsamt, smärtsamt och irriterande - allt på samma gång. Det finns ett antal akne kontrollmetoder som en person kan anta för att bli av med det. Nedan finns några av de mest effektiva akne tips för kvinnor och män, som lider av detta hud villkor.
Acne Tips och tricks
Förebyggande åtgärder, Acne är bättre att förebygga än att bota akne. Så, är en av de bästa akne tips för att hålla huden fri från varje olja och smuts genom att tvätta den två gånger dagligen med en anti-akne tvål. Svavel tvålar tros vara mycket bra på att behandla akne. Medan tvätta ansiktet, se till att du inte skrubba eller dra huden eftersom det kan förvärra hudens kondition ännu mer. Också, inte tvätta mer än två gånger så det kan göra talgkörtlar ännu mer aktiv, vilket resulterar i en annan paus av akne.
En annan av akne tips för tjejer är inte att aldrig klämma, plocka, gnugga eller skrubba akne drabbade huden eftersom det kan sprida smittan och kan även orsaka akne ärr. Att hålla örngott och handdukar rena genom att tvätta och byta ut dem varje dag som bakterier kan växa på smutsiga ytor och förvärra akne, fungerar som en av de användbara akne tips för fet hud. Slutligen hålla håret knutet i håret för innehåller olja och när det kommer i kontakt med akne benägen hud, kan den orsaka mer akne. Så mycket som möjligt undvika smink eftersom det kan täppa till porerna, vilket resulterar i pormaskar och finnar.
Naturläkemedel, vissa ansiktsmasker och rengöringsmedel som framställs av ingredienserna i köket är mycket mer effektiva för att få bli av med akne än många av de akne hudvård produkter tillgängliga på marknaden som de senare är lastade med kemikalier. Här är några användbara naturliga akne tips som du kan använda för att bli av med akne.
Citron och rosenvatten och blanda lika delar citronsaft och rosenvatten. Med hjälp av en bomullstuss tillämpa denna blandning på den drabbade huden, låt verka i tio minuter och sedan tvätta bort. Denna blandning kommer att bidra till att suga ut överflödig olja från huden.
Fuller's Earth och apelsinskal, en ansiktsmask beretts genom blandning av båda dessa ingredienser i lika stora mängder med rosenvatten anses vara en av de bästa naturliga akne botemedel. Använd den på den drabbade huden, låt verka i tjugo minuter så att huden absorberar den helt och sedan tvätta med kallt vatten. Applicera denna mask en gång i veckan för önskat resultat.
Äppelcidervinäger, Äppelcidervinäger är känd för dess läkande och desinficerande egenskaper. Att tillämpa det, börja med att tvätta ansiktet grundligt med tvål och vatten. Klappa torrt med en handduk och sedan ta en bomullstuss gälla äppelcidervinäger jämnt på den drabbade huden. Låt verka i femton minuter innan du tvättar bort det med kallt vatten.
Kost, ta en väl balanserad kost. Ibland akne kan uppstå om kroppen inte får tillräckligt med näring från kosten. Så äter massor av grönsaker, frukt, fisk, nötter, magert kött, magra mejeriprodukter, linser, fullkorn och råris. Med en multi-vitamin piller varje dag kan hjälpa också.
Vissa undersökningar har visat att brist på vitamin A i kosten kan faktiskt orsaka akne. Så inkluderar massor av vitamin A rika livsmedel i kosten som kalkon, kyckling, fläskkött, nötkött, aprikoser, mjölk, pumpa, sallad, ost, cantaloupes, rödbetor, äpplen, bananer, paprika, etc. Vitamin A minskar produktionen av talg och samtidigt underhåller och reparerar vävnader i huden. Det rids även kroppen av olika gifter, vilket förhindrar akne i processen. Förutom A-vitamin för akne, är ett annat mineral som du bör lägga till din diet zink eftersom det har antibakteriella egenskaper.
Motion, en av de mest effektiva av akne tips för killar och tjejer är att utöva varje dag. Motion hjälper att minska stress, som är en av de främsta orsakerna till akne. Samtidigt ökar det blodcirkulationen och ger tillräckligt med syre till huden, vilket hjälper till att rensa ut acne.
Ingen hud behandling är komplett utan att nämna om fördelarna av dricksvatten. Så att dricka massor av det undanröja kroppen avfall och gifter och också att hålla huden hydrerad. Om du följer ovanstående akne tips religiöst kommer din hud att acne-fri, härlig och glödande inom nolltid.

1 comment:

  1. Gick in på bloggen och fick bra tips på bekämpning av myror. Tack!
    Ogillar dock på sättet du skriver ovanstående inlägg. Många kämpar i åratal med acne och prövar allt. Din "gör bara så här så försvinner problemen" attityd bidrar bara till mer skam, Jag tror att hormonerna spelar mycket mer roll, vilket är svårkontrollerat. Alla företag som säljer acneprodukter tjänar dock på att vi testar och testar. It piss me off! Menar bara väl.
    Annars verkar du ha en fin blogg.
    Emmy

    ReplyDelete