Tuesday 24 January 2012

Ekologiska Seaweed gödningsmedel

Finns betyg för olika gödselmedel tillgängliga på marknaden, varje ett har sin egen unika egenskaper. Emellertid organiska algproduktion gödningsmedel toppar listan av bästa gödselmedel, eftersom de har flera fördelar och försumbar nackdelar. Gödselmedel princip används för att komplettera jorden genom att ge alla viktiga näringsämnen som saknas i jorden, som hjälper att öka kvalitet och kvantitet på skörden. Läsa om olika typer av gödselmedel.
Människor nuförtiden föredrar användningen av organiska gödselmedel, för att förhindra de farliga effekterna av kemiska gödningsmedel. Organiska gödselmedel är miljövänliga och innehåller rika mängder av alla viktiga näringsämnen i jorden. Dessutom är de mycket billigare och lättillgänglig. Läs mer på konstgödsel kontra organisk gödsel.
Organiska Seaweed Gödselmedel
Organiska tång gödningsmedel är gjorda av sjögräs såsom kelp, blåstång eller laminaria. Men dessa gjorda från kelp är de som används främst. Organiska gödningsmedel alger ger vissa viktiga mineraler och stärkelse till marken. De ger också aminosyror och vissa spårämnen som är bra för jorden. Annan fördel använder organiska tång gödselmedel är att när tång bryts ned, den agera som substrat för mikroorganismer att mata på. Mikroorganismerna tenderar att bryta ned i jorden som hjälper till att bättre assimilation av rötterna, vilket gör dem starka och friska. Näringsämnena i sjögräs få dispergerade i marken, när bryts de ner och kan lätt absorberas av växter. Tång gödselmedel kommer i olika former och sätt att tillämpning. Vissa kan tillämpas direkt, medan övriga måste bearbetas innan ansökan. Kommersiellt beredd organiska gödselmedel alger är lätt tillgängligt på mest och plantskolor samt bevisa fördelaktigt för dem som inte kan samla sjögräs lätt. Om du däremot bor i kustnära områden, kan du samla sjögräs lätt och gör din egen ekologiska alger gödningsmedel. Såhär gå om det!
Hur göra Organic Seaweed Fertilizer
Göra din egen tång gödsel är ett enkelt alternativ till att köpa konstgödsel. Det är en enkel process och inte kräver någon dyr material. Följ dessa enkla steg göra egna tång gödningsmedel.
Samla omkring 2 till 3 pounds av tång från din lokala strand. Detta kommer vara tillräckligt för en liten trädgård för hela sommaren. Skölj tång väl med vatten. Det hjälper att ta bort de extra salt från alger, som kan skada dina växter. Du kunde Blötlägg tång i vatten under en tid. Nu, placera tång i en glasbehållare och tillsätt vatten till den, dubbelt så mycket tång. Täck behållare med lock och låta det stå i 2 till 3 månader. Vänta tills Vattnet blir bräckt bruna, vilket är en indikation desintegration av tång. Din ekologiska algproduktion Gödselmedlet klar för användning. Blanda det med lika stor mängd rent vatten och gälla medan vattning, var och en till två veckor. Läs mer på organiska gödselmedel recept.
Även alger är rikt på kalium och andra spårelement har den en mycket lågt innehåll av kväve-och fosforutsläpp. Lägga fisk emulsion, som är rik på kväve och fosfatproduktion till tången-vattenblandningen, gör det en perfekt gödselmedel innehåller alla väsentliga delar. Organiska tång gödsel kan användas för jordbehandling innan plantering. Det kan också tillämpas som foliar spray, direkt på växten eller kan hällas i jorden runt basen av anläggningen.
Det var allt om ekologiska alger gödselmedel. Tång gödselmedel bör användas i kombination med andra organiska gödselmedel för bättre resultaten. Hoppas du hittade informationen användbar!

No comments:

Post a Comment