Thursday 26 January 2012

Liknande Färgschema

Färger kan framkalla känslor. De har makten att ge personlighet till ett mönster. Var det huset målning, webbdesign, produktdesign eller något annat mönster som kan tänka sig. Personligen tycker jag färgen är visuell musik. Det finns böcker, hemsidor, tidskrifter, etc. som enbart färger och rätt sätt att använda dem. Innan du börjar på liknande färgschema, låt mig informera er om några grunderna i färg.
Vad är ett färghjul
Färghjulet visar grupper av färger och hur de är relaterade. Det visar Primär och sekundära färger. Primära färger är de mest grundläggande typen av färger och de kan inte härledas från någon annan färger medan sekundära färger är specifika kombinationer av primärfärgerna. På färghjulet de sekundära färger visas mellan de primära färgerna. Färghjulet används för vetenskapliga och konstnärliga ändamål. Det var först efter teckningar av Sir Issac Newton under året 1666. Bortsett från primära och sekundära färger det finns också eftergymnasial, kompletterande och liknande färger.
Vad är ett färgschema
Ett färgschema är i grunden en kombination av färger som går bra ihop. Det beror på var färgschemat kommer att användas, eftersom en kombination av färger som ser bra ut för en webbplats kanske inte ser bra om den används för en choklad omslag. Dessutom har varje färg en mening och det gör kombinationen med en viss färg. Det finns standard färgscheman som kan användas baseras på design syfte. De är monokromatiskt, kompletterande, triadiska, tetradic, analoga, etc. Fokus här ligger på liknande färgschema.
Vad är en analog färgschema
Färger intill varandra på färghjulet används för att göra detta färgschema. Antal färger som används är oftast tre till fem. Deras färgtoner och nyanser kan också utnyttjas. De har tydligt en gemensam nyans. Utseendet på detta system liknar den i monokroma färgsättning som använder en enda färg och dess ljusa och mörka nyanser. Den enda skillnaden är att detta system ger ett bredare utbud av nyanser som kan kombineras. Den analoga färgskalan används där en fridfull effekt krävs. Detta system är det enklaste att skapa och hantera. En av de tre eller fem färger har valts som den dominerande färgen och används som bakgrund och i omfattande belopp. De återstående färger används endast för att betona vissa detaljer av mönstret. Många varianter kan införas i detta system genom att finjustera intensiteten i färgerna. Det enda problemet med denna färgsättning är att det inte ger dig någon kontrast, och den kompletterande färgschema måste användas för detta ändamål. Men du har möjlighet att använda den analoga kompletterande färgschema som använder sig av närstående nyanser placerade intill varandra på färghjulet med en nyans mittemot dem. Den analoga färgskalan exempel finns överallt i naturen. Denna färgsättning är den mest harmoniska och ger en fyllig känsla. Här är några liknande färgschema exempel-, Rött, orange och gult grönt, blått och lila gul, gul-grön och grön, Varje färg har sin egen specifika betydelse, som röda skildrar eld och blod, och är associerad med energi, krig, fara, styrka, kraft, beslutsamhet samt passion, lust och kärlek. Likaså alla andra färger har sin mening och de väcker en distinkt känsla när tittade på. Så medan du använder liknande färgschema eller något annat färgschema för den delen, anser att innebörden av färger och ger en tanke till vad exakt du vill förmedla.

No comments:

Post a Comment