Monday 30 January 2012

Hawaiian Tatueringar

Hawaii öarna tillhör den polynesiska öarna, som alla har en mycket rik och gammal tradition av tatueringar. De flesta av dagens moderna tatueringar är baserade på traditionella tribal tatueringar från den polynesiska öarna. Ordet för tatuering på hawaiianska är UHI, vilket innebär täcker kroppen. Det finns en tro att västvärlden infördes till världen av tatueringar som ett organ konst först efter kapten James Cook gjorde sin berömda resa till Hawaii öarna.
Hawaiian tatuering historia
I antikens Hawaii, var tatueringar som görs som en indikator på betydelsen av den person i hierarkin i det samhälle man levde i. Varje tatuering som gjordes hade en mening fäst vid den och tatueringar visades på olika delar av kroppen . Hawaiian tatuering mönster gjordes på händer, fötter, fingrar, lår, rygg, axlar, bröst, etc. Face tatueringar var ganska mycket populär på Hawaii. Face tatueringar gjordes på panna ås, kindbenet, kinder och haka.
Hawaiian tatueringar har en djup och personlig betydelse och de var ofta gjorda för individuell identifiering och inte bara för ceremoniella ändamål, som var vanligt i de andra öarna i Polynesien. Läs om polynesiska tatuering. Antalet tatueringar på en persons kropp var direkt proportionell mot den rikedom besatt av den enskilde. Tatueringar var inte bara bärs av vanliga människan, men de var också bärs av besegrade krigare och dömda brottslingar. På ett sätt var detta en metod som används för varumärket människor. Bird näbbar, klor fågel och stora ben fiskar användes för att göra tatueringar. Svart bläck användes för att göra tatueringar på Hawaiiöarna. De använda mönster var djärva och också stor i storlek.
Hawaiian Tattoo innebörd
En hel del betydelse var knuten till tatueringar på Hawaiiöarna. Eftersom många av betydelse var knuten till tatueringar, var folket väldigt noga med tatuering mönster. Tatueringarna gjordes för olika orsaker. De gjordes för att markera sorg, för skydd mot onda andar, dekor eller som en del av firandet, för att inte glömma social status och personlig identifikation. Klicka för att läsa på Hawaiian tribal tatueringar och polynesiska tribal tatueringar.
Hawaiian Tattoo Designs
Det hawaiianska tatuering symboler har ofta dolda betydelser som är allmänt mycket djupare och personligt än vad det verkar visuellt. Ödlor (geckos) och havssköldpaddor är mycket populära motiv i Hawaiian tatueringar. Havssköldpaddor symboliserar fertilitet, medan geckoödlor är symbol för rädsla och respekt. Tillsammans med havssköldpaddor, det finns andra havsdjur, som också har sin egen plats på Hawaii tatueringar. Delfiner är bland populära havsdjur som används för tatueringar. De ses som ett uttryck för glädje. Efter delfiner, hajar har en speciell plats i Hawaiian tatueringar. Shark tatueringar är gjorda av människor som har valt en haj som sin personliga gud. Det betecknar också skydd mot attacker från haj.
Flower tatueringar har en speciell plats i Hawaii tatueringar. Dock kan dessa tatuering mönster inte alltid tilltalar alla, eftersom dessa mönster inte kan framför allt vara feminin trots blommig komponenter i dem. Hibiscus tatueringar är de mest populära och används ofta Hawaiian blomma tatuering design. Det kan tillskrivas det faktum att den gula hibiskus är tillståndet blomma Hawaii. De färger som används för att göra dessa tatueringar är gul, röd, rosa, vitt och lila. Bland blomma tatueringar, orkidé tatueringar är också mycket populära, särskilt spöke orkidé tatuering mönster. Ghost orkidéer är vackra och har ganska särdrag. Nu när orkidéer är utrotningshotade, är den symboliska betydelsen av orkidé tatueringar "sällsynt skönhet.
Läs mer på; Hawaiian Tatueringar för män, Hawaiian Tatueringar för flickor, folk valde ofta att få Hawaiian tatueringar som de är stolta över sitt arv. De är också gjorda för att visa sin sympati för den hawaiianska kulturen och kulturarvet efter ett besök på öarna. Det finns ett antal kändisar som idrotten Hawaiian tatuering mönster. Som alltid, innan de fick en tatuering gjort, se till att du har tänkt väl om den design som du vill, borttagning av tatueringar är en smärtsam och mödosam process. Med detta sagt, när du har gjort ditt val kan ovanstående Hawaiian tatueringsidéer vara den bas du välja din egen unika tatuering från.

No comments:

Post a Comment