Friday 20 January 2012

Var kommer diamanterna från

Diamant är det hårdaste ämnet människan känner till, och är känd för sin skönhet och styrka. Även diamanter är dyra, är detta ädelsten en favorit med juvelerare och kvinnor som älskar smycken. Diamanter används också för industriella ändamål. Populariteten av naturliga och syntetiska diamanter har ökat avsevärt under de senaste åren, och kommer fortfarande att göra det. Men var diamanter kommer ifrån i så stora mängder. Låt oss ta reda på.
Var kommer diamanterna från
Innan veta vart göra diamanter kommer ifrån, ta en titt på den här artikeln om hur är diamanter bildas? Diamanter bildas djupt inne i jordens yta, cirka 90 miles (150 km) djup och de flesta av dem är miljontals år gamla. Diamanter bildas vid höga temperaturer på 2000 ° F (1100 ° C). Ibland ännu hetare villkor krävs. Majoriteten av de diamanter som hittas mer än en miljard år gammal. Några av de mest fantastiska fakta om diamanter är att de finns i jordens inre när smält magma stiger under jordytan. Eftersom det djup där diamanter bildas är fyra gånger djupare än det djup på vilket en genomsnittlig vulkan bildas, mycket sällan magma ger dessa vackra stenar till ytan. När denna heta smält magma svalnar förvandlas det till rock kallas kimberlit, även kallade lamproite. Bildandet av denna klippa är en stark indikator på att diamanter kan hittas i denna kyls magma.
En detaljerad diamantutvinning processen sker i dessa jättelika kimberlit klippor, men förekomsten av kimberlit stenar inte betyda att du kommer att hitta diamanter. Vit kimberlit vallar är en av de vanligaste platserna där diamanter kan bildas. Andra exempel glaciär händelse, som också transport diamanter hundra miles från där den bildades. På grund av glaciär aktiviteter diamanter har hittats på platser som inte var lämpliga geologiskt. Enligt geologer meteorer slående är också en viktig orsak till bildandet av extremt små diamanter. Under många århundraden Indien var den främsta exportören av diamanter, men så småningom allt diamant källor fick utarmat. Nu är Sydafrika den ledande exportören av diamanter i världen. Nästan 40% av den totala diamantgruvor som finns i världen styrs av olika företag i De Beers-koncernen. Den andra viktiga exportörer av diamant är Brasilien, Kanada, Sibirien och Australien. Diamanter finns i Afrika är populärt kallas blod diamanter. Ta en titt på historien om blod diamanter och lära sig om ett mörkt kapitel om missbruk av dessa diamanter och hur du kan förhindra det. Dessa diamanter genomgå ett system diamantgradering som bestämmer deras verkliga värde.
Var svarta diamanter Kommer från
Folk har svårt att smälta att diamanter är också tillgängliga i olika färger. De vita är mer populära, ses ofta som diamantörhängen, diamant engagemang ringar och diamant smycken. Det finns också en god efterfrågan på färgade diamanter i dessa dagar. På sådana sällsynta färgade diamanter är svarta diamanter. Till skillnad från dess vita kusin, svarta diamanter är ädelstenar som har många kristaller. Mineralinnehållet i stenen i form av järnoxid ger den svarta färgen på stenen. Egentligen stenen inte är svart men det verkar på grund av inneslutningar. Det finns två typer av svarta diamanter, transparent och opak. Black diamond kostnad avgörs av dess grad av öppenhet. Ju mer transparent den svarta diamanten, är mer dess värde.
Även svarta diamanter hittades i Brasilien på 1800-talet, de har nyligen hittats i Venezuela och Australien. Svarta diamanter är framställda i naturliga form, men folk i allmänhet föredrar lab skapat diamanter. Fast det är fortfarande inte klart hur svarta diamanter bildas, det uppgav ofta att svarta diamanter är ett resultat av ett meteoritnedslag som hände för tusentals år sedan. Naturliga svarta diamanter är mycket sällsynta och dyra, men du kan gå för lab belagda diamanter. Du kan köpa svarta diamanter från smycken butiker och auktioner och även på Internet.
Jag hoppas denna artikel har svarat på din fråga, var kommer diamanter kommer ifrån. Den tydlighet och färg diamanter bestäms av gruvdriften och den geografiska faktorer.

No comments:

Post a Comment