Sunday 29 January 2012

Hur reparera en moraklocka

Golvur och både klassiska objekt är ett bra komplement till alla hem eller kontor. Den ger särskild nåd och storhet i rummet. Allmänt känd som tall-fall klocka eller longcase klocka, datum ursprunget av denna unika tid tillbaka klockan till 1670, av William Clement, en engelsk urmakare. Ändå var det namn golvuret ges mycket senare i 19th century. Enligt höjden på klockor, är olika namn används för att beteckna dem. Till exempel, en dotterdotter klocka är mindre än 5 meter lång, medan en hög klocka på mer än 5 meter kallas mormor klocka. Det högsta av dem är golvuret, som mäter mer än 6 meter i höjd.
Det unika med moraklocka är pendeln som är fäst under urtavlan, men inuti kroppen tornet. Naturligtvis är pendel ganska tung, vilket är anledningen till klockan Kroppen är gjord tillräckligt länge för att stödja dess vikt. Ramen till klockan består av trämaterial, ristade med dekorationer och markeringar. Majoriteten av golvuret modellerna är konfigurerade med ett ljudsystem för att beteckna tid efter varje timme eller fraktioner timmar (dvs en halvtimme). Som med alla TIDMÄTARE, inte utvecklas fel med denna klocka modell. I sådana fall kommer hänge sig åt golvuret reparation på din egen sparar både tid och pengar.
Hur reparera en moraklocka?
Innan du försöker händerna på reparation en moraklocka, gå igenom en manual som du. Baserat på arbetsmekanism, finns det två typer, nämligen. 30 timmars rörelse och åtta dagar rörelse. Den förstnämnda enheten är billigare och kräver daglig lindning så att den fungerar ordentligt, medan de senare åtta dagar rörelse typ är dyrare och behöver slingrande gång i veckan. Om du har en antik modell (mer än 50 år), kan det vara svårt att reparera på egen hand. Följande är några gör-det-själv (DIY) tips för golvuret reparation:
Problem # 1: Varierande Time; Så, ibland din farfar klocka visar rätt timing och ibland inte. Om så är fallet, justera nivån du placerar den. En lätt lutning i balans kan orsaka svängningar i tidpunkterna för farfar klockan. Prova flera positioner och kontrollera om pendlar pendlar på ett korrekt sätt eller inte.
Problem # 2: fel tid, de vanligaste klagomål moraklocka är tecken på fel timing. Detta beror troligen på grund av förskjutning av vikten. Kontrollera märkningen (vänster eller höger) i vikt och ändra enligt nämnda sida. När den installerats i rätt läge, kommer din farfar klocka visar rätt tidpunkter.
Problem # 3: Långsam eller Snabb tid, det är inte ovanligt att en moraklocka enhet för att köra mycket långsamt eller mycket snabbt. I de flesta fall är den underliggande orsaken till detta problem bob av pendeln. Exponera pendeln och manuellt svinga bob upp och ner. Om det är för hårt, lossa den lite (inte för mycket) med hjälp av en skruvmejsel.
Problem # 4: Pendulum Inte Swinging; För golvuret fel där pendeln inte svänger, är orsaken samverkande händer klockan. Öppna ansikte glas och granska händerna i klockan ansikte, du kan överväga att skilja dem från varandra. Justera därefter anpassningen av vikter för problemfri drift av din farfar klocka.
Försök med dessa tips för att reparera en moraklocka och förhoppningsvis behöver du inte besöka en professionell klocka verkstad. För varje byte, kan du köpa farfar delar klocka repareras från leverantörer. Förstå modellen noggrant tillsammans med golvuret delar och komponenter. På så sätt kan du öppna klockan med tillförsikt. Sist men inte den sista, olja ansökan och regelbundet underhåll bör följas för att livslängden för denna klassiska klocka. I fall du har problem med felsökning av de fel, är det bättre att anlita en urmakare.

No comments:

Post a Comment