Friday 27 January 2012

Egyptiska symboler

När man talar om Egypten, pyramiderna vävstol stor i vår fantasi. Allt om detta forntida civilisation är respektingivande inspirerande och spännande. En av de största gåtor bredvid de egyptiska pyramiderna var piktografiska manus av dessa människor, som är målade och snidade utförligt på varje vägg och pelare att de mäktiga faraonerna byggde. Arkeologer eller Egyptologer som de kallades senare hade liten aning om vad den egyptiska betydde symbolerna tills Rosetta Stone upptäcktes. Det gav de första ledtrådar om hur man dechiffrera piktografiska egyptisk skrift. När de väl fick kläm på det, läser man av den egyptiska symboler som visade på förvecklingar och händelser i deras gamla värld. Det gav en inblick i det andliga och religiösa övertygelser av egyptierna. I den här artikeln, jag pratar om några egyptiska symboler och deras betydelse.
Egyptiska symboler och deras betydelse
Dessa är några av de väljer forntida egyptiska symboler som ger dig en inblick i hur egyptierna såg denna värld. De tar dig tillbaka till det gamla Egypten och dess rika mytologi. Läs mer om "egyptiska Eye of Horus som betyder".
Eye of Horus, öga Horus symbol, även känd som Udjat avbildas som rätt mänskliga ögat med markeringar som brukar åtföljas ögon hökar. Detta är symbolen för egyptiska guden Horus. Känd som son till Osiris och Isis, som var några av de största egyptiska gudar och gudinnor, var han den egyptiska guden av krig, himmel och skydd. Blå eller grön amuletter med ögat av Horus var avsedda att skydda människor från sjukdom och föra dem tillbaka till livet. Detta är en av de mest populära egyptiska symbolen tatueringar.
'Sekhem' spira, Formad i form av en spira, var detta den egyptiska symbolen för kraft och makt. Den användes som en symbol för guden Osiris och Anubis. Det innebar kanske för faraonerna.
Shen Ring, här symbolen visas i form av en cirkel med en tangentiell horisontell linje längst ner. Det är den egyptiska symbolen evighet och det oändliga. Shen ringen symboliserade den eviga cirkeln av födelse, död och livet efter detta.
Hjärta, hjärtat eller Ieb symbol var en förvånansvärt exakt återgivning av hjärtat. Formad i form av en vas med arm som öppningar på båda sidor, det var en representation av det mänskliga hjärtat med sina artärer. Egyptierna trodde att sinnet och själen av en person bosatt i hjärtat. Allmänhetens förståelse skulle kalla detta en av de egyptiska symboler för kärlek, men det finns inte mycket bevis som stöder denna teori.
Ankh, var denna symbol formad i form av ett kors med en ögla på toppen. Detta är den egyptiska symbolen för liv och representerar alla livgivande element i naturen, inklusive jord, luft och vatten. Det symboliserar livgivande kraft i naturen.
Ba; Detta egyptiska symbolen formades i form av en kropp av en fågel och i ansiktet av en människa. Denna mänskliga rubriken Falcon eller Ba, som det hette, var den andliga manifestation av livskraft eller själ en person. Det var det odödliga själ för en person som överlevt döden att resa till livet efter detta.
Ka, en av de viktigaste egyptiska symboler, är Ka visas i form av två sammanfogade axlar med höjda armar. Dess symbolik och mening bakom det är komplicerat. Den representerar processen för mottagande av liv och andliga krafter från gudarna. Den utgjorde också livskraften eller andlig kraft som bodde i kroppen av en person och överlevde döden. Den utgjorde det andliga dubbel på en person och den överlevde så länge som kroppen av den döde personen var bevarad. Det är därför, egyptierna började mumifiering processen att bevara Ka av personen.
Dessa egyptiska symboler avslöja tro och filosofi egyptierna om livet och naturen i världen. Och med tusentals år efter dess fall, den egyptiska symboler ger oss en inblick i den värld som var! Hoppas denna artikel har tänt din nyfikenhet om den egyptiska kulturen och mytologi och du uppmanas att utforska den djupare.

No comments:

Post a Comment