Tuesday 3 January 2012

Indianer och Alkoholism

Alkoholism i infödda amerikaner har en lång historia. Införande av alkohol i Amerika ledde till en degradering av den traditionella kulturen. Dagens generation av infödda amerikaner är "inklämt" mellan ett rikt arv av tidigare och elände nu. Alkohol är ett av de viktigaste faktorerna nedgången för det indianska kulturen. Tidigare var alkoholen introducerades in America från Europeiska bosättare. Infödingarna som var ny på alkohol, då fick beroende av det och vi kan idag se 3-4 generationer av infödingar föra vidare "tradition" av förvärvade alkoholism.
Alkohol användes främst av européerna att fuska, utnyttja och slakt de infödda för politiska och monetära vinster. Senare fick de infödda så van vid alkohol att fullständig återhämtning från det blev nästan omöjligt. Förändringen i livsstil som var inducerad av alkohol, ledde till skövling av sociala och kulturella värden av infödingarna. Låt oss förstå i detalj om infödda amerikaner och alkoholmissbruk.
Indianer och alkoholism
Enligt den nationella hushållsundersökning on Drug missbruk ", 80% av ungdomar som har använt alkohol hör hemma amerikaner. Infödingarna har alltid varit en högriskgrupp i termer av narkotika och alkoholmissbruk. Undersökningar som genomförts av den "indianska utveckling AB" konstatera att viktiga faktorer som är ansvariga för alkoholmissbruk i de infödda finns kulturella konflikter låg självkänsla och posttraumatisk stress. Den procentuella andelen infödda amerikaner att bli beroende är 5 gånger större än den vita befolkningen. Villkoren, indianer och alkoholism, indianer och dricka har alltså blivit synonymt med varandra.
Insatser görs för att utrota alkoholism i Native Americans. De olika modellerna som använts i processen av alkohol behandling "medicinska modellen", "assimilationsförmåga Model", "Psykosocial Model", "synkretiska Model" och "Kultur-Sensitive Model". Den medicinska modellen anser alkoholism ett as sjukdom och därför inte gå bra med många infödda amerikaner som inte betraktar sig som diseased eller sjuka. Numera är det dock sett att infödda amerikaner tar samarbetsåtgärder tillsammans med den federala regeringen att ta itu med problemet med alkoholmissbruk. Per de register som förs av indiska Health Services, 360 program verkar i stamområdena för utrotning av alkoholmissbruk.
Indianer och missbruk, problemet med alkoholmissbruk mellan infödda är välkänd, men andelen av narkotikamissbruk också ökar. Den drog som ofta används av de infödda amerikanerna är metamfetamin. Kokain och marijuana också används regelbundet. Tillgången på narkotika till låga kostnader är en av de faktorer som ökade missbruksproblem.
Ämne behandlingsprogram som är lämpliga för de infödda amerikanerna rekommenderas. På så sätt resultaten av behandlingsinsatser är mycket mer givande. Den psykologiska aspekten bör också beaktas vid behandling av drog-och alkoholmissbruk. De flesta av de infödda har vänt sig till alkohol-och narkotikamissbruk från trauma av det förflutna. En känsla av skuld, skam och ilska har alltid rått i de infödda under lång tid. Läka känslomässiga smärta att infödingarna har genomgått viktigare. Läs mer på historien om indianerna.
Frågan om infödda amerikaner och alkoholism, måste lösas med alla medel tillgängliga för oss. Det faktum att infödda amerikaner ansikte hälsorelaterade, ekonomiska och sociala problem på grund av alkoholism, leder till skapandet av barriär mellan dem och resten av världen. Det är nödvändigt att bygga en bro mellan den rika kulturen i den amerikanska stammarna och den moderna världen.

No comments:

Post a Comment