Tuesday 17 April 2012

Återanvändbar toalettpapper, eller Familj Cloth

I det amerikanska samhället idag finns det en stadigt växande betoning på återvinning, återanvändning och skydda miljön på något sätt du kan. Istället för att kasta flaskor och burkar i soptunnan och så småningom till soptippen, folk slänga dem i papperskorgar, där de återvinns till återanvändbara behållare. Återvinningsindustrin har luftballong till bland annat papper, plastpåsar, kartong och alla möjliga andra hittills tagits om hand poster. Så det var bara en fråga om tid innan någon kom på idén of recycling.toilet papper.
Tyg toalettpapper, som också är känd som familj trasa eller våtservetter familj, är en intressant idé som många människor finner bisarrt, men det är popularitet växer. Konceptet är ganska mycket identisk med tygblöjor är det bara tyg som används av hela familjen och inte bara barn. Tyg våtservetter kan konstrueras ur bara om någon mjukt tyg, och det behöver inte vara dyrt. Faktum är att det enklaste sättet bryta sig in i familjen trasa erfarenhet är att bara titta i din garderob eller lådor dresser. Alla gamla t-shirts eller kläder tillverkade av sticka eller bomullstyg kommer att göra utmärkta familj dukar, samt eventuella kläder av fleece, som tröjor eller träningsbyxor. Om du inte har tillräckligt med gamla kläder av dina egna, kan du be vänner eller släktingar om de har någon, gör en resa till sparsamhet butik, eller tillbringa en lördag morgon shopping loppmarknad. En stor fleece ark eller filt kan lätt ge ett dussin eller fler dukar familj.
Du kan också köpa tyg från en tygaffär om du vill plocka ut något med en rolig eller unikt mönster. De flesta butiker som säljer varan har ett märke ner clearance bin eller bord, men om du inte har en tajt budget kan du spendera lite mer för att få något som passar din familj och din egen smak. Fleece är det enklaste och mjukaste tyg som ska användas för en familj duk, och det kommer i ett stort utbud av mönster och färger. Beroende på storleken av din familj och hur ofta du vill göra tvätten, har du förmodligen att köpa några meter tyg.
Den enda utbudet du behöver göra familj dukar är sax. För att göra pappersdukar toaletten med gamla kläder, helt enkelt skära av alla sömmar, fållar, kragar, manschetter, knappar, ärmar och fickor, vilket bara en bit avskalade tyget. Klipp ut fyrkanter av tyg ca 5 x 5, och du är klar. Du kan göra variationer om du vill - större rutor, cirklar, eller rektanglar. Vissa människor går till och med besväret att sy ihop två fyrkanter tillsammans, för att göra duken tjockare och mer absorberande.
Det finns många hemsidor på nätet som säljer familj dukar, och du kan få dem till bra priser i en mängd olika tyger och tryck. Om du checkar ut online-forum diskuterar familj dukar, hittar du berättelser om personliga upplevelser människor har haft, och de flesta av dem säger att efter att ha använt dukar ett tag, kommer de aldrig gå tillbaka till traditionella toalettpapper. Inte bara är toalettpapper dyra jämfört med familj dukar, är det inte alls lika bekväm och det är svårt för miljön. De besparingar som följer av familj dukar är nog för att övertyga många föräldrar, men även om du inte bryr dig om kostnaden, hänsyn till miljön, och inte bara från att använda toalettpapper. Det tar miljontals träd för att skapa toalettpapper, massor av bränsle gör och skickar stora leveranser över hela landet, och sedan den kostnad och komplexitet för hantering toalettpapper i vattenreningsanläggningar.
Det är lättare än du tror att framställa och använda din egen familj dukar. De är mjukare, mer ekonomiskt, billiga skapa och använda. Familj tyg toalettpapper kommer att spara din plånbok samt rädda jorden.

No comments:

Post a Comment