Tuesday, 3 April 2012

Distraktioner under körning

Distraktioner är ganska vanligt i ett stort antal dagliga aktiviteter vi gör, rätt från att läsa en fin roman till ser en bra film. Även om de inte är av stor oro, medan vi sysslar med så enkla aktiviteter, kan samma distraktioner visa sig vara katastrofala när de inträffar mitt i verksamhet som kräver full uppmärksamhet, som att studera eller körning. I själva verket, distraktioner under körning kan visa sig vara farligt, inte bara för dig, men dina medresenärer och andra människor på vägen.
Distraktioner när du kör, när det gäller bilkörning, måste du ha din fulla uppmärksamhet på vägen. Brist på uppmärksamhet i detta fall, är skyldig att resultera i oförmåga att behärska fordonet, vilket i sin tur kommer att resultera i en olycka. Det finns ett antal skäl för en person att bli distraherad under körning, men de flesta av dessa skäl hänföras till vår okunskap om grunderna i körsäkerhet. Grunden för körning god samordning mellan sinnet och kroppen, och alla fel i samordningen mellan de två är ett perfekt recept för en katastrof.
Olyckor orsakas som ett resultat av distraktioner under körning kan delas in i två grupper - olyckor som orsakats av ögonen från vägen (visuell distraktion) och olyckor som orsakats av sinnet av vägen (kognitiv distraktion). Visuella distraktioner innehålla få distraheras av skyltar eller någon olycka längs vägen, medan kognitiva störningar innehålla få distraherad av aktiviteter som pratar i mobiltelefon eller försvinner i ens egna tankar. Andra än dessa två typer av distraktioner, finns det ännu en typ där föraren tar händerna från ratten. Sådana distraktioner som tvingar föraren att vidta någon av hans hand från ratten omfattar textning, röka, äta etc. Läs mer om faror för att skicka sms när du kör.
Top Distraktioner medan du kör, En ny studie avseende den körvanor av folket utförs av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) visade att mobiltelefon distraktioner under körning har en stor andel av det totala antalet bilolyckor i USA. Denna mobiltelefon distraktioner involverade både, sms samt att prata i telefon under körning. Kommer nära andra är förarna försök att nå ett rörligt föremål i fordonet under körning. Andra vanliga distraktioner under körning inkluderar leta utanför fordonet, skönhetssalonger, läsa, äta mat, röka eller dricka, annonser anslagstavla och, ibland även naturskönhet. I vissa fall, de händelser som händer i bilen tenderar att distrahera föraren. Sådana distraktioner inkludera barn som leker i bilen, låt ett husdjur lösa i bilen eller medpassagerarna slåss om musikval. Läs mer på mobiltelefoner och bilkörning.
Hur att undvika störningar under körning?, Med så många negativa effekter för sin kredit, blir distraherad under körning kan visa sig vara oerhört farligt, och därför är bäst att undvika. Du måste bara ta några enkla åtgärder för att säkerställa att du inte bli distraherad under körning. Dessa enkla åtgärder för att undvika katastrofer i samband med distraherad körning är att undvika användning av en mobiltelefon, inte försöka multitasking när man kör osv grund och botten, måste du ta alla gemensamma distraktioner som nämns ovan i beaktande, och se till att du inte ägna sig åt någon av dem. Om det alls du inte kan motstå frestelsen att göra en viss sak, som att svara på ett textmeddelande eller röker en cigarett, kan du alltid dra bilen till sidan av vägen och tillfredsställa dig lust.
Du bör också gå igenom:; Defensiv bilkörning, Driver Education, och dessa var några av de vanligaste distraktioner vid körning, som dock ser ganska enkel, har en tendens att utlösa en katastrof. Ännu viktigare, måste du också förstå att föräldrar är de största inflytande på barn, och som förälder, du hänge sig åt någon sådan aktivitet i bilen kan påverka ditt barn att göra detsamma när de är vid ratten. Annat än att följa de enkla normer för trafiksäkerheten dig själv, måste du också inskärpa dem hos dina barn. Vid slutet av dagen, är det dessa normer säker körning som kan göra din resa säker och fri från olyckor.

No comments:

Post a Comment