Sunday, 8 April 2012

Chisel Slipning

Har du någonsin försökt att arbeta med en trubbig mejsel? Ett trubbigt mejsel glider av ytan av material som ska sågas och kan leda till allvarliga missöden. Det trubbiga kanten av mejsel, men inte till någon nytta att såga i trä, är tillräckligt skarp för att resultera i en sänkning tumme. Ett trubbigt stämjärn har ojämna kanter och får inte lämna rena skär på ytan. Det kan också kräva användning av onödiga påtryckningar och kan leda till bärandet av verktyget gör det permanent oanvändbar. Men varför tänka på allt detta när mejsel slipning kan enkelt göras! Här är några mejsel slipning tips vilket kan vara bra för dig.
Hur skärpa en mejsel
En mejsel används främst i trä eller att tälja eller skära i hårda material som sten, metall eller trä. De kan användas genom att knacka lätt med en hammare eller kan helt enkelt arbetat för hand. Det finns flera typer av stämjärn som används för olika ändamål. Slipning en mejsel är inte alls så svårt och kan göras enkelt, för bättre resultat. Det finns två olika sätt att slipa ett stämjärn beroende på tillgången av verktyg. Ta en titt på dem.
Mejsel Slipning Använda en bänkslipmaskin, Här är några enkla steg som guidar dig i processen att mejseln slipning med en bänkslipmaskin.
Saker som krävs:; bänkslipmaskin, fint korn brynsten, Förstoringsglas, symaskinsolja, handskar, skyddsglasögon, Steg 1: Kontrollera mejseln försiktigt med ett förstoringsglas. Kontrollera sin kant för märken eller grader. Detta kommer att ge dig en uppfattning av området som måste slipas.
Steg 2: När du har hittat märken eller grader, mal dem bort med ett medium grus hjul och bänkslipmaskin. Håll mejsel med avfasade kanter upp, flytta den sida vid sida mot hjulet. Kontrollera att framkanten av mejseln stannar torget med kvarnen.
Steg 3: Nu vänder mejseln över så att det avfasade sidan är vänd nedåt. Upprepa ovanstående steg för att flytta mejseln sida vid sida, håller klingan på och vinkel 25 ° med vinkelslipen, för att matcha fasning.
Steg 4: Applicera lite maskin olja till ett fint brynsten. Nu drar mejsel mot dig håller avfasning platt mot stenen. Glöm inte att lyfta mejsel i slutet av varje slag. Torka av avfasningen sidan ren efter att ha kört den ett par gånger över stenen och åter olja stenen.
Steg 5: Undersök din mejsel med hjälp av ett förstoringsglas för att kontrollera om alla märken eller grader är borta. Om det fortfarande finns några hack och vänster grader, upprepa hela proceduren tills du får en skarp yta.
Mejsel Skärpning för hand, följande är de olika stegen i skärpa en mejsel för hand. Läs också om hur man slipa en kniv.
Saker som krävs:; Kombination slipstenar (800/4000 grus och sand 1200/8000), Nagura sten; Honing jigg, skyddsglasögon, handskar, Steg 1: Placera stenarna kombinationen grus och sten Nagura i vatten i ca 10 minuter. Du kan också behålla dem längre om du vill.
Steg 2: Honing jiggen gör att du kan säkra mejsel på plats för processen för skärpa. Sätt mejseln i rutan, på ett sådant sätt att det avfasade kanten helt vidrör stenen.
Steg 3: Säkra 800 grus sten säkert på arbetsbänken och börja med går mejseln över stenen, dra den mot dig flera gånger. Flytta sedan upp till 1200 och sedan 4000 grus.
Steg 4: Gnid 8000-grus sida över Nagura sten, tas ut från vattnet, i en cirkulär rörelse. Detta skapar en liten mängd vätska, vilket ger en vattnig konsistens till 800 grus sten. Nu passerar mejsel över den på samma sätt som övriga stenar.
Steg 5: Undersök din mejsel ordentligt. Du kan upprepa hela proceduren igen om du vill ha en ännu mer skarpare mejsel. Läs vidare; Knife slipa verktyg, hur man slipar saxar, hur man slipar Häcksaxar, Dessa var de två olika sätt att mejsel skärpa. Jag är säker på att de var ganska enkelt! Så använda denna artikel som en mejsel skärpning guide och gör dig redo för en vassa stämjärn! All lycka!

No comments:

Post a Comment