Tuesday 3 April 2012

Startnyckeln startar inte

Om du upptäcker att din bil startnyckeln inte kommer att vända, då du är i en ganska klibbig situation. Utan startnyckeln svarvning, din bil eller annat fordon startar inte, eller, om du är riktigt usel, kommer det inte sluta. Innan du kan komma runt att köra ditt fordon, måste du starta det genom att vrida tändningsnyckeln i sin kammare. Detta är inte ett problem att många står inför, men det är säkert något som helt kommer att irritera livet ur dig.
Nu innan du går in klagomål till en bilverkstad att din startnyckeln inte startar, finns det några saker som du kan prova för att lösa problemet själv. Gå till en mekaniker kan innebära att du måste byta hela tändningslåset, och detta kommer att ta en hel del tid och pengar. Naturligtvis, om inget av alternativen som nämns här arbetet, som ersätter tändningslåset är något som du bara måste ta till.
Fel nyckel, med all sannolikhet kommer din nyckel inte vända i tändningen bara för att du använder fel nyckel. Detta låter mycket dumt och du kanske tänker att detta är något som inte kan möjligen vara sant, men det händer. I deras slarv och glömska, en del människor hamnar ofta sätter fel nyckel inne i tändningen. Naturligtvis kommer nyckelvridning inte om detta är fallet. Om detta är faktiskt vad som har hänt, kommer den viktigaste kommer inte ut antändning heller, om ni ryck ut det med en avsevärd kraft. Kontrollera alltid din nyckel innan du lägger den inne i tändningen, och klagar på att startnyckeln inte går att slå.
Rattlås, din ratt är utformad för att låsa sig när det är i en viss position, som en anti-stöld åtgärd. Vad detta betyder är att om en biltjuv bryter sig in bilen och hot-trådar det kommer upp rattlåset själv och inte vända om startnyckeln är placerad inuti. Ibland kan ratten låsas innan du sätter in tändningsnyckeln. Som en följd av detta kommer startnyckeln inte vända. Vad du behöver göra i en sådan situation är att flytta ratten runt lite och samtidigt slår du på tändningen. Detta kommer att låsa ratten och vrid startnyckeln samtidigt. Läs mer om bildelar.
Byt Key, men på vissa tillfällen kan nyckeln har utvecklat en mindre fel på framsidan, och detta kan orsaka startnyckeln att inte vända. Försök att använda en extra nyckel om du har en, eller få en dubblett nyckel gjorts och prova ut det istället. Med all sannolikhet kommer den nya nyckeln fungera alldeles utmärkt. Förändringar i väder och temperatur och dålig hantverk leder ibland till att detta händer, och något så enkelt som en ny nyckel kommer lösa ditt problem. Läs mer om bil problem.
Bromsljus, och i vissa nya bilmodeller kommer startnyckeln inte vända sig vid broms ljuset är släckt. Detta är en funktion som har utvecklats för säkerheten för människor, och det är en ganska användbar funktion faktiskt. Vad du behöver göra är att dra upp i nödbromsen och sedan försöka vrida startnyckeln. Om bilen startar, kör till en verkstad omedelbart och få bromsljusen fast. Körning utan bromsljus är ett trafikbrott och det är olagligt.
Säkerhetsbälten, likhet med bromsljus situationen, börjar en del nya bilar inte om föraren bär bältet. Tidigare modeller hade ett pipande ljud som kommer från instrumentbrädan om bilbältet inte är sliten, men detta har tagits till en helt ny nivå. Det kan tyckas som en liten funktion, och en ganska irriterande en ibland, men det är för säkerheten för den person i fordonet. Om du äger ett sådant fordon, sätta på säkerhetsbältet och sedan försöka vrida startnyckeln. Problemet med "startnyckeln startar inte" bör besegras.
Också läsa följande:; Tändspole problem, tändningslås utvisas, tändningslås problem, tändningslås ersätter; Om alla dessa alternativ misslyckas, måste du byta hela tändningen församlingen helt och hållet. Detta kommer bli en dyr förfarande, men en som inte kan undvikas. Om din startnyckeln inte startar måste du vara lugn och samlad, och leta efter den bästa möjliga lösningen.

No comments:

Post a Comment