Friday, 13 April 2012

Kalcit Använder

Kalcit Ordet kommer kommer från det latinska ordet Calx och det grekiska ordet chalix att MEA kalk. Kalcit mineral är vanligt förekommande i kalksten och marmor. Kalcit är en färglös eller vit mineral när ren. Men, på grund av föroreningar i det, kan detta mineral finns i många färger som rött, gult, grönt, honung, rosa, lavendel, svart, brun eller blå. Detta mineral kan visas genomskinliga, genomskinliga eller ogenomskinliga. Kalcit mineral kan ha lyster som kan glaskroppen till tråkig, och många kristaller speciellt den färglösa dessa är glaskroppen, medan finkorniga mest ses trist. Kalcit kan repas lätt av ett knivblad eller med en geologisk plocka. Dessa var de fysikaliska egenskaper kalcit. Men kan de flesta kalcit använder tillskrivas dess utmärkande egenskaper som den har en bra hårdhet nivå är lätt självupplösande i vissa material, och har läkande egenskaper.
Vilka är användningsområdena av kalcit?
Använder av kalcit i byggbranschen, Byggindustrin är den främsta konsumenten av kalcit i form av kalksten och marmor. Sådana stenar har använts som mått stenar för att göra murbruk i tusentals år. Kalkstensblock användes för att göra Primärkonstruktion material när du gör pyramiderna. Nu är råa och slipade kalk och marmor används för framställning av monument prestige konstruktion. För att göra moderna byggnader, kalcit i form av kalksten och marmor används för att producera cement och betong. Dessa material är lätta att blanda och transport och används för att göra en slurry blandning som hårdnar fastar, och är mycket tålig.
Marble är en attraktiv byggmaterial, som använts för att göra många monument och skulpturer i hela historien. Bristen på betydande porositet av marmor, gör att den står sig väl för extrema temperaturer och på grund av sin låga hårdhet, man kan lätt skära den. Marmor har använts för att göra många små figurer, speciellt den mexikanska onyx variation och marmor är också för att göra gigantiska pyramider. Idag används den för att göra statyer, bänkar, mantlar och trappor, etc.
Kalcit för att göra läkemedel, Kalkspat eller kalciumkarbonat som härrör från mycket ren marmor eller kalksten används också för tillverkning av läkemedel. Detta är en av de vanligaste användningsområdena för kalcit. Kalcit har syraneutraliserande egendom. Därför, när den blandas med socker och aromämnen, Tuggtabletterna av kalcit hjälp neutralisera magsyra. Sådana läkemedel kallas antacida, som till stor hjälp för att behandla magbesvär en andra sjukdomar.
Kalcit Används för andlig tillväxt, en annan känd användning av kalcit är för andlig tillväxt. Kalcit kristall healing stenar används för energi healing och andliga arbete som en renande och energigivande healing sten. Många professionella helare, använda dessa stenar för att lugna, andlig förbindelse skapats av kalcit ädelstenar. Kristallen helande stenar av kalcit finns i många färger som grön, persika, blå och några är tydliga glasartad.
Andra användningsområden av kalcit, Pulveriserad marmor eller kalksten används som ett kosttillskott som läggs till djurfoder. Kycklingar som producerar ägg och nötkreatur som producerar mjölk behöver kalcium rik kost, därför är små mängder kalcit la i deras mat, för att öka kalcium intaget. Pulveriserad kalksten används som gruvsäkerhet damm, detta är ej brandfarlig substans som sprutas in i väggar och tak av underjordiska kolgruvor, så att mängden kol damm, vilket kan öka explosion fastnar på väggarna är mindre. Den vita färgen hjälper också till att belysning inne i en gruva.
Detta var allt om kalcit användningsområden. På grund av den fantastiska egenskaper och de olika sorterna av kalcit, kan man hitta den kan användas för djur som kosttillskott för att läka magen krämpor hos människor.

No comments:

Post a Comment