Saturday, 7 April 2012

Negativa Peer Pressure

Att handskas med grupptryck i tonåren är aldrig en lätt uppgift. Vi alla gungade och påverkas av den senaste mode, musik, tv och filmer. Och få påverkas av våra kamratgrupper är helt normalt. Dock är det sätt man blir påverkad av en referensgrupp måste beaktas som kan leda till olika positiva och negativa konsekvenser. Under unga år, kan barn vara antingen positivt eller negativt påverkas av sina vänner.
Eftersom tonåriga är ett u-fas, barnen är omogna och så att de inte kan skilja mellan vänner och sanna vänner. Det är här den roll som föräldrar och lärare kommer in i bilden. Barnet kan falla i fällan att negativa grupptryck på grund av vissa familjeproblem eller han kanske inte får önskad kärlek och omsorg från hans hem. Det finns otaliga bidrar faktorer till varför vuxna och tonåringar får påverkas av negativa grupptryck.
Negativa Peer Pressure Exempel
Om du är en tonåring, kan du själv förstå de olika tillfällen när man har påverkats negativt av dina vänner. Det kan vara första gången du tog en doft av cigarett som erbjöds till dig av din vän eller när man för första gången hade en klunk av alkohol. Förstå negativt grupptryck är viktigt för tonåringar. Till exempel minns första gången när du erbjöds en cigarett i en grupp av dina vänner och du sa ett empatiskt NEJ till begäran. Även efter du sa nej, höll dina vänner insisterar att du röker. I slutändan hamnar du röka en cigarett för första gången.
Gradvis garanterar de att du njuta med dem varje gång du umgås med dem, och så småningom kommer du hamna utveckla ohälsosamma vanan att röka. Tonåringar måste lära sig att utöva självkontroll och en gång om de har gjort ett fast beslut att inte göra något som inte är tillåten enligt deras logik, etik, värderingar och hjärta, måste de hålla fast vid sitt beslut. Förmågan att säga NEJ är nödvändigt för att undvika negativa grupptryck. Läs mer om effekterna av grupptryck.
Negativa Peer Pressure Fakta: roll Föräldrar
Den negativa grupptryck statistik är alarmerande och visar att majoriteten av tonåringarna som är beroende av negativa vanor ha påverkats av en referensgrupp som motiverade dem att göra sådana saker. Barn och barn behöver ovillkorlig kärlek och förtroende från sina föräldrar att ta sig ur negativa kamratgrupper. Föräldrar kan lära barn vissa positiva värden som bestämdhet, självständighet och individualitet. De måste få barn att förstå kraften i att säga nej vid rätt tidpunkt.
Barn måste utbildas för att stå upp för vad de tror på så att ingen yttre påverkan kan påverka dem i stor utsträckning. Föräldrar måste ta reda på orsaken till grupptryck i barnens vilja brist på självförtroende, emotionella problem eller akademiskt tryck som lockande deras barn att hitta lösningar för dessa problem i negativa saker som alkohol, tonåring rökning, våld, droger och i värsta fall, deltagande i osäkra sexuella aktiviteter.
Föräldrar måste vara medvetna om potentialen hos sina barn och de måste hjälpa honom att få engagerade sysselsättningar som vårdar sina kreativa talanger. Vara inblandade i sysselsättningar som musik, teckning, målning, läsa, skriva och idrott och andra aktiviteter hjälper ungdomar att lindra akademisk och emotionell stress. Rätt kommunikation är nyckeln till att hjälpa barn hantera negativa grupptryck grupp.
Läs mer på:; tonårsförälder, negativa och positiva effekterna av grupptryck, medan kärlek är viktigt att ditt barn förstår att du verkligen tar hand om dem, kan du inte slå oss till ro för att låta dem vara helt gratis. Att införa nödvändiga restriktioner sedan barnsben och utbildning dem att följa det är en mycket bra disciplin som föräldrar måste utvecklas i sina barn. Det säkraste och mest lämpliga metoden för att undvika barn från negativa grupptryck är en mycket älskvärd och stödjande familj. Om barnet är att få alla kärlek, omsorg, uppmärksamhet och hans behov tillgodoses tillräckligt i familjen, kommer han säkert kunna växa upp till en ansvarsfull vuxen och förstår värdet av att leva ett balanserat liv och undvika negativa grupptryck.

No comments:

Post a Comment