Saturday, 10 March 2012

Dieffenbachia Plant

Dieffenbachia, även känd som dumma käpp, är en tropisk växt av Araceae eller Arum familj, infödda till områden i Colombia, Costa Rica, Mexiko och Brasilien. Flera arter av Dieffenbachias är populära krukväxter. Dieffenbachia fick sin gemensamma namnet "dumma käpp", på grund av dess giftiga sav, som vid förtäring internt kan orsaka smärta och svullnad av tungan. Det finns flera arter av dieffenbachia växter, varav de vanligaste arterna som odlas som krukväxter är Dieffenbachia Camille, Dieffenbach Amoena, Dieffenbach maculata, Paradise och Tropic Snow.
Dieffenbachia Plant Information
Plant Beskrivning, Dieffenbachia växter är omtyckt för sin vackra bladverk. Växterna kännetecknas av en tjock och köttig stam och elliptisk och en oval eller avlånga brokiga blad. Bladen är vanligen stora och gradvis avsmalna mot spetsen. De är i allmänhet gröna med vita eller gula fläckar, och band längs de laterala ven och djupa gröna gränsen. Bladen är blanka och kan bli upp till längd på 15 till 40 cm.
Bladen av Dieffenbachia Camilla är vanligtvis små och ovala med spetsig spets. De är oftast krämiga gul färg med en grön kant. Å andra sidan har Dieffenbachia maculata sorten oval glänsande gröna blad, markerade med vit eller ljust gröna fläckar. Så kan storleken och färgen på bladen på Dieffenbachia växter skiljer sig lite, beroende på den specifika sorten. Men trots detta liten variation, bladen på dessa växter är mycket dekorativa.
Toxicitet Dieffenbachia, Saven av Dieffenbachia anses giftig. Detta beror på närvaron av nål-formade kalciumoxalatkristaller, som i allmänhet kallas raphides. Om bladen av Dieffenbachia är tuggas eller om SAP förtärs förtärs kan det orsaka en brännande känsla och inflammation i mun, svalg, tunga och läppar. Förtäring av SAP kan också orsaka diarré och kräkningar. Hudkontakt å andra sidan, kan orsaka klåda, rodnad och eksem. Anläggningen är också giftigt för husdjur.
Dieffenbachia Plant Care
Dieffenbachia anläggningar skugga kärleksfull växter och det är därför de odlas som krukväxter. Bright men filtrerad och diffust solljus är tillräckliga för att säkerställa en sund tillväxt av Dieffenbachias. Detta är anledningen till att de växer bra om de hålls inom 5 till 7 meter i ett fönster, helst en norr eller öster fönster. Den idealiska temperaturen för att odla Dieffenbachia anläggning är 70 till 80 grader Fahrenheit under dagen, och 60 till 65 grader på natten. Om temperaturen sjunker under 40 grader Fahrenheit, dvs ca 5 grader Celsius kan växten inte överleva.
Dieffenbachia föredrar väldränerad jord. Den idealiska planteringsår jord för Dieffenbachia anläggningen är den ena bestående av god lerjord jord och rik på organiskt material. Du kan också överväga användningen av gödselmedel på marken, och för detta både vanliga och flytande gödselmedel kan användas. Jorden bör hållas fuktig för växande Dieffenbachia anläggningen. Därför är noggrann vattning med jämna mellanrum rekommenderas för att hålla anläggningen friska. Men låt jorden runt roten för att torka lite mellan vattningarna. Läs mer om markvetenskap.
Bredvid vattning, är luftfuktigheten annan viktig faktor för en sund tillväxt av dumma sockerrör anläggningen. Anläggningen föredrar hög luftfuktighet och så är regelbunden imma viktigt. Befruktning kan vanligen utföras under våren och sommaren. Du kan använda en bra allrengöringsmedel gödselmedel för krukväxt för detta ändamål. Men, se till att späda ut gödningsmedel. Om anläggningen inte får tillräckligt med näring, eller om marken inte innehåller tillräckliga näringsämnen, kan du följa gulfärgning av bladen. Eftersom plantan växer, kommer det att släppa sin nedre bladen att ge plats åt de nya. Men om på grund av detta förlorar växten dess attraktionskraft och ser för högställd, kan du klippa stammen till omkring 6 till 7 inches. Detta kommer att främja ny tillväxt. Läs mer om inomhus trädgårdsskötsel.
Jämfört med många andra krukväxter, Dieffenbachia växter är lättare att växa, eftersom de kräver mycket skötsel och underhåll. Dessutom kan växterna med sina dekorativa bladen förbättra just din heminredning. Det är därför de är så populära som inomhus prydnadsväxter. Men ibland kan växten bli angripet av skadedjur som bladlöss, mealybugs, kvalster, trips, två-spotted spindel kvalster och skalor, som kan vara ganska problematiskt. För sådana problem är det bättre att ta hjälp av en professionell inom detta område.

No comments:

Post a Comment