Saturday, 17 March 2012

Meditationstekniker för viloläge

Jag vet känslan. Den som får dig att vilja slita ditt hår. Du är inbäddat i, mysig som alltid, är rumstemperaturen perfekt, är belysningen dämpad låg. men du bara inte kan tyckas att sova! Du vet att du måste, du ens vill, men du kan inte! Ingenting är mer frustrerande än den känslan. Jag lider av detta tillstånd också, tills nyligen, upptäckte jag några bra meditationstekniker för sömn som har hjälpt mig oerhört. Du bör prova dem också!
Effektiv meditationstekniker för viloläge
Nyckeln till en god natts sömn är avslappningstekniker. Sömn kommer automatiskt. Meditation innan sängen är en av de bästa meditationstekniker (insomnia patienter bör rådfråga läkare om tillståndet kvarstår). Nedan ges några tekniker för sömn som du måste prova ikväll!
Meditation Musik, en av de enklaste och mest effektiva tekniker är meditation musik. Sömn kommer lätt om man lyssnar på mjuk, lugnande musik strax före sänggåendet. Medan du lyssnar till denna skön musik, utföra enkla andningsövningar för att få din andning till en stabil rytm. Detta är bra för att stressa och göra dig lugn och avslappnad. Det är allt du behöver för att somna. Ett förslag skulle vara att använda en musikspelare med en fjärrkontroll så att du kan stänga av det när du är redo att sova eller den bästa idé skulle vara att använda hörlurar.
Mentala bilder: Denna meditationsteknik innebär din fantasi. Vad du behöver göra är att, komma i en bekväm ställning. Använd din favorit soffa eller sängen. När du är bekväm, göra en långsam andningsövning för att koppla av dig själv. En avslappnad sinne, saknar tankar, kan livliga fantasi. Så rensa ditt sinne och bild dig på en plats som representerar lugn och ro för dig. Fortsätt att föreställa dig själv i detta rum, göra någon aktivitet som håller dig lugn. Denna teknik innebär en guide också, att "guide" dig genom din resa till denna fridfulla plats, men den plats som du föreställa dig bör din egen idé. Att välja att vara på en plats som någon annan inbillar inte kommer att tjäna något syfte eftersom det är fredlig till en kanske inte till en annan.
Medvetenhet Technique, Denna teknik kräver en hel del koncentration. Det är en mycket enkel lindring av stress, och kommer att garantera att du helt blir avslappnad när du har det. Det handlar om att vara ett med dig själv. Vad du behöver göra: ta i en avslappnad position, var du än är. Det kan vara din stol, säng eller skrivbord på jobbet etc. Blunda, och långsamt berätta din hjärna att känna varje del av kroppen. Flytta från topp till tå. Medan du gör detta, känner blodet for genom dina vener i alla delar. Känn cirkulationen. Om du koncentrerar nog, kommer du att kunna känna pulsen i varje del av kroppen. När du känner pulsen, erkänna den varma känslan av att detta flyter blodet är som gör att hela din kropp. När du inser detta, kommer du att känna en stickande känsla i varje del att din hjärna är föreställande. När hela kroppen har sökts igenom av ditt sinne, öppna dina ögon. Du kommer definitivt att vara avslappnad och sover gott om natten.
Muskel sammandragning och avslappning, detta är en av de enklaste, men effektiva, meditation tekniker för sömn. Detta är hur du gör det. Börja vid tårna, pressa dem i ca tio sekunder och sedan släppa dem. Känn känslan. Upprepa denna teknik, flytta uppåt i kroppen, alternativt klämma och avkopplande musklerna. Den här metoden ökar och förbättrar blodcirkulationen och även gör dig varva ner från den dagliga stressen som du känner.
Avhandlingar var några av de bästa meditationstekniker för sömn som jag fortfarande använder när jag känner rastlös och kan inte sova. De är mycket hjälpsamma. Så när du tänker, hur man slappna av innan sängen, bara försöka en av dem ikväll och se hur pigg du känner dig i morgon bitti. Gå på, * gäspa, suck, zzzzzzz .....*

No comments:

Post a Comment