Wednesday, 21 March 2012

Trumbroms borttagning

En av de viktigaste delsystem av en bil församling är dess broms mekanism utan vilka bilkörning skulle vara helt katastrofalt! Trumbroms är en typ av bromssystem installeras i en bil för bakhjulen medan framhjulen brukar ha skivbromsar. I denna artikel kommer jag ge en kort översikt av de generiska trumbroms avlägsnandet.
Trumbroms Arbeta
Innan vi talar om trumbroms bort, låt oss förstå arbetar mekanismen för denna manick. Trumbromsar arbete på principen om friktion som kan stoppa en rörlig hjul. Alla trumbroms består av två bromsbackar, trumman ansluten till hjulet och en kolv som styr deras rörelse längs med en uppsättning fjädrar. När du trycker ner bromspedalen är kolven skjuts av hydrauliska åtgärder och bromsskorna trycker mot trumman och hjulet, upphör deras rörelse genom friktion. När du släpper bromspedalen, är skorna dras tillbaka av en fjäder. Det var en förenklad förklaring av hur trumbromsar arbete.
Med tiden bromsbeläggen slits ut och att de ofta behöver bytas. Om trumman bromssystemet själv går sönder måste det bytas ut så snart som möjligt. Så är emellertid sällan fallet och troligtvis den enda reparationsarbete som kommer upp är bromskloss ersättning. I resten av artikeln jag förklara förfarandet för hur du tar bort en trumbroms. Att gå igenom det kan hjälpa dig att avgöra om du vill göra det själv eller lämna jobbet för en bil verkstad.
Trumbroms löstagning
Trumbroms avlägsnande är ett jobb som kräver en hel del mekanisk expertis på din sida och expertis i att hantera bilen problem. Innan du går vidare med trumbroms ersättning, måste du veta om din bil är framhjul eller bakhjulsdrift som kommer att bestämma positionen för trumbromsar och även besluta på vilket sätt du tar bort dem. Varnas, trumbromsar reparation är en tidskrävande jobb.
De saker du behöver för att få en trumbroms ersättare gjort är Jack, tillsammans med pallbockar, skruvmejslar, bända bar, tänger, hammare, broms hållaren verktyg, broms tänger våren, skiftnycklar, handskar och fett. Den uttömmande förteckningen över verktygen här bör ge dig en uppfattning om komplexiteten i arbetet, vilket är ganska högt.
Första sak att göra är att hitta bilens huvudcylindern som innehar den bromsvätska. Du måste rinna minst hälften av bromsvätska innan du går för trumbromsar borttagning. Du måste fylla den med ny vätska efter en ominstallation eller byte av trumbroms. Läs mer om hur du ändrar bromsvätska.
När du har tagit bort bromsvätskan, och nästa uppgift blir att ta bort bildäck för att komma åt bromstrumman församling. Jag antar att du vet det förfarande däcket avlägsnas med hjälp av domkraft och pallbockar till trummor och skiftnycklar för att ta bort muttrarna. När däcken har stängts av kan du komma bromssystemet bakom.
Om ditt fordon är en bakhjulsdriven, skall följande förfarande rekommenderas. Hitta en rund klipp i samband med hjulbultar och ta bort den. Då kan du ta bort bromstrumman genom att vrida skruven bromsinställning samtidigt se till att den inte drar mot bromsbelägget.
Följande procedur rekommenderas om din bil är en framhjulsdriven. Du måste ta bort hjullager tillsammans med lagerlock. Då liknar en bakhjulsdrift, kan du ta bort bromstrumman genom att vrida skruven bromsinställning. Använd ett smörjmedel om bromstrumman inte lossnar lätt. Därefter måste du ta bort kabeln parkeringsbromsen tillsammans med fjädrar som trycker på bromsbackarna mot hjulcylinder. Avlägsna först återvända fjädrar, och sedan hålla ned fjädrar som direkt ligger på bromsbackarna.
Bli av med alla andra anslutningar som görs med bromsbackarna. Då kan du ta bort par bromsbackarna tillsammans med självjusterande fjäder och skruva montering. Med detta, det trumbromsar borttagningsproceduren är klar. Beroende på skick bromsbelägg och bromstrumman, kan du avgöra om du behöver byta ut trumbromsar helt eller bara gå på bromsbeläggen eller bromsskon ersättning. En ersättare kommer att innebära installation av nya bromsbackar och bromstrumma. Då får du sätta tillbaka allt som det var!
Läs mer på:; Broms Underhållsinstruktion; Car Brake problem, hur vill Ersätt bromsbelägg, så var detta den generiska trumbroms borttagningsproceduren för någon bil. För detaljerade instruktioner specifika för din bilmodell, se lämplig Hayne handbok. Jag personligen rekommenderar dig att lämna jobbet för trumbroms borttagande eller ersättning till en bilmekaniker, eftersom det är en ganska komplicerad jobb som kräver stor sakkunskap.

No comments:

Post a Comment