Sunday, 4 March 2012

Uttorkad hud Symtom

Huden är ett av våra sinnesorgan. Till skillnad från andra sinnesorgan det är mer sårbar för många typer av infektioner och sjukdomar som är mest utsatt för den yttre miljön. Hälsa i huden beror på den lokala vädret. Därför är det viktigt att hålla det väl hydrerade och återfuktad, så att det förblir friska och glödande. Men bristen på hudvård kan leda till uttorkad hud. Ibland kan du möta uttorkad hud problem om du återfuktar huden dagligen. Det finns många andra orsaker, såsom, överdriven användning av Scrubs och adstringentia, dålig rengöring, hudåkommor, medicinering och droger, och bristen på sund kost och regelbunden motion. Uttorkad hud kan behandlas om du känner igen uttorkad hud så tidigt som möjligt. Erkänner uttorkning symtom är viktigt. Läs vidare för att veta om uttorkad hud symtom.
Symtom på uttorkad hud
Fet hud: Många gånger, anledningen till fet hud är inte fet mat utan brist på vatten i kroppen. Fet hy är en av de största uttorkad hud symtom. När du beröva din hud med vatten och tillräcklig fuktighet, till cellerna i kroppen utsöndrar olja huden hydrerad. Fet hud förekommer också när hormonell obalans orsakas på grund av uttorkning. Så om du också har fet hud, måste du övervaka och öka ditt vattenintag. Försök att konsumera minst en liter vatten under hela dagen. Försök också att ha två bad dagligen, som kommer att skölja ur överflödig olja från huden. Om du har en fet ansikte sedan tvätta det regelbundet och återfuktar den ofta.
Klåda: Överdrivet kliande kan också vara resultatet av uttorkad hud. Klåda kännetecknas av stickningar eller irritation i huden, som gör att du kliar kraftigt för att lugna klåda. Huden signaler genom en stickande känsla att den behöver vatten eller fukt. När det inre lagret dermis berövas vatten, skapar det en klåda. Det finns olika huskurer som kan tygla klåda, såsom återfuktande det med aloe vera eller hemmagjord smör eller grädde. Du kan också använda en mjukgörande lotion eller kräm som finns på marknaden.
Rynkor: När huden är uttorkad cellerna i huden bryts ner och det yttre lagret av huden börjar sag, eftersom det inte finns några celler inuti. Detta orsakar rynkor i huden. Så, rynkor är en tydlig indikation på uttorkad hud. På grund av uttorkning av huden förlorar sin flexibilitet och elasticitet som alltför resulterar i skrynkliga huden. Så, hud mjukgörande och regelbunden motion hjälper utför det gungade och rynkig hud. Det finns olika stretching och uppstramande övningar, som hjälper dig att bli av med rynkig och slapp hud.
Torr hud: Torr hud är också en av de främsta orsakerna till uttorkad hud. Huden kan bli torr när fukt från huden tas bort. Badplats med varmt vatten eller överdriven användning av ånga eller ett bastubad kan orsaka torrhet i huden. Den torra huden känns ofta stram och verkar vara hopsjunken utan elasticitet. Det är relativt lätt att behandla torr hud. Du behöver bara återfuktar huden dagligen för att förhindra den från att torka. Försök att ta ett bad med kallt eller varmt vatten och massera din kropp med växtbaserade oljor innan du tar bad. Detta är ett sätt av naturliga hudvårdsprodukter. Fuktgivande efter bad är idealiskt eftersom din hud har redan tagit en hel del vatten.
Bortsett från detta finns det olika andra hud tecken på uttorkning, t.ex., narig hud, grov hud, torr flagnande hud, sprickor i huden, rodnad, etc. Ibland kan sprickorna på huden åtföljas av blödning, som kan vara mycket smärtsamt. Uttorkad hud och akne är mycket korrelerade. Överdriven kokar, finnar och akne uppstår när uttorkad kroppen utsöndrar mer olja. Dessa var några av de uttorkad hud symtom.
Några gånger huden kan bli uttorkad på grund av droger och mediciner. I sådana fall kontakta din läkare omedelbart som kommer att förskriva alternativ medicin. Om orsaken till uttorkning är dålig kost och en ohälsosam livsstil, gör sedan de nödvändiga ändringarna för att hålla huden hydrerad och frisk. Ju tidigare du upptäcker uttorkad hud symptomen desto bättre är det, eftersom det hjälper till snabbare återhämtning av den skadade huden. Så, drick mycket vatten, återfuktar huden dagligen och följa en hälsosam livsstil, som hjälper dig att hålla din hud strålande och glödande evigt.

No comments:

Post a Comment