Tuesday, 20 March 2012

Lågt oljetryck vid tomgång

Oljetrycksmätaren i bilen varnar dig om en situation med lågt oljetryck uppstår, och detta är en tydlig indikator på att du måste göra något för att få oljenivån tillbaka till det normala så snart som möjligt. Oljan mätare kan vara ganska påfrestande ibland, särskilt för människor som märker lågt oljetryck på tomgång, och bilen kan få några allvarliga problem i de fall situationen inte tittat in omedelbart.
Människor som vet att deras bilar kommer gå i god för att den allmänna hälsan hos sina bilar kan säkerställas genom att notera förändringar i oljetryck. Det enda sättet att veta att du arbetar med lågt oljetryck på tomgång är att notera oljetrycket när du är säker på att ditt fordon är helt frisk, och sedan handla på lämpligt sätt, när du märker att nivåerna på lågt oljetryck indikator har sjunkit.
Lågt oljetryck orsaker; Det finns många skäl till varför ett fordon kanske inte visas lågt oljetryck på tomgång. Var och en av dessa orsaker leda till att vissa bildelar som måste utredas och därefter åtgärdas, för att få hälsa tillbaka bilen till rätt nivå. Den vanligaste orsaken till lågt oljetryck i bilen är uppenbarligen låg oljenivå. Du måste fylla på olja i bilen för att få trycket och nivåer tillbaka upp, och om du inte gör så att din bil kan drabbas av vissa allvarliga skador. Om lågt oljetryck sker på grund av låg oljenivå eller utspädd eller utslitna olja, måste du fylla på olja omedelbart. Du kommer att märka detta droppe i oljetrycket när bilen är i viloläge eller när du bromsar kraftigt samtidigt som en sväng.
En annan möjlig orsak till lågt oljetryck vid start eller vid tomgång kan vara alltför höga temperaturer i oljan. Detta kan hända när du drar ett tungt släp med bilen, eller kör på en konstant hög hastighet i extremt varma temperaturer. Oljan kommer naturligtvis värma upp mer intensivt, och detta kan ha en negativ effekt på oljetrycket. Skadade eller slitna motor lager kan också ha en negativ effekt på oljetrycket i ett fordon, och detta kan fastställas om du hör ett konstant knackande ljud under huven på bilen under körning. En tung knackar brus betyder ramlager är utslitna, och ett lättare knackande ljud innebär att vevstaken lager påverkas. Läs mer om bil problem.
Dessutom skulle en sliten oljepump även vara boven i lågt oljetryck på tomgång. Pumpen spelar en avgörande roll i överföringen av olja och eventuella fel på pumpen kan ha en dålig effekt på halterna oljetryck. Skadan kan vara liten eller liten eller extremt stor som kan medföra att hela oljepumpen att upphöra med arbetet. Ibland vevaxeln pluggar kan falla ur sina rum, och in i oljekanalerna att tillverkaren borrade i motorn. Detta kommer att sänka din nivå oljetryck.
Ibland oljetrycksmätaren i sig kan vara fel. Om du tycker att mätaren visar lågt oljetryck efter oljebyte också, då kan du vara säker på att det är något fel med oljetrycket läsaren själv. Byta oljetryck sändande enheten kommer att lösa problemet för dig i det här fallet. De flesta mekanik rekommenderar också att du använder en tyngre olja i bilen, för att förhindra att den flyter runt enkelt och upprätthåller därmed rätt oljetryck oftare än inte. Lågt oljetryck i fordon kan allvarligt hämma deras rörlighet och kan påverka den allmänna fungerande system.
Också läsa följande:; Bilservice, Motor oljeläckage, oljepump återanskaffningsvärde, lågt oljetryck på tomgång är inte något som bör tas lättvindigt, och om du är uppriktigt engagerad välfärd ditt fordon du kommer att göra allt du kan se till att detta problem inte gå oss ur händerna. Ta itu med det så snart du kan för att skydda din bil från några allvarliga skador.

No comments:

Post a Comment