Wednesday 28 March 2012

Frys Problem

Frys ger oss möjlighet att lagra stora mängder mat för framtida bruk. Kött, grönsaker, frukter, kan konserver alla lagras i en frys under mycket lång tid. På grund av ökad tillförlitlighet på frys, tenderar vi att dumpa stora mängder av livsmedel i frysen. Försäljning säsong eller jaktresor är särskilt de gånger när vi behöver stort utrymme i en frys för att lagra ytterligare mat. Den ökade och konsekvent användning av frysen gör den sårbar för många problem. Ofta ovarsam hantering och förslitning på delar är några vanliga orsaker till frys problem. Ges nedan är några vanliga frys frågor som pesten flesta villaägare. Mer om frys reparation.
Vanliga Problem Frys
Frys inte springa och ljuset lyser inte, Det första du bör göra är att kontrollera om kylskåpet är inkopplad i. Det kanske låter dumt, men många husägare glömmer att plugga in sin frys, när de flyttar den till ny plats och sedan panik när det inte fungerar. Om det är ansluten, kontrollera om trasig säkring eller ett utlöst. Även testa spänning eluttaget. Inspektera den elektriska sladden för eventuella sprickor eller skador. Om du använder en förlängningssladd, ta bort den och direkt plugg i frysen sladden till växel.
Frys inte springa men ljuset lyser, kontrollera termostat för temperaturinställning. Kontrollera även kondensrören och rengör dem om den påträffas igensatt med damm. Koppla ur frysen och vänta ett par timmar innan du ansluter den igen. Om du kan höra det igång eller gnälla, är kanske kompressorn mot överhettning. Testa olika komponenter såsom temperaturregleringsratten, förångare fläkt, avfrostningsur, kompressor relä, överbelastningsskydd och kompressorn motorn.
Frys går men ljuset lyser inte, detta är den vanligaste av alla frys problem och en enkel att lösa. Helt enkelt byta glödlampa eller kontrollera för dörrkontakt.
Frys kyler inte tillräckligt; Kontrollera termostat för temperaturinställning. Se till att din frys är inte alltför fyllda och att det finns tillräckligt med utrymme för luftflöde. Kontrollera om begränsning av luftflödet i ventilerna. Rengör spolar av kondensorn om den hittas igensatt. Även se upp för igensatt avlopp och om det finns ett läckage av köldmedium. Testa olika komponenter såsom temperaturregleringsratten, förångare fläkt, avfrostningsur och dörrkontakt. Mer om frys temperatur.
Frys kyler för mycket, Om frysen kyls för mycket, är det en indikation på att det finns vissa problem med temperaturkontroll. Prova att justera temperaturen kontroller och inställningar.
Frys går kontinuerligt, Om frys går utan att stanna, kanske det är dags att tina den. Om det inte löser problemet, försök att rengöra kondensrören och tätningar dörren.
Frys startar och stoppar ofta; Om start och stopp cykel i frysen är för kort, då det kan finnas vissa problem med spänningen. Så kontrollera uttaget för spänning och även testa andra komponenter som fläktar, kompressor relä, överbelastningsskydd och kompressorn motorn.
Frys inte avfrostning automatiskt, Kontrollera avfrostningsur, avfrostning värmare och avfrostningstermostaten. Det kan finnas ett problem med någon av dessa komponenter.
Frys stinker, Inspektera för förstörd mat och rent interiörer i frysen med en lösning av bakpulver och vatten eller vinäger. Rengör även dörren sälar.
Mindre problem med frys kan lösas hemma, med hjälp av manualen. Men om ingen av de felsökningstips ges i manualen fungerar, ska du inte försöka lösa problemet själv. I så fall ring alltid en professionell reparatör.
Läs mer på, Kylskåp felsökning, Hur man reparerar ett kylskåp, frys problem kan minimeras genom korrekt hantering av frysen. Överbelasta inte frysen med mat och se till att du förbinder rutinunderhåll arbeta för att öka dess livslängd.

No comments:

Post a Comment