Wednesday, 7 March 2012

Komma över en Break Up

När en nära relation tar slut, det finns en slags tyngd i hjärtat som är verkligen svårt att beskriva. Det känns att det är slutet på världen. I detta skede startar en blandning av negativa känslor som ilska, sorg, förvirring och svartsjuka tar kontroll över ditt liv. Detta är en mycket känslomässigt smärtsam period där man desperat letar efter en viss lättnad men du inte får det. Komma över en bryta upp är viktigt av hänsyn till både din känslomässiga och fysiska välbefinnande.
Åtgärder för att komma över en Break Up
Det finns olika stadier av att komma över en bryta upp, som måste hanteras mycket varsamt, annars kan du utveckla klinisk depression. Här finns steg-för-steg-instruktioner som hjälper för att övervinna hindren för varje etapp:
Steg # 1: Detta steg är verkligen mycket tuff som du får möta den råa känslor. Du kan kännas som gråter ibland. Håll inte dig tillbaka och låta några tårar rinna ner och du kommer att känna sig lite bättre. Nu är du helt överväldigad av sorg och så du bör inte vara hård mot dig själv. Inte tvingats på dig själv något som du inte känner för att göra. Förvänta dig inte alltför mycket från dig själv.
Steg # 2: Detta är den tid då du har accepterat det faktum att det är över. Ha tålamod och ge dig själv den tid du behöver för att återhämta sig. Det kan vara ett par veckor eller ett par månader. Ange en tidsperiod som du vill att komma över dina känslor och arbetet därefter. Du kan prata med någon, en vän eller en äldre medlem av din familj, som du kan lita på och som kan sympatisera med dig. Denna typ av utbyte av känslor kan hjälpa dig att bli av med tyngden i ditt hjärta.
Steg # 3: Nu har tiden kommit då måste du radera alla tidigare minnen. För detta måste du bli av med alla sådana poster som kan påminna dig om din tidigare relation. Den omfattar brev, fotografier, presenter, kläder och även en del låtar från ditt musikbibliotek. Ta bort hans eller hennes nummer från din mobiltelefon. Det är ett måste att du kapa alla band med gemensamma vänner. Detta måste göras för annars kan du komma ansikte mot ansikte med din ex pojkvän eller ex flickvän och det kommer att skada dig igen. Alla dessa uppgifter är inte så lätt att göra men det bör göras så det kommer att garantera en snabbare återhämtning från sorg.
Steg # 4: En relation bryta upp kan illa buckla ditt självförtroende och du kan förlora en förhoppning om att saker kommer att vara normala efter en tid. Vissa människor skylla även sig själva för den olyckliga händelsen. I ett sådant scenario, vistas i en positiv sinnesstämning är mycket viktigt. Du har inte råd att glömma dina goda egenskaper. För att komma över sådana negativa känslor, kan du skriva ner alla störande tankar på en bit papper och även skriva några positiva ord bredvid varje av dem. Läs detta dokument om och om igen eller när du är i en fundersam humör. Du kommer att se att dessa negativa tankar har gått i ditt sinne.
Steg # 5: Du kan inte sörja hela ditt liv för att bryta upp med någon. Du måste gå vidare i livet och börja om på nytt. Annars kommer det att påverka din vänskap, din karriär och många andra saker. Så ansträngningar måste göras för att normalisera saker omkring dig. Håll dig sysselsatt med olika aktiviteter som du älskar att göra. Ikapp med några gamla vänner, gå på en film, gå på gym, prova några nya hobby eller göra något samhällstjänst. Därför kan du vidarekoppla fokus från alla de tankar som ju gör rundor i huvudet. Du kan göra meditation i slutet av dagen för avkoppling i sinnet och det hjälper i läkningsprocessen också.
Läs mer relaterade artiklar på:; Hur komma över en Break Up, hantering en Break Up, Tips för att komma över en Break Up, medan du får över en bryta upp, är det ett måste att du tar mycket väl hand om din hälsa . Detta är en mycket stressande villkor, och därmed din kropp behöver god, hälsosam mat och tillräcklig mängd vila. Göra några övningar regelbundet som hjälper till att hålla stressen i schack. Det kan också leda till markant förbättring av din självkänsla.

No comments:

Post a Comment