Thursday, 8 March 2012

Kalanchoe Plant

Kalanchoe växter tillhör familjen Crassulaceae och släkte Kalanchoe som består av omkring 125 arter. Dessa tropiska, saftiga, blommande växter är infödda till Madagaskar, men vissa arter finns i Brasilien och vissa delar av Asien. De flesta av dessa växter växer till en höjd av cirka en meter. Dock kan vissa arter av träd dimensionerade med en höjd på cirka sex meter. Namnet "Kalanchoe" tros vara kinesiska ursprung. Dessa växter är mycket populära som prydnadsväxter krukväxter, på grund av lågt underhåll, färgglada blommor, låga krav vatten etc. Scrolla ner för mer information om Kalanchoe krukväxter.
Kalanchoe Inomhusväxter
Även om utseendet på enskilda Kalanchoe arter kan variera i allmänhet dessa anläggningar har vissa gemensamma drag. De flesta Kalanchoe växter har stora, tjocka och saftiga blad och många stjälkar. Dessa växter utvecklar färgsprakande blommor, som produceras i terminal kluster. Det finns många sorter av Kalanchoe växter som kan producera blommor i olika färger. De vanligaste bland dem är röda, rosa, gul, orange, vit, etc. Dessa växter blommar under senhösten och senast till slutet av vintern. Några av dem kan producera blommor hela året. En av de kännetecknande för de flesta av Kalanchoe växter är tillväxten av nya celler på insidan av kronbladen, så att stöd öppnandet av kronbladen. Sådana celler finns också på utsidan av kronbladen och sådana celler, hjälp i deras nedläggning.
Kalanchoe blossfeldiana är den mest populära och vanligast krukväxt bland Kalanchoe arter. De finns i olika varianter, som kan producera blommor i olika levande färger. Andra populära arter är Kalanchoe manginii, Kalanchoe beharensis, Kalanchoe pinnata och Kalanchoe porphyrocalyx. Kalanchoe vegetativ förökning kan variera med arten. Medan vissa arter fortplantas genom Skottsticklingar, andra utvecklar småplantor längs bladkanterna. I vissa andra arter, är förskjutningar som utvecklas från moderplantan som används.
Kalanchoe Plant Care
Som nämnts ovan Kalanchoe växter kräver mycket mindre underhåll och detta är ett av skälen till deras popularitet. Så, hur ta hand om Kalanchoe växter är inte så en jobbig uppgift. De behöver väl dränerande jord och ljus för en sund tillväxt. Dessa växter kan inte motstå Långvarig exponering för kyla. Om du vill odla dem i krukor, använda lerkrukor med god dränering. De behöver vatten för att överleva, men över vattning kan skada växterna. Så, vatten Kalanchoe krukväxter, endast när jorden i krukorna få torka. Använd en hus-anläggning gödselmedel i mycket små mängder, under växtsäsongen, dvs från mars till oktober. Under varma klimat, undvik direkt solljus, som kan vara skadliga för dessa växter. Kalanchoe växt beskärning innebär avlägsnande av döda löv och blommor. Detta uppmuntrar ny tillväxt. Jämfört med de planterade utomhus, Kalanchoe växt problem, som skadedjur och sjukdomar är mycket sällsynta i inomhus sådana. Om de utvecklar sådana problem, försök att använda icke-giftiga insektsmedel, eftersom kemikalier kan skada dessa växter.
Nu har du en grundläggande idé om Kalanchoe växter och hur man tar hand om Kalanchoe anläggningen. Men vissa arter av Kalanchoe sägs vara giftiga för katter. Är Kalanchoe växt giftig för katter? är en av de vanligaste frågor om denna växt. Om du har katter i huset, kan du hindra dem från att tugga Kalanchoe blad genom att strö cayennepeppar över anläggningen. Svårighetsgraden på toxicitet beror också på mängden intas av löv. Så, om du är intresserad av växande kalanchoes, få en från närmaste lokala plantskola och njuta av livfulla blommor.

No comments:

Post a Comment