Tuesday, 27 March 2012

Kaffesump för växter

Den breda användningen av te och kaffe som dryck är känd av oss alla. Faktum är att många av oss kickstarta vår dag med en kopp te eller kaffe på morgonen. Med en sådan popularitet, är det förståeligt att te och kaffe är bryggt i nästan alla hushåll varje dag. Och inte många av oss att tänka två gånger medan kasta blöta kvar som kaffesump och tepåsar i papperskorgen. Om du frossa i samma vana, stoppa från idag eftersom båda resterna kan användas för olika tillämpningar.
På tal om grunderna återvinning kaffe, kan du använda den för att göra miljövänliga färgämne, repellerande insekter, formulera rengöringsprodukt, loppor behandling av hundar och ännu viktigare, i komposter. Använda kaffesump för växter är mycket uppskattad av trädgårdsarbete hobbyister och entusiaster anläggning. När la korrekt nytta de trädgårdsväxter på flera sätt. Varför är kaffesump bra för växter? Hur kan du ansöka kaffesump i trädgården? Låt oss försöka lära om att tillämpa spenderas kaffesump som gödningsmedel.
Tips för att använda kaffesump för växter
Kaffesump är bästa ingredienserna för att göra kompost hemma. Förutom nedfallna löv, växt kvistar, grenar, klippa gräsmattan gräs kan du lägga kaffesump och tepåsar i komposten. Dessa våta komponenter bryts ner snabbt och hjälp att balansera kväve innehållet i den slutliga kompost. Imponerande resultat observeras efter användning av kaffesump för syra kärleksfull växter, såsom hortensior, gardenia, rosor, etc. De berikar jorden med näringsämnen och reglera marken försuras medium. Följande är några tips på hur du kan använda kaffesump för växter:; kaffesump göra en rik källa av kväve för alla typer av anläggningar. Du kan enkelt lägga grund överblivna kaffe tillsammans med andra ingredienser samtidigt förbereda planteringsjord medier för odling av nya anläggningar. För plantagearbetare i trädgård, blanda dem med trädgårdsjord. ; Omedelbart före vattning eller ankomst av regn, komplettera plantering medium med begagnade kaffesump. När vattnet blöta dessa kaffesump, kommer de att tjäna som en långsam övergång kvävegödsel för din trädgård växter. , En annan fördel med malt kaffe kompost slå tillbaka insekter och skadedjur som ansamlas vid basen av växter. Strö våt kaffesump runt basen av plantorna. Detta kommer inte bara köra iväg skadedjur, men även kattungar och katter som föredrar att spela i närheten av växter. ; Du kan också göra en mild flytande gödselmedel med utbrända kaffesump. Vad du behöver göra är mix ½ kilo kaffesump och 5 liter vatten i en stor plasthink. Låt blandningen lugna ner och tillämpas på krukväxter och blommor trädgård. ; Om du är i vermicomposting kan du lägga till små doser av kaffesump för utfodring maskar med jämna mellanrum. Lägg inte till i stora mängder, eftersom de kan påverka fuktbalansen och surhetsgrad komposten medium. ; Några entusiaster är av den uppfattningen att överskottet kaffesump påverkar växter, eftersom de bildar klumpar under fuktiga förhållanden. Detta i sin tur kan frånta rotsystem av syre. Därför när du använder kaffesump för växter, att du lägger i en lämplig koncentration. , Som ni ser, med hjälp av kaffesump för växter är ett sunt sätt att återvinna avfall, samtidigt dra nytta trädgårdsväxter med viktiga växtnäringsämnen. Du kan använda kaffe skäl för tomatplantor och se resultaten själv. De hjälper öka frukt formation med kväve vinst och samtidigt förhindrar uppkomsten av bladmögel sjukdom. Kort sagt, spenderade kaffesump tjäna som giftfria, ekologiska baserad, kväve tillägg för trädgårdsväxter.

No comments:

Post a Comment