Sunday 25 March 2012

Jicama Vegetabiliska

Undrar vad är jicama grönsaker? Jicama grönsaker är en baljväxt som tillhör Pachyrhizus tuberosus släktet och Fabaceae familj. Detta bruna färgade rotfrukt är mycket lik en rova. De stora rotknölar har en underbar smak. Det kallas av flera namn som mexikanska potatis, mexikansk jams bönor, saa fick, sankalu, ahipa, man Kaew, kinesiska kålrot, lo bok och kinesiska potatis. Eftersom this ätliga rot har en unik smak, kan du använda det i vegetabiliska Platters, salsor och sallader. Om du är ivrig på att växa jicama grönsaker i din köksträdgård, är det dags att lära sig mer om den läckra jicama grönsaker.
Jicama: Fakta och historik
Pachyrhizus erosus och Pachyrhizus tuberosus är populära arter av denna rotfrukt. Dessa odlas i tropiska Amerika, södra Mexiko och Sydamerika Amazonas avrinningsområde. Har du någonsin sett en jicama växt? This baljväxter växer på vinstockar. Vinstockar kan nå en höjd på mellan 10 till 20 fot. Den har stora gröna hjärtformade blad och denna vinstock ger vackra blommor. Blommorna är antingen blå eller vit i färgen. Dessa blommor utvecklas senare till gröna bönskidor. Att baljorna är toxiska i naturen och därför får dessa inte konsumeras. Det är tillrådligt att nypa dem.
The jicama grönsaker växer under marken. Några av rotknölar kan till och med växa upp till 50 pounds. När det gäller näringsmässiga fakta jicama grönsaker berörs, innehåller en kopp jicama 45 kalorier, 0,86 gram protein, 10,6 gram kolhydrater, 0,11 gram fett och 5,8 gram fibrer. Läs mer på jicama näringsmässiga fördelar.
Hur att växa Jicama Vegetabiliska
Om du planerar att växa jicama i din köksträdgård, bör du plantera dem när det inte finns någon risk för frost. Eftersom jicama är en tropisk växt, behöver den 9 månaders varm växtsäsong för root att växa och mogna. Innan plantera frön måste du blöta dem i vatten i 24 timmar. Du bör välja en plats som har fått minst 6 timmars direkt solljus. Du måste också förbereda en krukväxtjord mix som innehåller köpte plantering jord tillsammans med torv och perlit. Nu sprida frön i denna blandning och tillsätt lite mer mix ovanpå. Jorden måste hållas fuktig.
Du måste vattna dem ordentligt tills plantorna nå en höjd av 3 inches. Transplantera dem i din trädgård och lägg dem i rader som är 2-3 meter ifrån varandra. Om du har många växter i varje rad, se till att du plantera dem på ett avstånd av 8 inches från varandra. Lägg kompost eller gödsel för att främja tillväxten av din anläggning. När blommar säsongen börjar i slutet av sommaren, nypa bort blommorna för att främja rottillväxt.
Jicama Vegetabiliska: kulinariska användning
Jicama grönsaker är mycket populärt i Mexiko och Sydamerika, men på grund av sin smak, är dess popularitet ökar och nu är det används i flera delar av världen. Den söta och krispiga rot är allmänt serveras rå som street food i Mexiko. En skvätt lime eller chilipulver gör säkert det ett läckert mellanmål. Den kinesiska använda jicama grönsaker som substitut för vatten kastanj i många rätter. För att äta jicama grönsaker i rå form, måste du dra av huden helt.
Jicamas kan vara kokt, bakad, kokt, mosad eller stekt. Du kan lägga till det färsk fruktsallad eller använda den med dips. Jicama smälter väl in i många grönsaker och kryddor. Om du planerar att använda jicama grönsaker i någon av dina recept, se till att du köper rötter som inte har några fläckar. Roten får inte ha några mjuka eller blöta fläckar som dessa visar rotröta. Välj medelstora knölar som är torr och fast.
Läs mer på:; Jicama Slaw, Jicama Fries, Hoppas du hittade informationen på jicama vegetabiliska användbart. Nu när du är medveten om den metod för växande jicama grönsaker, kan du odla den i din köksträdgård och använda den för att ge smak till flera recept.

No comments:

Post a Comment