Tuesday, 13 March 2012

Worm Tea

Vad tänker du på när du hör ordet "masken te"? Undrar vad är masken te? Worm te är en naturlig flytande gödselmedel som används för att främja tillväxten hos växter. Det är också känt som mask gjutgods te eller kompost te. Worm te fyller jorden med näringsämnen och även skyddar växterna från flera växtsjukdomar.
Om du är en trädgårdsentusiast, kan du använda masken te för att öka tillväxten hos växter i ditt hem trädgård. Worm te är mask gjutning i flytande form. Om du är ny på trädgårdsskötsel, låt mig berätta mer om mask gjutgods. Gjutgods produceras när maskar bryter ner organiskt material i marken. Du kan också kalla det mask gödsel eller mask humus. Worm te gödsel som produceras av dessa kompostering maskar kan vara till stor hjälp för dem som är intresserade plantor eller grödor.
Worm gjutgods kan också skördas för att producera detta gödselmedel för att fylla på jord på gårdar eller trädgårdar. These gjutgods finns i masken sängar. När vattnet är gjord för att köra igenom dessa gjutgods, finns flera näringsämnen som kväve, kalcium och magnesium plockas upp. Processen med att skörda mask gjutgods kallas vermicomposting. Läs mer på mask kompostering.
Hur man gör Worm Tea
Planerar du att göra mask te för ditt hem trädgård? Det är en bra idé för ett hem trädgård eftersom mask gjutgods är luktfria. Eftersom det har ingen lukt, kan du använda det för din krukväxter också. Om du planerar att använda mask te för att främja tillväxten av dina växter, kan du antingen köpa det från en organisk leverantör eller använda mask te recept att göra mask te på egen hand.
För att göra mask te, behöver du en stor behållare eller masken komposten. Det borde ha en dränering pip och hålen för luftning. Längst ner på masken bin skulle vara en samling facket. Maskarna skulle vara närvarande i samlingen facket. Du bör blöt om en handfull mask gjutgods i varmt vatten. Mängden vatten bör vara cirka 5 liter. Låt det dra i ett par dagar. Nästa steg kommer att lägga till en matsked av melass. Melass kommer att främja tillväxten av mikroorganismer. Du kan också mata organiskt material som livsmedelsbutiker avfall, frukt och grönsaker rinds eller tepåsar till komposten maskar.
Du måste lägga till vatten för att göra mask te. Det skulle vara lämpligt att använda regnvatten. Vattnet får inte innehålla klor. Förekomst av klor kommer att förstöra bakterier och all din ansträngning kommer att gå ner i avloppet. Du bör också syresätta eller lufta masken te genom att blåsa luft genom den. Detta sker även för att främja tillväxten av nyttiga mikroorganismer. Du kan använda en luftpump för att syresätta blandningen. Worm te är klar! Använd den här masken te efter ett par dagar. Läs mer på mask lantbruksföretag.
Worm Tea Fördelar
Fördelarna med masken te är många. Worm te är en helt naturlig gödsel som säkerligen kan öka anläggningens storlek och avkastning. Slem eller bio-slem som produceras av mikrober bidrar också till att binda vatten. Fruktbarheten i jorden ökat kraftigt på grund av användningen av mask te. Worm te är säkert att använda eftersom det inte brinner växter. Den fungerar också som en fungicid och kan förhindra växtsjukdomar. Det kan skydda växter från kvalster, bladlöss, skala och vita flugor. Detta är en miljövänlig metod som fyller jorden med en välbehövlig näring. Läs mer på konstgödsel kontra organisk gödsel.
Hoppas du hittade informationen om masken te användbar. Nu när du är medveten om fördelarna med masken te, kan du använda denna miljövänliga metod att fylla på jorden. Så vad väntar d Använd mask te för att öka tillväxten av dina växter.

No comments:

Post a Comment