Tuesday, 29 November 2011

Angel Trumpet Frön

Angel trumpet är en blommande växt som hör till Nightshade familjen. Det är samma familjen som som tomater, potatis, petunior osv genomsnittliga höjden av dessa buskar är 3 till 5 meter. Dess blad är ovala och är 7 till 8 inches lång. Angel trumpet blommor är exotiska bestående av 5 stora lober och är vanligast i vit färg. I vissa sorter är gula, blå eller röd blommor finns också. Dess frukter är täckta med taggar och därmed kallas SPIKKLUBBA. Personen mark av dessa anläggningar är sydost Brasilien. Idag är det odlat i olika delar av Obundna stater och Mexiko. Bästa sättet att föröka dem vid sådd frön ängel trumpet.
Så frön Angel Trumpet?
Den perfekta tiden att trumpet anläggning ängeln utsäde vårsäsongen efter den kalla vintern är borta. Plantering frön ängel trumpet är en ganska enkel uppgift. När det sker under rätt skick, då kan du hitta de plantor som börjat växa i ingen tid. Steg för steg instruktioner som följer:
Steg # 1: Det första steget innebär att plocka av fröna. Du måste plocka upp de torra fröna i början av året. Välj de frökapslar som torkat ut helt. Du kan identifiera när du ser att den yttre skal av baljorna har splittrat på grund av torrhet. Om du inte hittar den här typen av baljor, sedan ta några Pods som nästan är mognat och sedan torka dem från trädet. Lagra dessa frön i kylskåp tills rätt tid för plantering dem anländer.
Steg # 2: Angel trumpeten frön tar mycket tid att gro. Av denna anledning måste du förbereda fröna väl i förväg för att underlätta snabbare groning. Innan du planterar dem, ta ut den platta och gula frön från frö och skär ytan med en kniv. Sedan blöta dem i en skål med vatten över natten. På nästa dag, töm ut vattnet och använda dem för plantering.
Steg # 3: Ta med ett stort kruka eller behållare för att plantera frön ängeln trumpet eftersom dessa växter växer mycket snabbt. Fyll den med en planteringsjord mix som omfattar cirka fyra centimeter av behållaren. Välj en ljus planteringsjord mix för detta ändamål eftersom det ger en bra dränering. Tunga krukväxtjord bör undvikas, eftersom den behåller stora mängd vatten som i sin tur kan ruttna fröet mycket innan grobarhet. Blanda lite kompost i jorden att förbättra dess kvalitet.
Steg # 4: Ge lite vatten på marken så att den kan avgöra i potten ordentligt. Nu sådde beredd frön direkt i potten. För detta måste du göra en fördjupning i jorden som bör vara ungefär en fjärdedel tum djup. Placera ett frö i det och dölja det lägger lite jord över den. Tryck inte för mycket jord över den. Tillsätt sedan lite mer vatten i potten.
Steg # 5: Uppsatser frön kräver fuktigt tillstånd med varma dagar och svala nätter för groning. Förvaras i en kommun där företaget kommer att erhålla partiell solljus. Marken bör vattnas så att den fortfarande fuktig men inte får översvämmade. Om väder inom ditt område är hett och torrt, måste du vattna jorden varje dag. Vanligtvis börjar gro av fröna inom 2 - 3 veckor för plantering av frön.
Därför kan du odla denna fantastiska prydnadsväxt från frön. Då unga plantan har vuxit fram ur fröna ängelns trumpet, måste du ta väl hand om den till att hålla den frisk. Det kräver mycket vatten och näringsämnen för att tillverka dessa attraktiva blommor. Lägg till några vanliga gödselmedel till jorden, efter en lucka på 2 - 3 veckor. Håll området kring växterna fri från ogräs by mulching jämna mellanrum. Slutligen skulle jag vilja säga att olika delar av ängeln trumpet är giftiga. Därför bör du anläggningen inte dem i din blomma trädgård om du har små barn och husdjur hemma.

No comments:

Post a Comment