Friday 25 November 2011

Bostadslöshet Orsaker

Hemlöshet är dock bland de främsta sociala problem som plågar utvecklas samt utvecklade länderna i världen. Omkring 11% av amerikanska befolkningen är hemlösa och mer än 1 miljon hemlösa barn. Hemlöshet definieras som ett tillstånd där en person inte har råd med en permanent natten skydd. Det finns flera socio-ekonomiska orsaker till hemlöshet, som är olika för varje landet. Det finns i huvudsak tre olika kategorier av hemlöshet, övergångsbestämmelser, som hänvisar till en period av hemlöshet för 59 dagar eller mindre, episodiska, med 4 till 5 fall av hemlöshet som uppgår till totalt 266 dagar eller kortare och kronisk med 2 eller fler incidenter, redovisning till totalt 650 dagar av hemlöshet. Tidigare var arbetslösheten anses vara det viktigaste för alla hemlöshet orsaker. Men statistik visar att mer än 25% av de hemlösa befolkningen är sysselsatt.
Hemlöshet Orsaker och Effekter
Fattigdom; Fattigdom är den viktigaste alla orsaker till hemlöshet i Amerika, liksom övriga världen. Låg inkomst berövar människor boende, utbildning, sjukvård, barnomsorg, etc. Sedan, äter bostäder bort större delen av människors minimal inkomst, de väljer att göra sig av med det. Fattigdom banar ofta väg för diverse andra socioekonomiska frågor.
Psykisk sjukdom, hemlöshet och psykisk ohälsa är nära relaterade. Omkring 22% av de hemlösa lider av någon form av psykisk sjukdom. Människor är ofta övergivna av familj och vänner som inte kan försörja en psykiskt sjuk person. Detta villkor hindrar också chanser att få anställning för en person. I värsta fall uppmuntrar psykisk sjukdom drogmissbruk.
Analfabetism, bristande utbildning eller analfabetism begränsar ens förmåga att hitta ett anständigt arbete. Som resultat har människor stå ut med jobb som betala mindre och erbjuder långa arbetstider. Lönerna är inte tillräckliga för att täcka boendeutgifter den berörda personens eller familjen.
Missbruk, Drogmissbruk eller alkoholmissbruk ofta leder till att människor kastas på gatorna. Broken relationer, kraft förlust av kära, depression, finansiella elände etc. folk tillgripa missbruk. This förvärrar situationen för en person som han eller hon är oförmögen att hitta en anställning. Drogmissbruk är ett av de främsta orsakerna till ungdomars hemlöshet.
Domestic Violence; Våld förknippas främst med hemlösa kvinnor och barn. Ca 50% eller fler kvinnor lämna sina hem på grund av missbruk relationer. Fysiskt, sexuella relationer är huvudorsakerna av tonåriga hemlöshet. De flesta från de hemlösa kvinnor och barn fly familjevåld genom att omfamna vindskydd på gator.
Institutionella utsläppet, Människor som frigörs från fängelser efter att ha avtjänat ett långt straff ofta tar skydd på gatorna, eftersom de inte har några familjer att gå tillbaka till. Liknande är fallet med folket befrias från mentalsjukhus och andra sådana institutioner. Bristen på statlig intresse att stödja sådana individer genom att ge permanent skydd resulterar ofta i hemlöshet och kriminalitet.
Juridiska aspekter, rättsliga frågor förhindra att personer blir berättigade till statliga dotterbolag och andra bostadsfinansiering biståndsprogram. Oförmåga att producera en permanenta adress eller kommunikationsmöjligheter också hindrar ett utsikter förvärva ett anställning. Invandringsfrågor leder också till hemlöshet i USA, som en inte kan förevisa juridiska handlingar som anspråk uppehållstillstånd.
Gemenskapen saknar stöd; Familjer som lider av stora bakslag såsom dödsfall av tunga earning ledamot eller liknande allvarliga problem är ofta stöds av grupper community stöd eller någon annan sociala organisationer. Brist sådant solida stödsystem leder till hemlöshet för familjen.
Dessutom vissa andra social faktorer som etnicitet, kan färgen också erbjuda utmaningar för vissa familjer i upprättandet av ett tak över huvudet. Den ständigt stigande boendekostnaden har förvärrat problemet hemlöshet hela världen. Hemlöshet har allvarliga konsekvenser på hela samhället. Inte bara leder det till ökade brott men också utgör ett hot mot social trygghet och integritet. Människor som lever i gatorna är mer sårbara för attacker än de som bor inuti hem. Likaså exponerar den också dem till olika infektioner och andra hälsorisker.
Hemlöshet orsakar ett tillstånd av oro hos ett helt avsnitt av samhället. Ändå har olika program som bostäder bistånd samt sysselsättningsmöjligheter inletts för att stödja hemlösa. Dessa program gör det möjligt underprivilegierade människor att ansluta sig till det traditionella samhället.

No comments:

Post a Comment