Wednesday 30 November 2011

Grass frögroning

Du har tagit ett nytt hus och du vill lägga grönska sin omgivning. Tänk dig din trädgård överflödande höga palmer och en smal stig med småsten, rensa hela trädgården. Säsongens blommor och prydnadsväxter blommar, sprider sin doft. Fortfarande något saknas och att det saknas gör grönska naken. Tror du inte att din dröm trädgård är ofullständig utan en grönskande gräsmatta? Den sammetslena matta av glänsande grönt gräs spridas över gräsmattan ser exotiskt. Det är bra, att få denna gröna gräset matta du behöver för att sticka tråden med omsorg och perfektion. Det betyder för att få en frodig tillväxt, har du växa gräs frön och gro dem. Sedan underhålla dem med ordentlig vård för att få tät tillväxt. Läs denna artikel om "gräs frögroning" för att få gräs information frögroning i detaljer.
Grass frögroning - Villkor
Grass är en yta plantor och gror i mycket små fröer. Gräs är så låg på marken och extremt liten i storlek måste kämpa delar av naturen för sin överlevnad. De kan lätt ätas, tvättas bort eller nedskjutna av förändringar i vädret. Thus extrem försiktighet är nödvändig, så att fröna kan övervinna hinder och gro ordentligt. Temperatur, tiden, vatten, syre och ljus är några viktiga parametrar som måste upprätthållas för optimal gräs frögroning. Gå igenom följande innehåll för att få detaljerna. Läs mer på gräs växer tips.
Fukt, lämpliga fukt viktigt för gräs frögroning och tillväxt. Fröna skall fuktas i de inledande faserna av tillväxt och även under hela tillväxtfasen. Barnet spira misslyckas att växa och gro ur fröna om tillräcklig fukt inte lämnas. Regnvatten är alltid bättre än kranvatten, eftersom det är lastat med mineraler.
Temperatur, att bibehålla markens temperatur är mycket viktigt för fullständig groning av gräs frön. Grass frögroning temperatur ska normalt ligga över 60 grader för varma årstiden och 40 grader för coola typer säsong utsäde. Det är också viktigt att veta den väderlek som råder i just det geografiska läget för maximal grobarhet.
Syre, Syrgas påskyndar livet av skott. När den har kommit ut ur fröna hölje, syre behövs för dess tillväxt. Se till att marken luftas ordentligt för att stödja rotsystemet. Water loggas och kompakt jord är inte befrämjande för sin tillväxt.
Ljus, gro måste bryta om stöd för att få maximalt ljus. Adekvat ljus behövs för fotosyntes för att anläggningen göra mat. Se till att du inte gräva ner fröna för djupt och groddar misslyckas med att nå ytan.
Grass frögroning - punkter att komma ihåg
Utöver dessa villkor finns det få saker som du bör komma ihåg innan man börjar plantera frön. Markberedning och val av behovet att bli omhändertagen för att påskynda gräs process frögroning. Kolla in poäng i detaljer. Läs mer om trädgård prydnadsgräs.
Markberedning, Du kan börja på en bar gräsmattan eller renovera den befintliga gräsmattan. Det mest viktiga är luftning. Gör marken lös för optimal syretillförsel. Kompostering på toppen och införa organic material ökar tillväxten. Sprid ut det jämnt och undvika klumpar bildas. En mycket tunt lager kompost bidrar till att behålla fukt. Sängkläder marken med halm är också bra.
Rätt Seed; Välj gräsarter som är idealisk för en viss plats och klimatförhållanden. Some gräs är anpassade till varm temperatur medan övriga svalna klimat. Du kan ange dem som svala säsongen gräs och varma årstiden gräs och växter därefter. Du kan också välja de arter beroende på markförhållandena gynnsamma för dess tillväxt. Undvik blandning av olika arter eftersom detta kan ge dig ojämna tillväxt, låg lönsamhet och dålig grobarheten. Läs mer på gräsfrö typer.
Skydda Naked Frön, Frön när täckas kan ätas av fåglar. Att maximalt skyddsåtgärder för att täcka dem. Också begränsa aktiviteten hos barn och husdjur under grobarhet perioden. Hindra dem från att stämpla över gräset såbädd.
Grobarheten, Etiketten på utsädet förpackningen ger information om dess grobarheten. Grobarheten varierar från art till art. Grobarhet andelen 90-95% föredras normalt vilket innebär av 100 planterade frön och 90 och 95 gror om gynnsamma villkor lämnas. Läste mer om frögroning process.
Grobarhet tidsperiod, Grass frögroning tid varierar för olika arter. Till exempel Bentgrass ta 10-15 dagar för groning medan Bermuda tar 10-30 dagar. Buffalo Grass tar 14-28 dagar och rajgräs 5-10 dagar bara. Så ha tålamod och följa processen tills lyckad groning har ägt rum. Veta mer på steg frögroning.
Kemiska Free Soil, Kontrollera väntetid på etiketten innan sådd gräsfrön i marken. Jorden skall besprutas med bekämpningsmedel, konstgödsel, ogräs, etc som kanske inte passar för gräsfrö. Så vänta bara lämplig tidsperiod som nämns på förpackningen.
Jag hoppas denna artikel har täckt alla detaljer om gräs frögroning. Följ dessa villkor och omsorg tips för att få en grönskande frodig gräs säng på din gräsmatta.

No comments:

Post a Comment