Monday, 28 November 2011

Corian Vs Granit

Corian och granit har båda mångsidiga tillämpningar i hushåll. Trots vetskap de goda och dåliga effekter, still vi blir förvirrade när det kommer till att välja rätt sorts material för ditt hus. Innan om den, kan du fråga om det är hållbart och tål tung vikt eller om kvaliteten är tillräckligt bra för att hålla länge. Dessa äkta frågor besvära dig innan välja rätt material för din hushållens. På samma sätt, vilket gör valet mellan corian och granit blir också ett hårt jobb. Jag hoppas att denna artikel på corian vs graniten kommer att göra med några av dina förvirring.
Corian består av akrylpolymer och den kemiska förening aluminiumoxid trihydrat. Det kan formas till diverse former genom upphettning till 300 ° C. Det är ofta i toppar badrum fåfänga, väggbeklädnad in duschar, kök bänkskivor etc. Läs mer på kitchen bänkskivor installation och reparation av en Corianavställningsyta.
Granit är en typ av vulkanisk sten bildas genom solidifiering av flytande magma. Det kan vara grovkornigt eller medium kornat i konsistensen. Dessa finns som mörk grå, svart eller ens rosa färgad klippiga strukturer. Färgen varierar beroende på den kemisk sammansättning och mineralhalt. Graniter är starka och tåliga. De används i byggnader, skulpturer, gravstenar, hushåll, kök, etc. Du kan också vilja veta mer om bänkskivor i granit installation.
Skillnaden mellan Corian och granit
Låt oss analysera skillnaderna och sedan dra en giltig slutledning.
Kostnaderna, När det gäller installation av Corian och granit bänkskivor i köket, båda är dyra. Priserna varierar årligen, men vi kan fortfarande göra en jämförelse. År 2009 har priset på bänkskivor i granit per kvadratmeter var USD 50 till USD 200 medan corian cost var mellan 40 USD till 100 USD per kvadratfot. Så med tanke priset, Corian lite billigare än granit. Du kan också läsa om bänkskivor i granit pris.
Hållbarhet, Granit är mer hållbart än Corian. Eftersom Corian består av polyester eller akrylharts, det spricker lätt. Granit är mer resistenta mot spricka. Men granit gång knäckt är svårt att reparera och ådrar sig betydande kostnader. Though corians spricka kan de lagas lätta med mycket låg investeringskostnad. Granit är också mer resistent mot värme.
Utseende, Om du vill ha ett vackert kök bänkskivan med intrikata mönster, då granit bör vara ditt val. Corian verkar homogen och är inte tillgänglig i olika varianter som granit. Om pengar inte är ett problem, installera sedan färgstarka mönster av granit varierar från pjäs till pjäs, som ditt kök bänkskivan.
Rengöring, rengöring av både Corian och granit är lätt. Du kan använda en mild tvållösning för att rengöra bänkskivor hindra ansamling av smuts och fett. Du kan också använda ättika eller en svag lösning av väteperoxid. Det finns varianter av rengöra kök bänkskivan som finns på marknaden. Läs mer på städning bänkskivor i granit.
Andrahandsvärde; granit är hög nytt säljbarhet än Corian. En platta av granit ger dig tillbaka en stor mängd om du vill återförsäljning det. Jämfört med granit, är returvärdet Corian lite mindre, även Corian har den största konsumenten erkännande namn varumärke.
Kostnad för installation, Tätning avgifter av granit är mer jämfört med Corian. Installation avgifter för corian är mindre jämfört med granit. Eftersom de tenderar att spricka, måste de bytas ut eller repareras ofta. Ni kan också vilja veta om problem med bänkskivor i granit.
Corian vs bänkskivor i granit
Efter att ha analyserat positiv och negativa aspekterna av Corian och granit, måste du ha fått ett rättvist idé om både material. Men några saker måste beaktas innan man väljer granit eller corian som ditt kök bänkskivan. Valen är rent baserat på dina behov, användning och investeringar kapacitet. Om du är för mycket orolig för raster och sprickor, sedan granit bör vara ditt val. Om du vill ha en vacker attraktiv kök bänkskivan, gå för utsökt granithällar för ditt kök. Corian bänkskivor är också värt att installera, när du söker till en låg investering. Lär dig mer om bänkskivor i granit underhåll.
När du har installerat Corian bänkskivor på ditt kök, kom ihåg, att du inte tillämpa mer kraft än den tål eller plats heta kärl direkt på den. Inte hugga eller skära grönsaker på Corian bänkskivor. Granit bänkskivan vård behövs också för att förhindra det från att knäcka och att undvika extra kostnader. En liten investering kan ge dig enorma fördelar.
Den jämförande studien om corian vs granite visar att båda materialen har unika för-och nackdelar. Jag anser dock själv att granit has mer användande fördelar än Corian. Om du kan spendera några extra dollar i åtanke fördelar av granit, sedan får din kök bänkskivan inrättas med granit. Jag är inte partisk med granit ligger som avgör helt och hållet på dig!

No comments:

Post a Comment