Friday 18 November 2011

Valplådan Planer

Skulle du, som människa, föda ditt barn i en smutsig plats, eller ens upp nyfödda barn i en ohygieniska ställe? Gissa inte. Även hundar, liksom människor, behöver föda i rätt rena villkor och även de behöver en ordentlig hygienisk plats att garantera säkerheten för sina valpar. För din sällskapshundar som ska mödrar finns det valplådan. Här är några valplådan planer som du kan göra i hemmet för den nyblivna mamman hund.
Valplådan
För dem som har ingen aning om vilken valplådan är, är en valplådan konstruerade för att garantera säkerheten för din mamma hund och hennes unga valpar efter det att de föds. Vissa hundar bara vandra runt och leta efter privata platser att föda. Ibland gör de vanligen så inne i en garderob eller ibland möjligen på sängen eftersom det är varm och mysig. Röran som skapas efter födseln är svårt att städa upp och även säkerheten för de nyfödda valparna inte är säkerställd. Det är därför du behöver en valplådan för ditt husdjur hund vård.
Boxen gör det mindre stressande för din mamma hund eftersom det är hennes speciella och privata plats där hon kan föda sina valpar. Även valpar som inte är utspridda över efter att de föds. De är begränsade till en plats och nära sin mamma. Nu ska vi se vad är de olika valplådan planer och hur en valplådan konstruktionen sker.
Some valplådan Planer
Innan bygga valpningen hus, måste du överväga vissa saker. De anges nedan.
Storleken är viktig: först besluta om storleken på valplådan. Storleken beror ofta på den hundras på ditt husdjur. Valpningen hus för en bulldog kommer att vara annorlunda än en tax. Valplådan planerna skall vara sådan att modern hunden kan sträcka helt när på hennes sida. Har du inte en storlek där valparna är alla utspridda över. Detta orsakar förvirring och osäkerhet hos modern hund.
Good Location, Nu kan du bestämma var du vill att konstruera valpning huset. Det ska vara i en plats som är trygg och säker och som är tillräckligt varm och skyddas från den kalla vinden och där det inte kommer att vara mycket störningar.
Material, därefter väljer det material som du vill utföra valplådan konstruktion. Det borde vara stark nog att hålla hunden och hennes valpar och även lätt att rengöra. Valpar har en tendens att tugga saker, så var försiktig med att när du väljer material.
Design, Besluta om design du vill ha för din valpning hus. Det finns många valplådan planer finns som du kan rådfråga. Men följer de grundläggande planer som är det ena sidan av valplådan bör vara minst 1 meter höga medan de 3 andra sidor bör ha en höjd av ca 4 meter. Detta skyddar valparna från kylan förslaget och också från att rymma. Dessutom är det lättare för mamman hunden att hoppa ut när hon vill. Också medan den valplådan konstruktion, tänk på att lådan skulle höjas minst 2 till 3 inches från marken. Detta görs igen för att skydda valparna från den kalla förslaget. Inne i valplådan, kan du sätta en gris räls som sticker ut i valplådan minst 1 till 2 inches. Detta sker för valparna att gosa i ett hörn eller om modern hunden sover mot rälsen kommer valparna inte kläms även när hon rullar tillbaka på rälsen.
En bra foder till lådan, Både mamman och valparna måste hållas varm och mysig. Sålunda linje valplådan med varma och mjuka material. Du kan använda kanske ett syntetiskt lammskinn med en gummi underlag eller kanske några handdukar. Använd material som kan tvättas enkelt och som också är vattentäta. Under lammskinn att det är bättre om du lägger några tidningar för att absorbera urin, avföring, blod eller någon annan typ av vätska som kan bilda efter födelsen och under de kommande dagarna.
Nu kommer den del där valplådan konstruktionen sker.
Byggande av valplådan
När du har bestämt på storleken och alla andra krav för valplådan planen, här är hur du ska gå tillväga för att konstruera valpning huset.
Material som behövs, innan du börjar på med valplådan, se till att ni har allt material du behöver. För valplådan planer, behöver du plywood, skruvar, skruvmejsel, borra och alla de andra material som du behöver använda som för foder och färg och lack.
Förfarande, Här hur du konstruerar lådan. , Storleken beror på din hunds storlek. Låt oss säga till exempel, behöver du en 4 meter med 4 fot rutan (de flesta av de medelstora hundar passar i denna storlek). Så nu du klipper plywood på längden på mitten så att du har två 8 meter lång och 2 meter hög delar. ; Nu skär dessa dessa två delar på mitten så att du har fyra, 4 meter lång och 2 meter hög plywood delar. ; Ta upp ett avsnitt och skär den 1 fot med 1 fots. ; Detta används för dörren hos modern hunden att komma ut närhelst hon vill. , Resten av delarna kommer att väggarna i valplådan. Säkra dessa väggar med hjälp av hörnbeslag. ; Nu finns i varje väggarna, skär ut ett avsnitt av 2 x 4 x 8 meter. Detta kommer att vara "rälsen" eller "svin rälsen avsnittet i rutan. ; Skruva två av rälsen minst 4 inches från marken. , Nu trimma motsatta sidor av rutan för att fixa i den befintliga rälsen. , Nu måla eller putsa din box, gärna med Paint vattentät eller polska och där du har en valpning hus för din hund. , Lägg i några mjuka handdukar eller klä den med syntetisk lammskinn med gummibaksida, för att göra hundsäng mer varm och mysig. , Din hund kommer att älska den personliga integriteten och säkerheten i rutan. Det kommer att ta tid för mor-till-vara att anpassa sig till sin nya plats, men du måste träna henne. Denna ruta kan återanvändas igen för framtiden. Nu vet du valplådan planer. Så om din hund är på väg att bli en stolt mamma, ge henne en plats för sin egen och all den vård som hon behöver.

No comments:

Post a Comment