Monday 7 November 2011

Tillbakadragna personlighet

Extroversion och slutenhet är två av vanligaste personlighetsdragen världens. I själva verket är inåtvändhet extroversion-skala ett av 4 viktigaste personlighet skalor i Myers-Briggs personlighetstestet. Medan extroversion mer ofta handlar om yttre världen, är inåtvändhet ofta begränsad till de egna tankar och känslor. Även introverta är lite reserverad typ av människor är det absolut fel att associera sitt beteende med blyghet. Denna och annan sådan missuppfattningar om introvert personlighet har skapat en felaktig bild om introverta på denna jord, på grund av vilket de ofta anses vara underlägsen extroverts. Läs mer på introvert vs extrovert.
Introvert: Definition; Introversion är definierad som staten eller tendens till att helt eller huvudsakligen sysslar med och intresse för sitt eget mentala liv, medan en introvert är definierad som någon som tenderar att minska från sociala kontakter och att bli upptagen av sina egna tankar i psykologi. Med enkla ord är en introvert person som tenderar att främst fokusera på sitt eget sinne, känslor och frågor.
Introvert Personlighetsdrag; Om du är på en fest och du märker en person som inte riktigt bekväm med den larmande atmosfär av partiet finns det betydande möjligheter att han är en introvert. Dessa människor tenderar att få mer energi i ensamhet, och därmed de är sällan umgås. Introverta är mycket självmedveten folket, som alltid bekymrad över vad andra människor tänker på dem. Deltar de seldom in any gruppaktiviteter, och fritidsvanor och intressen oftast begränsade verksamhet som endast innefattar dessa. De är mycket mer intresserade av läsning, skrivning, ritning, etc. än i sport eller utflykter. De är inte riktigt bekväma i trånga platser, inte heller de gillar oväntat besök.
Även om de inte uttrycker sin känsla, introverta är ganska omtänksamt i naturen. Det faktum att de helst vill tänka innan jag talar hjälper dem att ackumulera stora kunskaper utan att det på displayen. De är kvicka förvisso, men de gör har svårt att berätta skämt till en grupp av människor. De får medvetet undrar hur andra människor skulle reagera om sina åtgärder. Introverta kan vara mycket passionerade, men deras passion sällan vänder sig till aggression. De är tålamod nog att ägna sin uppmärksamhet mot ett visst ämne under lång tid, inte bli störd av någon form av distraktion eller tristess.
Håller Introvert en personlighetsstörning?, Många gånger är inåtvändhet antas vara en sjukdom, som inte är helt sant. Inom psykologin finns ett begrepp kallas undvikande personlighetsstörningar, som delar vissa liknande drag med introvert personlighet. Dock inte motiverar att inte användningen av begrepp som introvert personlighetsstörning och undvikande personlighetsstörning synonymt. Båda koncepten har en hel del skillnader, med ett största är det faktum att introverta inte lider av panikångest när det blir nödvändigt för att upprätthålla sociala kontakter som folk med undvikande personlighetsstörning göra. Men vissa psykologer kan föreslå är att vara introvert på ett sätt vari det stör er dag-till-dag aktiviteter kan kallas en personlighetsstörningar.
Även om information som tillhandahålls här täckte nästan alla drag introvert personlighet, är en enda person mindre troligt att visa dem alla vid en given tidpunkt. Det skulle inte vara överraskande att hitta flera punkter skillnaden mellan två introverta. Ett individuellt kan visa dessa dragen inåtvändhet på ett mindre grad vid omkring familjemedlemmar över vad han gör när med vännerna. Man måste förstå grundläggande faktum att nästan alla av oss har egenskaper av både personlighetstyper, extroversion samt inåtvändhet inom oss, med något av egenskapen är mycket mer dominerande än de andra.

No comments:

Post a Comment