Wednesday 16 November 2011

Kemikalierna i kosmetika

I vår önskan att snygga eller att ha en tydlig, frisk hud eller mjukt, glänsande hår flesta av oss tillämpar en mängd kosmetika och hudvårdsprodukter på en regelbunden basis. I själva verket forskning visar att i genomsnitt en normal person använder cirka 10 eller fler personliga hygienprodukter dagligen. Men av många tillgängliga hud-och hårvårdsprodukter, vissa kan dra nytta genom att öka vårt utseende medan andra bara slöseri med pengar. Vissa studier visar också på att de flesta ingredienser eller kemikalier i kosmetika som vi tillämpar tenderar att tränga in djupt i vår hud och är inte helt testas för toxicitet. Faktum är att vissa skadliga kemikalier i kosmetika som lotion, schampo tvål, balsam, etc. kända för att vara nervgifter, cancerframkallande och mycket mer. Men om man tittar rent och fint och luktar gott, flesta av oss struntar oftast förekomsten av dessa farliga kemikalier och deras påverkar. Därför här i denna artikel ska vi diskutera några av dessa giftiga kemikalier i kosmetika som bör absolut undvikas.
Kemikalierna i kosmetika som ska undvikas
Här är några av de farliga kemikalier i kosmetika och andra skönhetsprodukter som kan vara farliga för din hälsa och att de regelbundet exponering kan ge upphov till många hälsoproblem.
Antibakteriella medel: Antibakteriella medel gillar triclosan som används i många produkter såsom tvål,, deodoranter tandkrämer etc. är lätt absorberas av huden och är kända vara giftiga eller cancerframkallande karaktär. Forskning visar att antibiotika kan störa funktionen hos testosteron i cellerna och kan förstöra några bra bakterier som patogener, vilket resulterar i ökad känslighet för vissa infektioner.
Butylacetat Butylacetat ett vanligt ingrediens i Nagelstärkare och nagellack har kontinuerlig användning som kan leda till spruckna eller torr hud. Dessutom kan för mycket inandning av butylacetat ångor resultera i yrsel eller dåsighet.
Katjontensider: Katjontensider är kemikalier som används vid hår balsam eller mjukgörare som har positiv elektrisk laddning. Vid användning på regelbunden basis, kan dessa syntetiska kemikalier skada håret och göra dem torra och spröda.
Stenkolstjära: Stenkolstjära är en annan skadlig kemikalie som ofta används i många mot mjäll samt mot klåda krämer. Det är också visat sig vara cancerframkallande i naturen när injiceras under huden.
Dietanolamin (DEA): Dietanolamin är ett gift som används med cocamide DEA och lauramide DEA, som emulgeringsmedel och blåsmedel i många personliga hygienprodukter som schampo, raklödder, mjukgörande, hudkrämer och tvättar barnet. Det är cancerframkallande karaktär och fungerar som ett hormon disruptor by nedbrytande kolin från kroppen ett viktigt vitamin för fostrets tillväxt.
1,4-dioxan: 1,4-dioxan är ett populärt djur cancerframkallande och en potentiell cancerframkallande hos människor som kan finnas i produkter (oftast schampo och tvättar kroppen) med laureth natriumsulfat-, kemikalie med begrepp som "PEG ',' - xynol "," ceteareth "," oleth "och många andra etoxylerad" eth "ingredienserna.
Formaldehyd: Formaldehyd är en annan skadlig kemikalie som ofta används i tvål baby bad, nagellack, lim ögonfrans och hårfärgningsmedel eller ibland kan hittas som en uppdelning produkt av Diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea och föreningar quaternium. Dess kontinuerlig användning kan resultera i olika hälsoproblem som immunsystemet toxicitet, irritation i luftvägarna och även cancer.
Doft: Dofter eller ftalater är kända för att verka som hormonstörande ämnen och leda till olika hälso-sjukdomar såsom fetma, allergier hud och missfärgningar våldsamma hosta, yrsel, etc. Det rekommenderas att som ersättare för ftalater bör man använda eterisk olja dofter.
Bly: Bly, är ett nervgift normalt som ett giftigt i kiseldioxid, en ingrediens i tandkräm eller som blyacetat, en ingrediens i läppstift och män hårfärgningsmedel. Även vid mycket låga koncentrationer, är det kända för att orsaka hjärnskador och förseningar utveckling hos människor.
Kvicksilver: kvicksilver som finns i preservative thimerosol allmänhet ingrediens som används i många ögon make up produkter som mascaror kan leda till många hälsoproblem som allergier, hudirritationer, neurologiska skador, bioacculumation etc.
Nanopartiklar: Nanopartiklar särskilt zinkoxid och titandioxid partiklar koldioxid som normalt används i solskyddsmedel och krämer kan lätt tränga igenom huden och förstör hjärnceller.
Petroleumdestillat: petroleumdestillat också betecknas som petroleum eller flytande paraffin det vissa tänkbara mänskliga karcinogener som finns i många kosmetika som mascara-, fot-doft puder etc.
Av P-Phenylenediamine: termen för 1,4-Benzenediamine;-p-phenyldiamine och 4-fenylendiamin och p-Fenylendiamin en skadliga kemiska som vanligen finns i hårfärgningsmedel och kan ge nervsystemskada-, lung irritation och andra allergiska reaktioner.
TEA (trietanolamin) Laureth Sulfate: Trietanolamin är ett syntetiskt emulgeringsmedel dvs mycket sura natur och förknippas i allmänhet med nitrosamines som är potentiella cancerframkallande. Kemikalien kan orsaka svår hudirritation och är starkt frätande på ögon.
Talk: Talk är en annan giftig kemikalie som används i kosmetika som ögonskugga, rouge, deodorant, tvål osv för sina fuktabsorberande egenskaper och förmåga att ge en antydan till gnista. Den fungerar som ett mänskligt cancerframkallande och är också känd för att orsaka äggstockscancer och lungtumörer.
Därför är listan för skadliga kemikalier i kosmetika oändliga. Efter att veta de ovannämnda kemikalierna att undvika i kosmetika, hoppas jag nästa gång innan man köper någon skönhetsprodukt du kommer på gång ta en närmare titt på de ingredienser som anges på produkten och sedan efter att ha analyserat dess fördelar samt biverkningar du gör din beslutet.

No comments:

Post a Comment