Friday, 11 November 2011

Staghorn Fern

Om du gillar att odla främmande och ovanliga växter i trädgården, sedan staghorn ormbunke kan vara ett av alternativen. Trots att de har specifika krav att växa på andra ställen än deras naturliga miljö, det är inte svårt att odla dem, om du känner rätt metoder. Här artikeln kan ge dig några grundläggande uppgifter om staghorn ormbunkar och rätt metoder att ta hand om dessa växter.
Staghorn Fern
Staghorn ormbunkar, annars känd som Elkhorn ormbunkar, fick sitt namn av den ovanliga formen på deras blad. Bladen (sammansatta blad av ormbunke) av dessa ormbunkar har formen av hjort horn. Det finns runt 18 arter av staghorn ormbunkar och de tillhör släktet Platycerium i familjen Polypodiaceae. Olika arter ingår Platycerium andinum, Platycerium elephantotis, Platycerium bifurcatum, Platycerium holttumii, Platycerium ridleyi, Platycerium alcicorne, Platycerium wallichii, etc. Bland dem, Platycerium bifurcatum oftast vuxit som krukväxt. De är infödda som den tropiska och tempererade områden i Sydamerika, Afrika, Sydostasien, Australien och Nya Guinea. I sin naturliga miljö, dessa ormbunkar växa som epifyter. Med andra ord är de inte parasitiska, men växer på andra växter och träd och härleda näringsämnen från luften och regnet.
Staghorn ormbunkar finns att växa på trädstammar, stenar, etc. De fäster sig till värden trädet med hjälp av sina rötter. Staghorn ormbunkar har två typer av fronds, basal och blad. De basala bladen är ofta visat sig vara rund eller njurformad och steril. These tjocka blad växa i överlappande lager och ofta för att täcka det växande ytor, för att skydda rötterna. Loberna på övre delarna av dessa blad samlar regnvatten, växt skräp och löv, etc. När dessa saker bryta ner kommer näringsämnen frigörs och dessa näringsämnen tas upp av växten. Bladverkande fronds kallas också bördiga fronds och de är upprätt eller hänge och får delas alltför. Undersidan av dessa blad producerar brunaktig sporangier, som är reproduktiva strukturer av anläggningen. Sporangier producerar sporer som i sin tur gror till nya plantor. Nu när du ha en grundläggande uppfattning om staghorn ormbunkar, låt oss ta en titt på hur man tar hand om dessa växter. Läs mer på Boston Fern.
Staghorn Fern Care
Som diskuterats tidigare är som staghorn ormbunkar inte vanliga växter och behöver lite särskild vård för en sund tillväxt. Dessa icke blomväxter är perfekta lägga till några fler grönska till din trädgård. Om du bor i varma klimat kan man odla dessa växter utomhus. Annars kommer inomhus bäst. As krukväxter är staghorn ormbunkar vanligtvis monterad på stadiga styrelser eller i amplar. Följande är några riktlinjer som kan hjälpa dig i växande dessa växter framgångsrikt.
Montering av Staghorn Fern, Låt oss nu ta en titt på hur man monterar en hjort horn ormbunke. Allt du behöver göra är att välja en stark del av lövträ. Fäst en kraftig krok på baksidan av lövträ, så att den kan fästas på väggen. Nu rum några i blöt vitmossa mossan (ta bort överflödigt vatten) på mitten av lövträ och hålla ormbunke ovan att (bladen måste peka uppåt). Nu, fixa två små spikar på vardera sidan av mossan med ormbunken ovanför. Nu, använd en lina för att koppla ihop naglarna, vilket kors och tvärs och täcker mossa och ormbunke. This is behöva hållas ormbunke intakt. Som ormbunke växer, kommer fiskelinan få omfattas. Du kan hänga det i ett läge med ljusa indirekt ljus.
Övriga krav, När du är klar med plantering, måste man ta särskild staghorn ormbunken växt vård med avseende på tillväxtfaktorer, liksom, vattning, temperatur, utfodring, etc. Vattning är klar genom att doppa roten bollen och bark i vatten för cirka 15 minuter i våren och hösten, men under vintrar, måste det i några minuter bara. Dock se till att båda är helt torr innan vattning. När temperaturerna understiger 55 grader Fahrenheit är inte gott för denna anläggning, försöka behålla högre temperaturer. En temperatur inställning på 65 grader Fahrenheit eller ovan befinns vara bäst för staghorns. Du kan även bifoga ytterligare skäller efter rötterna att växa. Även imma på bladen som kan göras på veckobasis. Bladen får inte förvaras fuktigt för länge. Under växtsäsongen kan en vattenlöslig formel användas på små anläggningar. För etablerade på gödningsmedel tid utgåva kan användas. Staghorn ormbunke förökning görs oftast genom att ta bort och plantera unga träd som produceras av moderplantor. These plantor måste noggrant avlägsnas tillsammans med några mossa, och måste planteras enligt metod som diskuterats ovan. Läs mer på strutbräken vård och sparris ormbunke vård.
Kort sagt, växande staghorn ormbunkar är inte en svår uppgift, men måste du känna rätt metoder. Så, kontakta ditt lokala plantskola och få en staghorn ormbunke för din trädgård.

No comments:

Post a Comment