Thursday, 10 November 2011

Kosher Regler

I de flesta av de stora städerna i världen, där judiska samhällen finns, har kosher-restauranger blivit mycket populär. I städer som Toronto eller New York kan man hitta olika kosher restauranger. I grund och botten, för folk att ha tro på judendomen, är det en mycket djup övertygelse om att kött av endast vissa djur kan ätas.
Kosher regler rekommenderas enligt judisk dietlagar och vissa anser att det är svårt. De flesta av dietlagar tros ha hittat sitt ursprung i Bibeln. Kosher regler lika för alla judiska anhängare oavsett i vilket land. Men anpassar judisk mat för att olika oundvikliga faktorer som ingredienser finns i respektive land och produktion av livsmedel. Trots det grundläggande kosher reglerna är desamma överallt och i denna artikel kommer att tala om den judiska kosher reglerna.
Grundläggande Kosher Regler
Människor som lyder kosher reglerna måste vara medvetna om vissa grundläggande faktorer som är väsentliga för att hålla kosher regler. Här är en detaljerad information om kosher regler som måste följas.
Rekommenderad Kosher Foods; Många människor har en vilseledande intryck av att kosher livsmedel välsignas av rabbinen och därmed de kan ätas. Men kosher mat är inte några välsignade mat, snarare är de som har rekommenderats av judiska dietlagar.
Per kosher lagstiftning, är maten delas vanligtvis in i tre delar, som är kött, mejeriprodukter och pareve. Ett av de mest betydelsefulla kosher reglerna är att kött och mejeriprodukter livsmedel inte kan ätas eller beredda tillsammans. While köttet används för att ange något som härrör från animaliska livsmedel kött mejeriprodukter comprises av produkter av komjölk. Pareve, å andra sidan är en koshermat som kategoriseras mellan djur kött och frukt, till exempel ägg, frukt, godis och grönsaker. Generellt sett är indelningen av pareve livsmedel komplexa och inte särskilt tydligt. En lista över allmänna kosher livsmedel är följande:; Fisk (som kan tas bort utan att riva köttet), vissa djur, såsom ko-, get-, giraff, antilop och hjort. ; Fjäderfä djur som kyckling, kalkon, gås och anka får ätas. , Förbjudna fåglar får inte ätas medan kriterierna för förbjudna fåglar är inte riktigt klart. Asätare fåglar och bytesdjur är generellt kategoriseras som förbjuden fåglar. ; Fisk kan ätas enligt kosher reglerna om fisken har fenor och fjäll som kan lösgöras från hud. ; Enligt kosher regler för kött, är vissa kött tillåtet, samtidigt är det mycket viktigt att alla blod måste tömmas innan köttet är kokt. Det är därför som kosher salter har blivit allt populärare. Inte bara kött förbjudna djur men mjölkprodukter i dessa djur är också förbjudet. Läs mer på vad som är kosher salt.
Husgeråd Rengöring, Generellt, i hem där judiska lagar följs, det är absolut nödvändigt att både kött och mejeriprodukter kokas i separata kärl. Det är vanligt att ha skilda fartyg för båda dessa typer av livsmedel och de aldrig blandas, om inte misstag.
Slakt ett djur, Bland de olika kosher regler, är det sätt ett djur slaktas också mycket viktigt. Slakt av svaga och sjuka djur motverkas. Dessutom skall djuret slaktas på ett så humant sätt som möjligt. Generellt sett är skära strupen med vass kniv rekommenderas och kniven skall inte vara gamla eller utslitna.
Eftersom kosher reglerna omfattar ett brett spektrum av lagstiftning, är det i allmänhet jobbigt att vara medveten om varje aspekt av kosher regler. Nämnde dock reglerna här, som är sådana som rör kosten regler eller Kashrut måste strikt följas av en Judisk.
Få mer information om judisk traditioner och kulturer från artiklarna om:; judisk Hanukkah traditioner, judiska bröllop traditioner, Kosher regler för barnen också är desamma och i allmänhet barn som föds i judiska familjer kan lära sig rutiner och ritualer när de växer upp och uppnå vuxenlivet. De grundläggande kosher reglerna har nämnts i de heliga böckerna av judar, Toran och behandlar grundläggande dietlagar.

No comments:

Post a Comment