Saturday 26 November 2011

Hemlöshet i USA

Vet du att ungefär 700.000 till 2 miljoner människor i USA spenderar sina nätter på gatorna varje dag? Out av dessa människor, trettiofem procent är människor med familjer och tjugofem procent är under arton. Denna chockerande hemlöshet fakta och statistik, att alltför i ett första värld land som Amerika, gör oss undrar vad är orsaken bakom hemlöshet i USA. Så, vad är det sätt att övervinna den? Låt oss diskutera dessa sökfrågor i detalj genom att titta på orsaker och lösningar av hemlöshet i Amerika.
Orsaker Hemlöshet i USA
Höga kostnader för bostäder, en av de främsta hemlöshet orsakerna är de höga kostnaderna för att hyra lägenheter i många av de större städer i USA som New York, Virginia, Kalifornien, etc. Jämfört med de inkomster, är kostnaden för bostäder mycket hög och därmed är dyr för många.
Arbetslöshet och Låginkomstländer; Det syns att i Amerika har lönerna av arbetarna inte ökat mycket de senaste tjugofem år och därmed inte kunnat takt med stigande levnadskostnader. Lågavlönade arbetstagare bara kunna uppfylla maten kraven i sina familjer genom sina inkomster och inte har råd med boendekostnaderna. Arbetslösheten är en annan faktor som bidrar till hemlösheten i Amerika.
Höga sjukvårdskostnader; Alla är medvetna att de medicinska kostnaderna i Amerika är mycket höga. Ovanpå att medicinska försäkringskostnaderna kan gå upp till 8.000 $ året för en familj. Människor som tillhör den lägre klassen eller mindre medelklass kan inte råd med försäkringen och om av någon chans någon plötslig sjukdom eller olycksfall på ett sådant familj, kan de medicinska kostnaderna gör dem hemlösa.
Droger och alkoholism, och enligt hemlöshet statistik är cirka tjugo procent av de hemlösa befolkningen i Amerika i droger och alkohol. Statistiken över hemlöshet i USA, visar också att tjugofem procent av dem som lever på gatan lider av en psykisk sjukdom. Eftersom de inte har råd med de medicinska kostnaderna, är de åsamkas med dessa villkor och att fortsätta att vara hemlösa.
Mindre Statliga stöd, A främsta orsaken bakom hemlösheten i Amerika är slashing av bostäder program i 1980-talet av regeringen. Även några av de program för social trygghet utarbetas för fattiga människor exempelvis tillfällig bistånd till behövande familjer (Tanf), har sett många förändringar och nedskärningar och inte längre till nytta för många hemlösa. Båda dessa saker har gjort inkvartering, mat och sjukvård nästan för dyr för de fattiga.
Lösningar för att hemlöshet i Amerika
Trots att regeringen har kommit med olika program att hjälpa de fattiga från tid till annan, fortfarande hemlöshet lösningar är svåra att genomföra eftersom medvetenheten om dessa statliga program bland de fattiga är mycket mindre. Så är fallet, i syfte att utrota this illvilja och att hjälpa hemlösa, kampanjer för att upplysa dem om olika statliga programmen bör inledas.
Det är också påpeka att de olika boende och program för social trygghet bidrag har ändrats under de senaste tjugofem åren av regeringen på ett sådant sätt att många hemlösa inte faller i sin behörighet och därmed inte kan härleda dess fördelar. Ibland är det förfarande för att få bidrag så komplicerat att fattiga människor inte kan förstå det. Därför är en annan sak att regeringen kan göra för att lindra och förenkla normer när det gäller boende och sociala program trygghet för de fattiga.
Eftersom hemlöshet statistiken visar att många av människorna på gatorna är narkotika-och alkoholmissbrukare eller är psykiskt sjuka. För att ta itu med detta bör regeringen komma med gratis rehabiliteringsprogram för dem. These rehabiliteringsprogram bör följas av någon form av yrkesinriktad utbildning eller kompetens jobb programmet så att folk efter att ha återvunnit sin hälsa, inte gå tillbaka till att leva på gatan.
Hemlöshet i USA kan utrotas, förutsatt att regeringen menar allvar med denna fråga. Istället för att spendera miljarder dollar i finansiering av försvarsmateriel, forskning och andra program, regeringen bör först och främst koncentrera sig på slutar fattigdom. Utgifter för krig bör ersättas av utgifterna för upplyftandet av de fattiga. Ju mer jämlikt ett samhälle, desto mer fredliga det är.

No comments:

Post a Comment