Wednesday, 9 November 2011

Grandfather Clock Repair

Golvur har haft sin egen, går från en generation till en annan. De betraktas som antikviteter och ändå hittar du några av dem, som är hundra år gamla, fungerar bara bra. Detta eftersom de gjordes ett sätt att ha en lång livslängd. Men under årens lopp, är detta heirloom bit bunden att möta vissa problem och ibland behöver repareras.
Golvuret reparation inte samma som reparera övriga stämpelklockor, grund av dess intrikata detaljer och olika fungerande. Även reparera en moraklocka är inte ett lätt jobb, finns det några mindre reparationer man kan utföra med enkla verktyg. Men för att man måste ha grundläggande kunskaper om de delar golvuret och deras arbetsgrupper.
Hur reparera en Grandfather Clock
Nedan följer enkla stegen för att golvuret reparation. Ta en titt på dem:
Obalans för vikt, en av de vanligaste problemen i samband med golvur är förskjutning av vikterna. Kontrollera om alla vikter hängs på rätt sätt. En smärre avvikelse i anpassningen kan orsaka klockan ge förändrade och felaktig tid. Varje vikten har en märkning på undersidan som anger om det måste hängas på vänster sida eller höger. Placera dem ordentligt enligt deras märkningar och se de är ordentligt uppriktade. Om det var det enda problemet för din moraklocka inte fungerar, hittar du det i trim så snart du justera vikterna på plats.
Stationära pendeln; Om pendeln inte svänger måste det finnas några problem med händerna på klockan. Du måste frigöra händerna på klockan om de har låst ihop. För detta, öppna försiktigt glaset ansikte klockan. Flytta sedan händerna på klockan och skilja dem om de är låsta. Byt ut glaset ansiktet, och pendeln kommer att börja svänga igen.
För snabbt eller för långsamt, Om din farfar klockan går för långsamt eller för snabbt ska du se att problemet ligger med pendeln bob. En rund skiva gjord av mässing som är närvarande i botten på pendeln stav är pendeln bob. Klockan kommer att köras snabbare om bob höjs uppåt, och vice versa. Justera muttern på bob med hjälp av en liten skruvmejsel, för att säkerställa att klockan går på tid.
Månen Ring, Bestäm den nuvarande fasen av månen. Ta bort glaset ansikte klockan noggrant. Sedan trycka lätt mot månen ratten med fingrarna, vrider ratten mot aktuell månfas. När rätt månfas justeras kommer din klocka löpa smidigt som förut!
Nivå, vilket är ett av gemensamma problem som kräver golvuret reparation. Även den minsta avvikelse från den inställda nivån kan orsaka din klocka för att visa felaktig tid. Nivå klockan ordentligt och se till att pendeln svänger på planat positionen.
Golvuret reparation inte är så enkelt och kan kräva en professionell för att ställa tillbaka den. Därför undviker skador och fel på den felaktiga grundläggande underhåll visar sig vara det bästa. Följ dessa enkla tips och hålla din passform golvuret och fina. Det viktigaste att tänka på är renlighet. Demontera golvuret genom att ta bort alla delar noga. Ange alla delar åt sidan på ett säkert och se till att du inte trasslar kedjorna. Börja med en snabb damning eller borsta på baksidan av morfar klockan. Nu rengör vikt, pendlar, glasskivor och alla andra delar. Polska alla träytor. När alla rengöring är gjort, byta ut alla delar och ställa tillbaka klockan. Du kan också behöva olja delarna gång på 2 år. Regelbunden rengöring och underhåll av klockan och golvuret delar reparation håller inte bara den fungerar fint, men ökar också dess livslängd.
Detta var allt om golvuret reparation. Delar som inte fungerar bra kan bytas ut vid behov. Hoppas ni hittade den här artikeln till hjälp?

No comments:

Post a Comment