Sunday, 6 November 2011

Olika typer av mössor

Även om de flesta av oss skulle tänker att hattar är ur modet, är det faktum att hattarna är återigen stora modetrend här säsongen och gör en stor comeback. Hat är i grunden en huvudbonad, gjord av en mjuk eller styv trasa. En typisk hat består av fyra grundläggande delar: brättet, krona, lagförslag och HATTBAND. Brättet är den externa delen av hatt som kan vara robust, hård, lös, böjd, eller böjt. Kronan former den övre delen av mössan som täcker huvudet och kan variera i sin stil och design beroende på hatten. Likt en keps har en cirkulär krona kan en fedora ha en spetsig krona, och en båt hatt har en jämn, plan platt krona. Lagförslaget utgör främre delen av den gemensamma jordbrukspolitiken som skyddar ansiktet och slutligen HATTBAND, som placeras runt omkretsen på mössan. Läs mer på modekläder. Hattar kan bäras för värme, mode, skugga, säkerhet och ibland för att täcka skallighet eller ångra frisyr. Oavsett får det ändamål de används för, hattar ser alltid snygg och trendig. Förr i tiden, folk skulle lämna sällan sina hem utan en hatt planer runt huvudet. Men idag människor bär hattar för vissa tillfällen eller bara göra en stil uttalande. Ja, det var detta bara en kort inblick om mössor, nu veta hur många olika typer av hattar finns det för män och kvinnor, håll läsning ...
Olika typer av Hattar för Boys
Även om det finns olika stilar och mönster för hattar finns på marknaden, här är några av mest populära hattar för män.
Fedora: En av de vanligaste slitna hattar, kan fedora bäras av män i alla åldersgrupper med både affärs-och avslappnad klädsel. Hatten finns i flera färger som bensin blå-, mandel-grönt, lila, duva, mörkbrun och grå, och vara flexibel är det lätt att bära och passar bra med alla slags outfit.
TIDNINGSBUD: Väl lämpad för ledig klädsel var TIDNINGSBUD hattar mycket populär under 20-talet som bars särskilt av pojkarna tidningsutdelning. Mössan har en rundad och oval proposition med en knapp plats rätt i mitten av den övre delen av hatten, som betecknar en av dess mest betydelsefulla egenskaper.
Hink: Hink hattar är vanligtvis bärs för att skydda ansiktet från sol, damm eller andra element. Dessa är bäst lämpade för mycket ledig klädsel och är inte speciellt slitna för Dressy tillfällen.
Trilby: Trilby hattar är en av mest sportiga cool hattar, bärs av många Hollywood skådespelare som Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp och Brad. Även om de verkar vara ganska lik fedoras, Trilby hattar har kortare brätten och är väl lämpade för ledig klädsel.
Båtförare: Kallas även halm hattar, båtfolk are hattar gjorda av styvt strå, med en djup slättoppade kronan och en smal kant. Hattarna är vanligt bäras under sommaren och går bra med en ledig klädsel.
Dobbs: Dobbs hattar är andra populära hattar som går att bäras i både casual och företag attires. De är mycket likt en fedora men har en stel eller fast montering. Läs mer på mäns kläder och herrmode.
Olika typer av mössor för tjejer
Ett väl genomtänkt och stylade hat när man bär kan ge de mest eleganta och sofistikerat utseende till en kvinna. Hattar för kvinnor brukar komma på två stilar, med och utan brätte. Därför innan du väljer en kvinnas hatt, bestämma om du vill ha en brätten eller brimless hatt. För din hjälp, Här finns olika typer av hattar för kvinnor som är indelade i dessa två kategorier. Läs mer på damkläder.
Baseball Hattar: Dessa är tyg gjort hattar med bred brätte framtill. Som namnet antyder är dessa hattar är en perfekt passform för alla typer av sport tillfällen speciellt baseboll eller kan bäras under en mycket avkopplande orsakssamband outfit. Några av de mest kända märken av baseball brätten kvinnors hattar inkluderar Flexfit, Block huvudbonader, Kangol och RYMMA.
Flat Hattar: Dessa är de mest slitna hattar som går bra med formell dress. De är stickade mössor med slät, plan topp och en basker som yta. Minna och Goorin by Goorin Bros, Montego and Kangol är några av populära märken på platta brätten kvinnors hattar.
Cocktail Hattar: Dessa är små, ofta flyktiga är brimless hattar normalt bärs fram på huvud. Kvinnor föredrar att bära cocktail hattar för kvällen partier eller formella fungerar som de ger de mest stilfulla och eleganta utseende. Några av sin populära varumärken är Juliette, Jackie, Greta och Marlene.
Cowboyhattar: Ett av mest stilfulla brimless hattar som är mycket populär bland mode fanatiker bland kvinnor och män cowboyhattar. Dessa hattar kommer i olika stilar och är oftast gjorda av filt eller läder material. Jaxon, Henschel, Block huvudbonader och Kangol är några av de populära varumärken för cowboyhattar.
Andra Hattar: Visir och basker finns få andra mössor som kan bäras med ledig klädsel. De inte bara ser snygg men också skydda mot solstrålarna.
Hattar alltid har varit ett viktig del av mode. Även traditionen av hatt började århundraden sedan, även idag de anses vara en viktig accessoar som kan förbättra hela din look. Så Välj någon av ovanstående ges olika typer av hattar, bära dem till era kläder och gör din egen mode uttalande.

No comments:

Post a Comment