Thursday, 15 December 2011

Åldersskillnad i äktenskap

Enligt definitionen i samhället, har bruket av männen föredrar att gifta yngre kvinnor och kvinnor föredrar att gifta sig äldre män funnits sedan begreppet äktenskapsmål allians själv blev till. Vad har förändrats under årens lopp är åldersskillnaden i äktenskapet. Mer nyligen, kvinnor tycks föredra att gifta sig mycket framgångsrika män, som i betydligt äldre än dessa kvinnor. Detta sagt, om åldersskillnaden faktiskt påverkar en persons äktenskap eller inte har blivit en av de mest framträdande frågor ställs.
Genomsnittlig åldersskillnad i äktenskap med åren, en titt på de statistiska uppgifter som sammanställs över det senaste århundradet tyder på att åldersskillnaden i ett äktenskapsmål allians ständigt har förändrats på grund av flera underliggande faktorer. Först föll från 29 år för män och 26 år för kvinnor i början av 20-talet till 26 år för män och 23 år för kvinnor i mitten av 20-talet. Denna drastiska minskning av tre år tillskrevs uppkomsten av kärnfamiljer i samhället. I slutet av detta århundrade var dock skillnaden igen till vad det var i början av seklet. Denna omvända den genomsnittliga åldersskillnaden för äktenskap skulle tillskrivas faktorer som utbildning, kvinnor blir alltmer självständiga, bättre preventivmedel, etc. Idag har saker och ting ändrats betydligt, både män och kvinnor ger sin karriär första prioritet, vilket gör makars alliansen stå tillbaka.
Åldersskillnaden i äktenskap: Problem: Nytt trenderna tyder också en drastisk ålder skillnaden i gifta par, som kan så mycket som 15 år, idag. Det bästa exemplet på detta är det ökande antalet kändis par som får in äktenskapsallianser trots den stora skillnaden i deras ålder. Den dåliga delen är dock att ålder Skillnaden i relationerna kan leda till stor range av äktenskapliga problemen mellan båda parterna. Några av de vanligaste felen som kan hänföras till extrema ålder skillnaden i äktenskap omfatta bristande förståelse, otrohet, sexlust skillnader, ekonomiska problem, etc. En närmare titt och en skulle inse att alla dessa problem är relaterade till varandra, antingen direkt eller indirekt. Till exempel kan generationsklyfta resultera i bristande förståelse mellan de två parterna och detta kan resultera i någon av partnerna att hitta tröst hos en tredje person, vilket ledde till otrohet.
Vilken är den ideala åldersskillnaden i äktenskapet?, Helst ska åldersskillnaden mellan två människor att komma in i ett äktenskapsmål allians ligga någonstans mellan 3 - 5 år. I grund och botten måste man ta hänsyn till det faktum att män uppnå mognad sent som jämfört med kvinnor, vilket innebär att män behöver mer tid att vänja sig vid de skyldigheter som sammanhänger med en familj. Gifta sig late också ger män tillräckligt med tid att komma igång med sin karriär. Detta har nyligen blivit ännu mer relevant eftersom kvinnor folk verkar föredra en fast rättspraxis män över dem som ännu att göra ett bekvämt boende. Även om kvinnor verkar föredra att gifta sig sent så att dessa får tillräckligt med tid att uppfylla sina ambitioner på karriären framsidan, de måste vara försiktiga som att välja för äktenskap för sent kan påverka den biologiska cykeln och leda till medicinska komplikationer när man har barn i framtiden.
Även om det finns exempel på lyckligt gift par med en betydande åldersskillnad, är antalet sådana exempel mycket låga, och därför den perfekta åldersskillnaden i äktenskapet bör vara 3-5 år. Intressant nog gäller samma regel för tummen i händelse av en situation, gifter sig där en kvinna en man yngre till henne. Men i slutändan är detta bara siffror och att utföra de äktenskap arbete, måste man sätta i en verklig del ansträngning för att säkerställa att äktenskapet är en lång och lyckligt.

1 comment: