Tuesday 20 December 2011

Fixa en trasig dragkedja

Den här artikeln är en kort primer på hur man fixar en trasig dragkedja. Att ha en bruten dragkedja kan leda till en mycket pinsam situation och om du inte vet hur man fixar det snabbt, kan du vara i en fläck bry! Ibland kommer zipper pull helt enkelt bort, lösgör från en sida eller helt enkelt fastnar. Många slutar helt enkelt med eller slänga sina kläder som är gjorda unwearable grund av en trasig dragkedja. Allt du behöver veta finns vissa grundläggande tekniker för att fixa en trasig dragkedja och spara dina kläder från inkurans.
Ett brutet blixtlås är en "garderob fel" som är enkelt att ta hand om. Man måste förstå de grundläggande fungerande dragkedja att åtgärda det. Som ni vet består en dragkedja av två rader av parallella metaller tänderna på varje sida. Reglaget som löper över dessa har metal räfflor inuti som engagerar tänderna på båda sidorna tillsammans för att zip dragkedjan! Det är en ganska genial stycke teknik om du verkligen tänker på det. Läs mer på uppfinningen av blixtlås.
Som ni vet kan det finnas olika orsaker till ett blixtlås falla i förfall. Låt mig sköta de olika fall av hur man fixar en dragkedja, ett i taget. Beroende på typ av problem, kanske du behöver lite verktyg och vara skickliga på grundläggande sömnad tekniker. The grundläggande verktygen som du behöver för att fixa ett trasigt blixtlås är en sax, tång, tjock tråd (används för sy i knappar), symaskin och nålar.
Hur man fixar en Stuck Zipper?, Det kan finnas två skäl till att en dragkedja att fastna. Den största orsaken är störningar på skjutreglaget tänder anpassningen och den andra orsak kan vara brist på smörjning. Den förra är de vanligaste fallet och du kan enkelt ta hand om det. De störningar på skjutreglaget tänder arrangemang leder till felaktig låsning av tänderna och därefter reglaget fastnar.
För det första spraya lite smörjmedel på dragkedjan som en hårspray och försöka flytta skjutreglaget nedåt. Så snart du får det till botten och anpassa både parallella sidor dragkedja Flytta reglaget upp långsamt ta hand om att tänderna låset. Om det inte löser problemet och sedan ta bort proppen i slutet av dragkedjan hjälp av en tång och skjut sedan blixtlåsets löpare till botten utan att helt ta bort den. Justera båda sidorna av blixtlåset ordentligt och åtgärda alla dåligt anpassade tänder med hjälp av tång. Försök sedan och se om dragkedjan låser tänderna. Om det fungerar, sedan med en tjock tråd, sy ned dragkedjan igen, utan att sätta proppen på plats. Det borde göra jobbet.
Hur man fixar ett trasigt zipper pull?, Ofta en trasig zipper pull kan vara ett problem eftersom det gör zippa upp svåra. I så fall måste du byta zipper pull. Skjutreglaget har ett hål som arrangemang på toppen. Byt pull med en öppen metallring som vanligtvis kommer med viktiga kedjor. Jag är säker på att du måste ha några gamla liggande. Tillfällig ersättare kan vara en säkerhetsnål.
Hur man fixar ett trasigt blixtlås Slider?, Om en trasig dragkedja reglage är böjd, kan det fastställas med hjälp av tång genom att återställa dess form. Men om hela sliden är bruten och bortom räddning sitt bästa för att ersätta den. Köp en ny dragkedja reglage. Ta bort proppen i slutet av dragkedjan och ta bort den gamla reglaget. Engagera tänderna på dragkedjan på ena sidan först i spåret av den nya reglaget och göra samma sak från andra sidan. När både tänder lineups av blixtlåset är engagerade i det nya reglaget, flytta den upp och ner för att säkerställa dess låsning tänderna ordentligt. Sedan helt enkelt sy ned dragkedjan för att låsa reglaget på plats.
Hur man byter ett trasigt blixtlås? ; Om dragkedjan har en snedvriden anpassning som är bortom all räddning, det finns ingen väg ut, men byta ut hela dragkedjan församling. Köp en ny dragkedja monteringen av samma längd som det gamla. Ta bort den gamla Zipper by skära bort stygnen från insidan. Avlägsna proppen och ta bort den gamla dragkedjan. Använda en symaskin, sy nya blixtlåset, därvid tillse att dess tänder anpassa och matchen ordentligt på båda sidor. Skjut i reglaget och sy botten. Med det blixtlås ersättning sker!
Det är en enkel teknik, som du kommer att bli bättre på med övning. Sak att komma ihåg, om du använder dragkedjan ordentligt och dra reglaget uppåt och nedåt sakta, då finns det mindre sannolikt att det kommer att förfalla. En annan grej att komma ihåg, smörja reglaget ibland så att den inte fastnar. Om greppet av reglaget över blixtlåset har lossnat, måste du komprimera skjutreglaget med tång för att återställa fast grepp. Det var några förebyggande åtgärder för att undvika en dragkedja baserad garderob fel! Hope, har den artikeln lämnat något tvivel i dina tankar om hur man fixar en trasig dragkedja.

No comments:

Post a Comment