Tuesday, 13 December 2011

Vad är gelatin Tillverkad av

Det inte bara ungar som är förtjust i Jell-O, även vuxna kan inte motstå bort det färgglada, utsökt dessert. Alla vet att bärgeléer görs från ett ämne namngiven gelatin. Men vad är gelatin gjord av? Jag vet ganska mycket av er måste ha hört om äckligt saker som används för framställning av gelatin och kom hit bara för att upptäcka om det är sant eller inte. Tyvärr kan jag inte erbjuda dig ett aptitretande svar på frågan vad som är gelatin gjord av. Så, Låt oss redo ta reda vad är saker som faktiskt gå in göra gelatin. Vegans bland du kan redan börja leta efter gelatin substitut!
Vad är Gelatin Made of
Gelatin är ett derivat av ett protein som heter kollagen, som finns i huden och ben från djur och människor. Collagen utgör en tredjedel av den totala protein sammansättning i kroppen. Gelatin är en vattenlöslig substans som lätt kan brytas ned av kroppen. Den har vidsträckta tillämpningar inom livsmedelsförädling, fotografering, papper produktion etc. Gelatin har positiva bindande fastighet vilket gör det ett mycket värdefullt handelsvara i ovannämnda fälten. Gelatin säljs i olika former, såsom pulver, lakan, korn, osv
Kollagen är huvudkomponent i bindväv och ansvarar huvudsakligen för elasticiteten i organ. Collagen som används för framställning av gelatin utvinns ur ben, bindväv, hud, organ och delar av tarmarna vissa djuren. Oftare än inte, är grisar och kor som används för detta ändamål tillsammans med andra djur. Kollagen är som utvinns genom kokning dessa delar i vatten under mycket lång tid. Gelatin är sedan bildas genom partiell hydrolys av kollagen. Enligt den kommersiella användningen av gelatin, finns flera andra tillsatser vid tillverkningen själva. En detaljerad processen att göra gelatin förklaras nedan.
Hur är Gelatin Made
I början, gjorde gelatin ett mödosamt förfarande. Fötter från kalvar kokades i stora vattenkokare i timmar tillsammans. Senare var ben kasseras och vätskan var ansträngd. Denna vätska var då få bosätta sig i 24 timmar, varefter ett lager av fett skulle stiga på ytan av vätskan. Detta skikt var då kasseras och tillsatser lades till kvarvarande vätskan göra den egenskaper gelatin. Den flytande var då hälls i gelatin formar att ge det en önskad form och sedan vänster för kylning för gelatin att ställa. På grund av tillkomsten inom teknik, har processen med gelatin blivit enklare samt automatiserad.
Råvarorna (djurhud, vävnader, gut, ben, etc.) som krävs för att göra gelatin erhålls från slakterierna. De flesta av gelatin att anläggningarna ligger stängda för slakterierna så att råvaran kan behandlas så snabbt som möjligt. Om råvaror anländer till anläggningen är de kvaliteten kontrolleras. Spoiled delar kasseras medan de bra sänds till hugga maskinen där de hackas små bitar på 12,7 cm diameter. Den hackade delarna sedan genomgå mycket högt tryck vattenstrålarna så att avlägsna eventuella orenheter.
Nästa steg är avfettning av delar, där fetthalten reduceras till ca 2% av den ursprungliga. Detta uppnås genom blötläggning delarna i varmt vatten och sedan rostning ben och huden på en industriella torkar där de utsätts till en temperatur på ca 200 ° F för 30 minuter. Efter att delar är dränkta i en stark alkali eller syra så att bli av mineraler och bakterier och även verka för att kollagen. These gelatin ingredienser är sedan kokas i destillerat vatten i stora aluminium utsugsarmar. Gelatin bildas sedan samlas in genom fläkten rör. Det är då steriliserade och lämpliga tillsatser såsom färg-och smakämnen tillsätts den. Gelatinet som erhålls kan malas till pulver eller förpackade i ark för att sälja.
Nu när du vet vad som är gelatin gjord av, jag är säker på att du kommer att tänka två gånger innan smaska ​​din favorit gelatin dessert. Trots det bör denna information avskräcka dig inte från att njuta av din favorit efterrätt eftersom gelatin råkar vara en mycket bra källa till protein.

No comments:

Post a Comment