Tuesday 6 December 2011

Pepparrot Root

Pepparroten Anläggningen växer naturligt i Europa och Asien och pepparrot roten används allmänt i sydöstra asiatisk mat för att tillföra en mycket distinkt och kraftfull smak. Pepparrotens anläggningen ser ut ungefär så senap anläggningen och har stora böjda blad och kluster av små blommor. Anläggningen i sig är oätliga, men pepparrot roten används för smaksättning av soppor och grytor eftersom den har en pepprig smak stickande liknar senap. Pepparroten rot har en brun färg fleshy exteriör medan inuti snöiga vita. När pepparrot roten riven eller krossad, släpper det flyktiga oljor som kallas isothiocyanate som ger sina stickande smak. Om riven pepparrot rot hålls utanför, förlorar det snabbt sin styrka och smak. Så vanligen genomsyrad vinäger att bibehålla sin peppriga smak och arom.
Växande Pepparrot Root
Plantering pepparrot roten i din trädgård är en bra idé om du vill få färsk pepparrot att lägga på din disk. Det bästa sättet att odla dem är genom att plantera den från en rot skära snarare än från pepparrot frön. Du kan få skära genom att köpa en pepparrot rot och skivning och den och plantera den i marken. Täck rot skärning med jord helt och sedan vattna ordentligt. Om du inte finns plats för en trädgård eller bo i lägenhet, kan du odla pepparrot med i en djup behållare så länge du vatten regelbundet. Om du har en vuxen planta, kan du gräva bort en del av pepparroten roten genom att lyfta den från marken. Bryt av beloppet du kräver och begrava den övriga rot i marken. Pepparrot växter är mycket låga underhållskostnader och inte kräver någon särskild vård eller gödningsmedel. Läs om grönsaker.
Hälsofördelar Pepparrot Root
Det finns många hälsosamma vinster på pepparrot rötter. Det kan användas som en naturlig behandling mot reumatisk sjukdom och eftersom det är rikt på glukosinolater, minskar tidskrävande pepparrot rötter regelbundet risken för cancer och förhindrar tillväxten av tumörer. Det är också används för att minska svullnad och inflammation i lederna i kroppen som pepparrot rötter har en förmåga att vidga kapillärerna av blodkärlen vid appliceras på huden. Detta i sin tur ökar blodcirkulationen och hjälper till att eliminera skadliga gifter ur kroppen. Pepparrot root används också som ett effektivt naturläkemedel för behandling av kroppen värker och muskelvärk. Färskriven pepparrot rot placeras i en tunt tyg och tillämpas på det drabbade området för att få omedelbar hjälp. På grund av förekomst av flyktiga olja, är pepparrot rot används för att lindra hosta, bronkit, bihåleinflammation och andra sjukdomar i andningsorganen.
Pepparrot Root Recept
Det finns många recepten som du kan göra med pepparot rötter och här finns två grundläggande de som du lätt kan förbereda hemma.
Pepparrot med vinäger
Ingredienser, 1 kopp pepparrot rötter, skalade och kubik, 2 msk socker, ¼ tsk salt, ¾ cup vit vinäger, Metod
I ett elektriskt matberedare, blanda pepparrot rötterna, socker, salt och ättika tills blandningen är slät och långt tillsammans. Var noga med att hålla bort ansiktet från processorn som pepparrot har en mycket stark och stickande lukt. Förvara den i ett glasburk och förvara den i kylskåp. Denna blandning kan förvaras upp till 4 veckor i kylskåp.
Pepparrotssås
Ingredienser, ¼ kopp vanlig yoghurt nonfat, 2 tesked pepparrot mos, 2 msk majonnäs, 1 tsk citronsaft, 2 msk salladslök, hackade, Metod
I en liten glasskål blanda alla ingredienser tillsammans tills de är väl kombineras. Du kan använda denna pepparrotssås att krydda upp en stek lammracks eller så kan också användas som ett uppslag för smörgås.
Så var det allt om pepparrot roten och hur den kan användas. Även om du kan köpa på flaska version av pepparrot rötter som är genomsyrad av ättika, det är mycket lätt att göra dem hemma. Eftersom pepparrot roten är ganska skarp, går lite långt i att krydda varje maträtt.

No comments:

Post a Comment