Monday 26 December 2011

Slitagevarnare Mönster

Mönsterdjup bära mönster kan du kontrollerar om du har rätt inflationen eller inte. Genom att studera slitage mönster, kan man få kunskap om lufttryck, balans och anpassning av hjulen. The rätta sättet att observe slitagevarnare mönster är genom att inspektera frontprofil av däcket, när fordonet står stilla under ganska lång tid. Om du kontrollera för slitage mönster omedelbart efter körningen av fordonet, kan du inte få korrekt behandling. Även framförandet av fordonet för en kilometer kan leda till omfattande avvikelse från dess faktiska mönster. Därför är det en måste att göra det möjligt att fordonet skall orörlig under en lång tid. Läs mer på slitage indikator.
Hur man kan kontrollera däckets slitbana Wear Mönster
Beroende på inflation, anpassning och balans hjulen slitbanans wear mönster klassificeras som nedan. Läs även om däcket betyg.
Under-inflationen, Ett distinkt slitagevarnare mönster observeras på grund av konsekvent under inflationen. På grund av mindre luft i däcket, kanterna av däcket man i högre grad kontakt med marken. Detta resulterar i att bära ut kanterna på däcket. Mjuka däck minskar prestanda i bilen eftersom det måste arbeta hårdare än normalt. Det minskar också bränsleeffektivitet för fordon som utgör motstånd mot rullande. Under-inflation innebär en produktion av hög värme och för tidig bärandet av däck. För att lösa problem för lågt lufttryck, alltid fyller luften upp till den rekommenderade PSI märket.
Över-Inflation, Över-inflationstakten hänvisas till tillstånd där däcket är fyllt med luftöverskott. På grund av ökad luft, gör bara mitt på däcket har kontakt med marken, vilket resulterar i mer bär än kanterna. Således, om du märker en mer sliten mittendelen av däcket, måste du tömma dina däck litet. Hårda däck göra fordonet svåra att kontrollera, vilket ökar risken för olyckor. Dessutom finns det alltid möjlighet för däck blåsa upp vid högre hastigheter. För att lösa detta problem, sakta släppa skurar av luft tills du når den rekommenderade PSI varumärket.
Ena sidan bära; Om slitbanemönster uppvisar en märkbar bärandet av ena kanten, medan den andra tycks normala, kan det vara resultatet av förskjutning av hjulen. I detta fall, bär vare den yttre kanten eller innerkant mer än den andra kanten. Problemet kan ha sitt ursprung på grund av förslitning av vissa delar såsom kulleder eller kontroll bussningar arm. Ofta kan överbelasta störa anpassningen av hjulen. Därför är det viktigt att hålla reda på lasten i bilen. Mer om däck anpassning kostnad.
Ojämn Bära, när du märker en ojämn slitage mönster kan du tillskriva problemet med felaktig inriktning eller obalans i hjulen. I sådana fall kan man se kala fläckar, koppar eller kammusslor på ytan av däcket. Många gånger kan du inte kan se dessa ojämna fläckar men de kan lätt kände genom att flytta handflatan över ytan på däcket. För att lösa problemet, kontrollera för slitna delar och korrekt justering, balansen i fordonet.
Om du inte märker någon av de ovan nämnda slitage mönster, så se till att ditt däck har slitits ut bortom legitim avvikelse. För att bekräfta detta, ta ett öre test, som kan hjälpa dig att förstå omfattningen av bär. Ta ett öre och infoga den i slitbanan spåret med Lincolns huvud uppochned. Om du ser alla Lincolns huvud då du har fått ett alltför slitna däck. Naturligtvis bör du byta dina däck så fort som möjligt.
Läs mer på, tips på däck säkerhet och underhåll, trådlös Tire Pressure Monitoring System, Att läsa däckdimensioner, Slitagevarnare mönster måste alltid inspekteras med pålitliga mönster spårvidd. Inspektionen skall göras så ofta som möjligt. Tidiga tecken på problem kan hjälpa dig att förhindra det och ökar livslängden på dina däck.

No comments:

Post a Comment