Friday, 9 December 2011

Maori Tribal Tatueringar

Maorierna är människor av polynesiska ursprung som har bebott nyzeeländska mer än tusen år. Deras kultur är rik med myt, sagor och konstformer inklusive organ konst eller tatueringar. I själva verket maori tribal tatueringar har religiös betydelse och dess är en fråga om tradition för varje maori mannen eller kvinnan att ha sin egen unika tatuering mönster. För dem var det mer än bara kroppsmålningar. Det var ett uttryck för en persons unik personlighet. Idag Maori tatuering konst är ganska populär, med kändisar som Robbie Williams och Ben Harper sport Maori inspirerade tatueringar. I denna artikel ska jag berätta om traditionella Maori tribal tatueringar och undersöka innebörden som ligger bakom de rika symbolik som finns i Maori kultur och konst.
Anledningen till den stora populariteten hos Maori tribal tatuering mönster är att de sticker ut tack vare den unika, sammanvävda spiraler och krökta mönster. I själva verket de flesta maori tribal tatuering mönster har en krökt eller spiralformad struktur berikade med olika former som håller betydelse som religiösa symboler bland maorierna.
En särskild Maori tattoo design är så viktig för en medlem av stammen att det är hans identitet. Det ges så mycket vikt att kopiera en unik design mönster från en maori används som personlig förolämpning! Så se till att tatueringen artist som du går till inte är kopiering alla traditionella mönster eftersom det anses som helig konst. Going efter mönster inspirerat av traditionella tribal tatueringar Maori är de du bör välja.
Traditionell Maori Tattoo Design Teknik: Ta Moko
Bland maorierna, är traditionella tribal tatueringar som kallas "Ta Moko. Maori Tribal tatueringar för män brukade vara djärva spiral mönster som vanligen täckas i ansikte, ben och skinkor. Maori tribal tatueringar för kvinnor var vanligen huggen på haka, läpparna, nacke och rygg. Skillnad från modern tatuering teknik var traditionella maori tatueringar ristade in med ett stämjärn på antiken. These mejslar gjordes från albatross ben och Tattoo Ink tillämpades genom snitt i hud.
Bläcket härrör från animaliska källor och bestod av bearbetade rester av en svamp smittade larv. Dark svart bläck som användes för att skära tatuering mönster i ansiktet härrör från aska skapas genom förbränning av trä. Tatuering var en livslång process som började i tonåren och fortsatte under hela livet för en maori man. Komma tatueringar ristade på traditionellt sätt var särskilt smärtsam erfarenhet och symbolerna tatuering var ett tecken på mod och respekt för dem. Det var specialist tatuerare i stammarna kallas Tohunga Ta Moko som var tilldelade jobbet.
Maori Tribal Tatueringar och innebörder
Den kontinuerliga, cykliska spiral mönster som är ett tecken på Maori tribal tatueringar var inspirerade av den skönhet som maori observerats i naturen. Det estetiska överklagande av dessa spiral mönster och intrikata mönster finns även inom den traditionella maori sniderier kallas Whakairo. Varje Maori tatuering är en manifestation av den livskraft som driver natur. De är illustrerad motvärdena i rytmer att maori finns i naturen.
Varje aspekt av naturen finns i en maori tribal tatuering i form av representationer av djur och vissa heliga maori symboler som har ursprung i Maori mytologi. Du kan observera tusentals Maori tribal tatuering mönster online och improvisera för att skapa egna mönster Om du är en artist. De färger som används i moderna Maori inspirerade tatueringar är i allmänhet svart, blå och röd. Det finns konstnärer som kan designa ett personligt maori tribal tatuering för dig och du kan kontakta dem via sina webbplatser. Först skickar de dig en skiss av tatuering enligt önskemål. Om du godkänner den, sätter de upp ett datum för framläggande av tatuering tillsammans med tidpunkt och plats.
Hoppas detta kort översikt över de mystiska omgivande maori tribal tatueringar var nyttigt. Se till att du väljer ett mönster som du kan identifiera sig med, ungefär som traditionella maorierna kommer det att bli en del av sin identitet.

No comments:

Post a Comment